Italiaans restaurant Alkmaar - Genieten op zijn Italiaans

Op zoek naar Italiaanse lekkernijen in Alkmaar? Dan zit u hier goed. De Italiaanse keuken blijft altijd heerlijk. Hieronder vindt u een overzicht van suggesties om overheerlijk Italiaans te dineren in een Italiaans restaurant in Alkmaar. Buon appetito!


Italiaans restaurant Alkmaar
Italiaans restaurant Alkmaar

Italiaans eten in Alkmaar 2021

Heerlijk uit eten in april ? Alkmaar kent vele plekken waar je Italiaans kunt eten. Er zijn minimaal zeven plaatsen gespecialiseerd in de Italiaanse keuken.

Wat vertellen fijnproevers over de Italiaanse keuken in Alkmaar

Hieronder diverse actuele beoordelingen van één van de bekendere Italiaanse restaurants in Alkmaar.

Deze reacties ontvingen we over Italiaans restaurant Portofino (gemiddelde beoordeling: 8.6) in Alkmaar:

 • (Cijfer: 8.5) in het begin werden we heel snel geholpen en hadden ons eten al terwijl we er nog geen 20 minuten zaten. Toen we het eten ophadden werd de service wat minder en langzamer, maar toch heerlijk gegeten! De Scallopina is er heerlijk! Vriendelijke bediening en super druk op een woensdag avond in de herfstvakantie. Het hele restaurant zat bomvol, toch wel blij dat we gereserveerd hadden!
 • (Cijfer: 9) Op 7 februari hebben we er gegeten! Een compliment voor dit restaurant....! Ik zou er altijd weer komen als ik in Alkmaar ben...! Ga zo door.....!
 • (Cijfer: 9.5) Vorige week voor het eerst gegeten bij Portofino, nooit geweten dat er een restaurant met Sardijnen bestond in Alkmaar! Super sfeer, vriendelijk personeel, goed eten, al met al een top restaurant. Wij waren blij dat we een restaurant vonden waar je kan eten zoals thuis in Sardegna, come casa!
 • (Cijfer: 6.8) Eten was niets mis mee, bediening ook niet, goede zaak om te eten, leuke sfeer en goed ingericht.
 • (Cijfer: 8.3) Zeer snelle bediening, met name het drinken stond in een paar minuten op tafel. Het eten duurde wat langer, maar het was dan ook erg druk. Helaas niet gekregen wat besteld is: Spaghetti i.p.v. Macaroni (nb. Bij het opdienen noemt de serveerster het wel macaroni, dus waarschijnlijk brilletje nodig) en verder bevatte de pizza ham (wat er niet op behoorde te zitten) maar het eten was wel erg lekker. Gewezen op de verkeerde bestelling, wordt er alleen maar gezegd "tja, tja" en verder niets: Geen sorry, geen oplossing.... jammer. Het eten was verder erg lekker en redelijke prijs. Schone zaak en nette bediening.

Meer ervaringen en beoordelingen zien van restaurants in Alkmaar? Kijk dan eens bij:

Italiaans is meer dan alleen heerlijke pizza's

Als men over Italiaans gerecht praat, denken de meeste mensen als eerste aan pizza. De pizza is het meest beroemde Italiaanse gerecht. Ook in Alkmaar zijn er diverse goede pizzeria's, waar men heerlijke pizza's klaarmaakt. Karakteristiek van de pizza is de ronde, ovengebakken bodem van deeg met een gevarieerde topping. Typische ingrediënten van de pizza zijn kaas, champignons of gehakt. Het hoofdingredient van een pizza is normaliter kaas (fromagi). Beroemde pizza's zijn Hawai, Napoletana, Salami en Margherita pizza.

En ook zijn de Italiaanse pasta's beroemd. Met name Macroni, Canneloni, Spaghetti en uiteraard de Lasagne. De sauzen zijn daarbij de smaakmakers. Typische Italiaanse smaken, veelal gemaakt van verse groenten, komen van ingrediënten als olijfolie, Italiaanse kaas, basilicum en oregano.

Italiaans eten is veel meer dan alleen pizza en pasta. Beroemde Italiaanse gerechten zijn bijvoorbeeld Osso Bucco, Frutti di Mare, Risotto, Zabaglione, pesto, scroppino, frittata en Caponata.

Naast de Italiaanse gerechten, kent iedereen de heerlijke wijnen en het Italiaanse softijs. De beroemdste Italiaanse wijn is wellicht wel de Chianti, uit het gebied gelegen in Toscane. Vrijwel al deze pizza's, pasta's en andere lekkernijen zijn ook te eten in Alkmaar.

Italiaanse restaurants in Alkmaar

Er zijn erg veel Italiaanse restaurants in Alkmaar. Hieronder een selectie van enkele van de betere restaurants.

 • Vito
  Turfmarkt 1-9
  1813 SC Alkmaar
 • La Famiglia
  Zevenhuizen 5
  1811 KB Alkmaar
 • Taormina
  Laat 85-87
  1811 EC Alkmaar
 • Italica Ristobar
  Laat 117
  1811 ED Alkmaar
 • Il Colosseo
  Schoutenstraat 12
  1811 HD Alkmaar
 • New York Pizza
  Laat 2
  1811 EJ Alkmaar
 • Mamma Peppino
  Vrouwenstraat 16
  1811 GA Alkmaar
 • Pizza Perspolis
  Boomkampstraat 16
  1815 XM Alkmaar
 • Happy Italy
  Pettemerstraat 3
  1823 CW Alkmaar
 • De Huiskamer
  Laat 160-162
  1811 EM Alkmaar

Lijst mogelijk gemaakt door eet.nu

Italiaanse restaurants Alkmaar op de kaart

Waar zijn de Italiaanse restaurants in Alkmaar? Op onderstaande kaart van Alkmaar en omgeving staan ze vermeld. Wijs een Italiaans restaurant aan en u ziet nadere informatie.

Google Map

Nieuws over eten in Alkmaar

Spannende ontknoping in recreanten zaalvoetbalcompetitie Alkmaar
ALKMAAR - Met nog één speelronde te gaan staan Team Overdie en Team Restaurant Seasons op een gedeelde eerste plaats in de Alkmaarse recreanten zaalvoetbalcompetitie. Een onderlinge wedstrijd werd in december 2015 al in het voordeel van Team  ...
bron: www.dichtbij.nl
Wedstrijd streetfishing doet ook Amersfoort aan
De competitie bestaat uit zes wedstrijden die plaatsvinden in Alkmaar , Utrecht, Lelystad, Amersfoort, Haarlem, en de laatste wedstrijd is in Amsterdam. De zestig deelnemers komen ... De start en de prijsuitreiking zijn bij café- restaurant Zandfoort aan ...
bron: destadamersfoort.nl
Inwoners Alkmaar maken zich op voor Avondvierdaagse
De individuele wandelaar kan zich op maandag 23 mei of dinsdag 24 mei van 13.00-16.30 uur inschrijven bij Restaurant Mylos (Marktstraat 2/b) in Alkmaar . De kosten voor deelname bedragen € 4,- bij voorinschrijving tot 24 mei 16.30 uur, ongeacht de  ...
bron: www.dichtbij.nl
Voormalige gevangenis Schutterswei Alkmaar wordt luxe hotel
ALKMAAR De voormalige gevangenis Schutterswei in Alkmaar is verkocht. Het bedrijf GTP VastgoedOntwikkeling heeft het overgenomen. In het gebouw komt een luxe hotel met een restaurant , een café, een congresruimte en een fitnessruimte. Dat meldt de  ...
bron: www.rtvnh.nl
Restaurant geopend in IJkgebouw Alkmaar
In het IJkgebouw aan de rand van het centrum in Alkmaar is onlangs het gelijknamige restaurant geopend. Het gebouw waarin vroeger de schepen geijkt werden voordat ze de zee opgingen, heeft na de restauratie een metamorfose ondergaan. Op de eerste  ...
bron: www.entreemagazine.nl