Italiaans restaurant Amersfoort - Italiaans genieten

Zoeken naar Italiaans uit eten in Amersfoort? Op deze site bieden we u de enkele van de beste Italiaanse adresjes in Amersfoort. De Italiaanse keuken blijft overheerlijk. In Amersfoort kunt u terecht. Hier vindt u een overzicht met tips om overheerlijk Italiaans te genieten in een restaurant. Buon appetito!


Italiaans restaurant Amersfoort
Italiaans restaurant Amersfoort

Italiaans eten in Amersfoort 2019

Amersfoort kent vele Italiaanse eetgelegenheden. Je vindt er minstens vier pizzeria's. Er zijn minstens tien plaatsen in Amersfoort helemaal gespecialiseerd in Italiaans eten.

Klanten over Italiaans eten in Amersfoort

Hieronder enkele recente ervaringen van één van de Italiaanse restaurants in Amersfoort. Deze reacties ontvingen we over Italiaans restaurant O Sole Mio (beoordeling: 8.4) in Amersfoort:

 • (Cijfer: 8.6) Mijn vriend en ik hebben genoten van het eten en drinken bij O Sole Mio. Leuk ingericht en doet echt aan als een Italiaans restaurant. Iets duurder dan gemiddeld maar de kwaliteit is ook beter dan gemiddeld. Gelukkig hadden wij geen haast want door de drukte duurde het soms iets langer voordat wij geholpen werden. Dus heb je haast, dan is dit niet je plek. Maar het personeel deed hun best en waren erg vriendelijk. Een echte aanrader en wat mij betreft een goede Italiaan!
 • (Cijfer: 8) Heerlijk eten en vriendelijke bediening.
 • (Cijfer: 7.9) Prima Italiaans restaurant met ook nog gerechten buiten de kaart.
 • (Cijfer: 9) Wij hebben met zeven mensen, jonger en ouder, gegeten bij O Sole Mio. We kregen een mooie tafel en werden goed en snel bediend. Het eten vond iedereen lekker en de toetjes gingen er ook nog prima in. Al met al een gezellige en geslaagde avond.
 • (Cijfer: 8.8) Heerlijk Italiaans avondje. Goed belegde pizza's, echter zaten wij toch vaak met lege glazen of moesten wij zelf om de dessertkaart vragen.
 • (Cijfer: 10) Fantastisch! Komen hier al bijna 35 jaar. Altijd goed, superlekkere voorgerechten en pizza’s en door de jaren heen altijd een goede supergezellige attente bediening! Zijn verhuisd naar Arnhem, maar als het ff kan komen we voor een maaltijd. Top!!

Meer ervaringen en beoordelingen zien van restaurants in Amersfoort? Kijk dan eens bij:

Italiaans: niet alleen pizza

De pizza is het meest beroemde Italiaanse gerecht. Ook in Amersfoort zijn er diverse goede pizzeria's, waar men uiteenlopende pizza's bakt. Typische ingrediënten van een pizza zijn kaas, olijven, champignons, diverse groenten of gehakt. Het hoofdingredient van een pizza is normaliter kaas (fromagi). Beroemde pizza's zijn Hawai, Shoarma, Napoletana, Salami en Margherita pizza. Maar ook zijn de Italiaanse pasta's beroemd. Met name Canneloni, Spaghetti, Ravioli en uiteraard de Lasagne. De sauzen zijn hierbij de smaakmakers. Typische Italiaanse smaken komen van ingrediënten als olijfolie, Italiaanse kaas en oregano.

Italiaans eten is veel meer dan alleen pizza en pasta. Bekende Italiaanse gerechten zijn bijvoorbeeld Saltimbocca, Osso Bucco, Risotto, Zabaglione, minestronesoep, frittata en Caponata.

Naast de Italiaanse gerechten, kan niemand heen om de heerlijke Italiaanse wijnen en het beroemde Italiaanse ijs.

Vrijwel al deze lekkernijen zijn ook te eten in de Italiaanse restaurants in Amersfoort.

Italiaanse restaurants Amersfoort

Er zijn erg veel Italiaanse restaurants in Amersfoort. Hieronder enkele aanraders.

 • Koffie en theehuis Rif
  Van Almondestraat 7a
  3814 RV Amersfoort
 • Nonna Maria
  Ariane 22a
  3824 MB Amersfoort
 • Brasserie Berghotel
  Utrechtseweg 225
  3818 EG Amersfoort
 • Fresca Pizza
  Spacelab 9h
  3824 MR Amersfoort
 • Bella Venezia
  De Beurs 44-45
  3823 GA Amersfoort
 • Cafetaria 't Hoekje
  Woestijgerweg 28
  3817 SK Amersfoort
 • Da Luca
  Bloemendalsestraat 25
  3811 EP Amersfoort
 • Terrazza
  Arnhemseweg 96
  3817 CK Amersfoort
 • La Mamma
  Soesterweg 552
  3812 BP Amersfoort
 • Barakah
  Meridiaan 28a
  3813 AW Amersfoort

Lijst mogelijk gemaakt door eet.nu

Italiaanse restaurants Amersfoort op de kaart

Waar zijn de Italiaanse restaurants in Amersfoort? Op onderstaande kaart van Amersfoort en omgeving staan ze vermeld. Wijs een Italiaans restaurant aan en u ziet nadere informatie.

Google Map

Amersfoort - Restaurants in het nieuws

Italiaanse cursussen en cultuur bij Dante Alighieri Amersfoo
Heeft u een passie voor Italië in al haar facetten? Wilt u graag de Italiaanse taal tot op vergevorderd niveau leren en delen met andere geïnteresseerden? De vereniging Dante Alighieri Amersfoort wil haar leden de mogelijkheid bieden om de Italiaanse   ...
bron: amersfoortnu.nl
Woede van RAUW voorbij; KPMG is weer welkom
Volgens de eigenaar maakt KPMG (net als andere grote bedrijven) er een gewoonte van om voor een grote groep bij meerdere restaurants te reserveren om op het laatste moment te beslissen waar wordt gegeten. De afvallende restaurants worden dan  ...
bron: www.ad.nl
F3: Lorandi wordt tiende Italiaanse winnaar 'Grand Prix de Pau', Stroll neemt ...
In de resterende ronden bleef de volgorde ongewijzigd en zo scoorde Hitech-coureur Barnicoat zijn tweede zege op rij, voor het Prema-duo Cassidy en Günther, Hitech-teamgenoot Russel en Callum Ilott, die als beste vertegenwoordiger van Van Amersfoort   ...
bron: autosport.nl
Finalisten winkelwedstrijd Vriesvers bekend
AMERSFOORT – De genomineerde winkels voor de finaleronde voor de verkiezing van VriesVers Winkel van het Jaar 2016 zijn bekend. Albert Heijn Vleuten maakt kans zijn titel te ... Categorie A-merk: Aviko – Snel & Smakelijk, Dr. Oetker – Pizzaburger BBQ ...
bron: www.distrifood.nl
Lepeltje Lepeltje naar Amersfoort
Het Pinksterweekend staat voor de deur en dat betekent dat de tafel gedekt wordt door het culturele foodfestival Lepeltje Lepeltje in Amersfoort . Van vrijdag 13 t/m ... Elk jaar verandert het aanbod van food trucks op Lepeltje Lepeltje. Nieuw dit jaar ...
bron: www.derestaurantkrant.nl