Italiaans restaurant Amersfoort - Italiaans genieten

Zoeken naar Italiaans uit eten in Amersfoort? Op deze site bieden we u de enkele van de beste Italiaanse adresjes in Amersfoort. De Italiaanse keuken blijft overheerlijk. In Amersfoort kunt u terecht. Hier vindt u een overzicht met tips om overheerlijk Italiaans te genieten in een restaurant. Buon appetito!


Italiaans restaurant Amersfoort
Italiaans restaurant Amersfoort

Italiaans eten in Amersfoort 2021

Amersfoort kent vele Italiaanse eetgelegenheden. Je vindt er minstens vijf pizzeria's. Er zijn minstens tien plaatsen in Amersfoort helemaal gespecialiseerd in Italiaans eten.

Klanten over Italiaans eten in Amersfoort

Hieronder enkele recente ervaringen van één van de Italiaanse restaurants in Amersfoort. Deze reacties ontvingen we over Italiaans restaurant A la Minute (beoordeling: 8.2) in Amersfoort:

 • (Cijfer: 7.1) Lekker gegeten voor de film. Vriendelijke bediening. Volgende keer weer.
 • (Cijfer: 7.3) Heerlijke pizza's. Alleen de bediening mag wel wat vlotter. Voor de rest een leuk zaakje met goed eten..
 • (Cijfer: 9.6) Het terras kan wel wat vernieuwing en gezelligheid gebruiken, ziet er niet echt aanlokkelijk uit, maar het eten was heerlijk en de bediening super, wij komen zeker terug.
 • (Cijfer: 10) We komen hier graag om iets te drinken of een lunch. Dit keer ook heerlijk gedineerd. Het eten was prima, en de service was uitstekend. We werden vriendelijk ontvangen. We komen hier graag terug!
 • (Cijfer: 8.3) Ik heb voor het eerst erg gezellig en goed gegeten bij A La Minute. We werden snel geholpen en hierdoor rap kunnen eten. Het eten smaakte en zag er lekker uit. Ga er gouw nog een keer eten!

Meer ervaringen en beoordelingen zien van restaurants in Amersfoort? Kijk dan eens bij:

Italiaans: niet alleen pizza

De pizza is het meest beroemde Italiaanse gerecht. Ook in Amersfoort zijn er diverse goede pizzeria's, waar men uiteenlopende pizza's bakt. Typische ingrediënten van een pizza zijn kaas, olijven, champignons, diverse groenten of gehakt. Het hoofdingredient van een pizza is normaliter kaas (fromagi). Beroemde pizza's zijn Hawai, Shoarma, Napoletana, Salami en Margherita pizza. Maar ook zijn de Italiaanse pasta's beroemd. Met name Canneloni, Spaghetti, Ravioli en uiteraard de Lasagne. De sauzen zijn hierbij de smaakmakers. Typische Italiaanse smaken komen van ingrediënten als olijfolie, Italiaanse kaas en oregano.

Italiaans eten is veel meer dan alleen pizza en pasta. Bekende Italiaanse gerechten zijn bijvoorbeeld Saltimbocca, Osso Bucco, Risotto, Zabaglione, minestronesoep, frittata en Caponata.

Naast de Italiaanse gerechten, kan niemand heen om de heerlijke Italiaanse wijnen en het beroemde Italiaanse ijs.

Vrijwel al deze lekkernijen zijn ook te eten in de Italiaanse restaurants in Amersfoort.

Italiaanse restaurants Amersfoort

Er zijn erg veel Italiaanse restaurants in Amersfoort. Hieronder enkele aanraders.

 • Istanbul
  Puntenburgerlaan 74
  3812 CG Amersfoort
 • Bella Venezia
  De Beurs 44-45
  3823 GA Amersfoort
 • Pompei
  Langegracht 10
  3811 BT Amersfoort
 • Central 4/5
  Stationsplein 1
  3818 LE Amersfoort
 • La Piazza di Roma
  Euterpeplein 3
  3816 NM Amersfoort
 • Panini Italiani
  Zielhorsterweg 65
  3813 ZX Amersfoort
 • Barakah
  Meridiaan 28a
  3813 AW Amersfoort
 • Fresca Pizza
  Spacelab 9h
  3824 MR Amersfoort
 • Julia's
  Station Amersfoort
  3818 LE Amersfoort
 • A la Minute
  Eemplein 20a
  3812 EA Amersfoort

Lijst mogelijk gemaakt door eet.nu

Italiaanse restaurants Amersfoort op de kaart

Waar zijn de Italiaanse restaurants in Amersfoort? Op onderstaande kaart van Amersfoort en omgeving staan ze vermeld. Wijs een Italiaans restaurant aan en u ziet nadere informatie.

Google Map

Amersfoort - Restaurants in het nieuws

Lepeltje Lepeltje naar Amersfoort
Het Pinksterweekend staat voor de deur en dat betekent dat de tafel gedekt wordt door het culturele foodfestival Lepeltje Lepeltje in Amersfoort . Van vrijdag 13 t/m ... Elk jaar verandert het aanbod van food trucks op Lepeltje Lepeltje. Nieuw dit jaar ...
bron: www.derestaurantkrant.nl
Wedstrijd streetfishing doet ook Amersfoort aan
Rond 10.00 uur geeft de voorzitter van HSV Amersfoort , Henk Vliek, het startsein. De wedstrijd is van 10.15 uur tot 15.15 uur in het centrum van Amersfoort . Rond 15.30 uur is de prijsuitreiking. De start en de prijsuitreiking zijn bij café- restaurant ...
bron: destadamersfoort.nl
Superfun gaat op de Amerikaanse Toer!
Tijdens de drukke dagen zullen (Indi)Daan & (cow)Boy in het speelparadijs de kleintjes vermaken. En voor iedereen die durft kun je een ritje maken op Bullie, de Rodeo Stier. In het restaurant op de bovenste verdieping waan je je in een westernstad.
bron: destadamersfoort.nl
F3: Lorandi wordt tiende Italiaanse winnaar 'Grand Prix de Pau', Stroll neemt ...
In de resterende ronden bleef de volgorde ongewijzigd en zo scoorde Hitech-coureur Barnicoat zijn tweede zege op rij, voor het Prema-duo Cassidy en Günther, Hitech-teamgenoot Russel en Callum Ilott, die als beste vertegenwoordiger van Van Amersfoort   ...
bron: autosport.nl
Start Foodfestival Proef Amersfoort op Bevrijdingsdag
AMERSFOORT Proef Amersfoort strijkt dit jaar alweer voor de 21ste keer neer op de Hof. Liefhebbers van lekker en kwalitatief goed eten, kunnen zich hier laven aan verrassende gerechten van ruim twintig lokale restaurants , waaronder een aantal  ...
bron: destadamersfoort.nl