Italiaans restaurant Alkmaar - Genieten op zijn Italiaans

Op zoek naar Italiaanse lekkernijen in Alkmaar? Dan zit u hier goed. De Italiaanse keuken blijft altijd heerlijk. Hieronder vindt u een overzicht van suggesties om overheerlijk Italiaans te dineren in een Italiaans restaurant in Alkmaar. Buon appetito!


Italiaans restaurant Alkmaar
Italiaans restaurant Alkmaar

Italiaans eten Alkmaar 2018

Alkmaar kent erg veel restaurants waar je heerlijk Italiaans kunt eten. Je vindt er minimaal vijf pizzeria's, waar je terecht kunt voor een brede selectie aan pizza's. Er zijn minstens tien restaurants in Alkmaar helemaal gespecialiseerd in de Italiaanse keuken.

Wat vertellen fijnproevers over Italiaans uiteten in Alkmaar

Hieronder enkele actuele ervaringen van één van de Italiaanse restaurants in Alkmaar.

Dit zeggen mensen over Italiaans restaurant Il Negozio (gemiddelde beoordeling: 9.7) in Alkmaar:

 • (Cijfer: 10) Al meerdere malen daar heerlijk gegeten. Vooral de ongedwongen sfeer is een aanrader.
 • (Cijfer: 9.8) De ontvangst is goed eten en drinken is super en grote portie pasta en vlees in een woord geweldig.
 • (Cijfer: 10) Wat een aanwinst voor Alphen aan den Rijn, en zeker voor de Ridderhof! De “ik ben hier echt thuis” sfeer wordt verzorgd door Gianni en Ans. Heerlijke gerechten en heerlijke dranken worden geserveerd op zo’n manier dat je je op vakantie waant of thuis komt bij jouw eigen Italiaanse familie! Gewoon FANTASTICO!!
 • (Cijfer: 10) Vrolijke Italiaanse sfeer met fantastisch eten kenmerkt Il Negozio!
 • (Cijfer: 10) Boodschappen doen en dan geen koffie gaan drinken bij Il Negozio is voor ons al maanden ondenkbaar. Het is voor ons een plek waar je gezellig met de eigenaren ( Gianne & Ans), maar ook met de andere gasten kunt praten onder het genot van een van de koffies of theeën. Wij hebben al vaak daar gelunchd en ook 's-avonds gedineerd en kunnen alleen maar vol lof zijn over de kwaliteit en kwantiteit. De prijzen zijn zeer gematigd, wat je doet besluiten om vaker daar te gaan eten. En ik mag de heerlijke wijnen niet vergeten. Kortom : "A place to be". Wij hopen dat zij nog lang bij ons in het winkelcentrum kunnen blijven.

Meer ervaringen en beoordelingen zien van restaurants in Alkmaar? Kijk dan eens bij:

Italiaans eten is meer dan alleen heerlijke pizza's

De pizza is het meest beroemde Italiaanse gerecht. Ook in Alkmaar zijn er diverse pizzeria's, waar men smakelijke pizza's klaarmaakt. Typische ingrediënten van een pizza zijn kaas, salami, champignons, diverse groenten of gehakt. Het hoofdingredient van een pizza is normaliter kaas (fromagi). Beroemde pizza's zijn Hawai, Quattro Formaggi, Napoletana, Salami en Margherita pizza. En ook zijn de Italiaanse pasta's beroemd. Met name Spaghetti, Tortellini, Ravioli en uiteraard de Lasagne. De sauzen zijn daarbij de smaakmakers. Typische Italiaanse smaken komen van ingrediënten als olijfolie, Italiaanse kaas, basilicum en oregano.

Italiaans eten is veel meer dan alleen pizza en pasta. Bekende Italiaanse gerechten zijn o.a. Saltimbocca, Frutti di Mare, Risotto, scroppino, frittata en Caponata.

Naast de pizza, pasta en andere gerechten, kan uiteraard niemand heen om de heerlijke wijnen en het beroemde Italiaanse ijs. Vrijwel al deze Italiaanse lekkernijen zijn ook te eten in de omgeving van Alkmaar.

Italiaanse restaurants Alkmaar

Er zijn erg veel Italiaanse restaurants in Alkmaar. Hieronder een selectie van enkele aanraders.

 • Restaurant Antoine
  Markt 2B
  6065 AW Montfort
 • Nonna
  Oudestraat 16
  8261 CP Kampen
 • Sphinx
  Laan ten Roode 1
  5711 GA Someren
 • Dolce Pizza
  Stationsstraat 9
  4357 BK Domburg
 • L'Oro di Napoli
  Laan van Meerdervoort 543
  2563 AV Den Haag
 • Pizzeria Palorma
  Plantage Kerklaan 28
  1018 TC Amsterdam
 • Restaurant Viviamo
  Meulmansweg 2
  3441 AT Woerden
 • Pizzeria Adriano
  De Buorren 21
  9289 HD Drogeham
 • Brasserie UIT
  Schild 4
  7461 DD Rijssen
 • Casa Caminita
  Dorpsstraat 56
  2935 AD Ouderkerk aan den IJssel

Lijst mogelijk gemaakt door eet.nu

Italiaanse restaurants Alkmaar op de kaart

Waar zijn de Italiaanse restaurants in Alkmaar? Op onderstaande kaart van Alkmaar en omgeving staan ze vermeld. Wijs een Italiaans restaurant aan en u ziet nadere informatie.

Google Map

Nieuws over eten in Alkmaar

Stacey Rookhuizen presenteert awardshow WAAH
1 dag, 23 uren geleden Achterklap Uma Thurman boos over onverwachte kus tijdens gala Uma Thurman werd donderdagavond verrast door een zoen van de Italiaanse zakenman Lapo Elkann tijdens een goede doelen-gala op het filmfestival van Cannes.
bron: www.nu.nl
Restaurant geopend in IJkgebouw Alkmaar
In het IJkgebouw aan de rand van het centrum in Alkmaar is onlangs het gelijknamige restaurant geopend. Het gebouw waarin vroeger de schepen geijkt werden voordat ze de zee opgingen, heeft na de restauratie een metamorfose ondergaan. Op de eerste  ...
bron: www.entreemagazine.nl
Voormalige gevangenis Schutterswei Alkmaar wordt luxe hotel
ALKMAAR De voormalige gevangenis Schutterswei in Alkmaar is verkocht. Het bedrijf GTP VastgoedOntwikkeling heeft het overgenomen. In het gebouw komt een luxe hotel met een restaurant , een café, een congresruimte en een fitnessruimte. Dat meldt de  ...
bron: www.rtvnh.nl
Inwoners Alkmaar maken zich op voor Avondvierdaagse
De individuele wandelaar kan zich op maandag 23 mei of dinsdag 24 mei van 13.00-16.30 uur inschrijven bij Restaurant Mylos (Marktstraat 2/b) in Alkmaar . De kosten voor deelname bedragen € 4,- bij voorinschrijving tot 24 mei 16.30 uur, ongeacht de  ...
bron: www.dichtbij.nl
Wedstrijd streetfishing doet ook Amersfoort aan
De competitie bestaat uit zes wedstrijden die plaatsvinden in Alkmaar , Utrecht, Lelystad, Amersfoort, Haarlem, en de laatste wedstrijd is in Amsterdam. De zestig deelnemers komen ... De start en de prijsuitreiking zijn bij café- restaurant Zandfoort aan ...
bron: destadamersfoort.nl