Italiaans restaurant Amsterdam - Genieten op z'n Italiaans

Op zoek naar Italiaans eten in Amsterdam? Dan bent u aan het juiste adres. Iedereen die ooit echt Italiaanse gerechten geproefd heeft, weet het al: Italiaanse dineren is altijd lekker genieten. In Amsterdam kunt u wat dat betreft terecht. Op deze pagina van Italiaans Restaurant .info vindt u een lijst te vinden met ideeen om heerlijk Italiaans te dineren in Amsterdam of omgeving. Smakelijk eten!


Italiaans restaurant Amsterdam
Italiaans restaurant Amsterdam

Italiaans eten in Amsterdam 2019

Heerlijk uit eten in augustus of september 2019? Amsterdam kent vele plaatsen waar je lekker Italiaans kunt eten. Er zijn meer dan negen pizzeria's. En er zijn minstens tien plaatsen in Amsterdam helemaal gespecialiseerd in de Italiaanse keuken.

Fijnproevers over Italiaans dineren in Amsterdam

Hieronder enkele recente ervaringen van één van de bekende Italiaanse restaurants in Amsterdam.

Deze reacties ontvingen we over Italiaans restaurant Il Cavallino (gemiddelde beoordeling: 9.5) in Amsterdam:

 • (Cijfer: 9.1) Super gezellig, lekker eten, attente bediening en betaalbaar!
 • (Cijfer: 8) Eten was lekker en de bediening aardig en vlot. Alleen, het geluid in het restaurant is drama. Jammer.
 • (Cijfer: 9.5) We hebben hier heerlijk gegeten. De ontvangst is hartelijk (jas wordt aangenomen). De kaart niet heel uitgebreid maar wel echt Italiaans, vers en voldoende keus. De bediening is zeer vriendelijk en attent. Zo maak je het zelden meer mee. Een adres om terug te komen.
 • (Cijfer: 10) Weer heerlijk gegeten en de bediening was top. Tot de volgende keer.
 • (Cijfer: 9) We hebben hier al een aantal keren heel gezellig gezeten en voortreffelijk gegeten en gedronken. Heerlijke schaal antipasto misto en vis met een heerlijke Pino G. erbij. Een echte aanrader!

Meer ervaringen en beoordelingen zien van restaurants in Amsterdam? Kijk dan eens bij:

Italiaans: niet alleen pizza's

Als men over Italiaans dineren praat, denken de meeste mensen als eerste aan pizza. De pizza is het meest beroemde Italiaanse gerecht. Ook in Amsterdam zijn er diverse pizzeria's, waar men uiteenlopende pizza's klaarmaakt. Typische ingrediënten van een pizza zijn kaas, tomaten, champignons of gehakt. Het hoofdingredient van een pizza is normaliter kaas (fromagi). Beroemde pizza's zijn Hawai, Shoarma, Quattro Formaggi, Napoletana, Salami en Margherita pizza.

Naast de pizza, zijn ook de Italiaanse pasta's beroemd. Met name Canneloni, Spaghetti, Tortellini, Ravioli en uiteraard de Lasagne. De sauzen zijn tot slot de extra smaakmakers. Typische Italiaanse smaken, veelal gemaakt van verse groenten, komen van ingrediënten als olijfolie en oregano.

Italiaans eten is veel meer dan alleen pizza en pasta. Beroemde Italiaanse gerechten zijn o.a. Saltimbocca, Osso Bucco, Risotto, scroppino en Caponata.

Naast de pizza, pasta en andere gerechten, kan uiteraard niemand heen om de heerlijke Italiaanse wijnen en softijs.

Vrijwel al deze Italiaanse lekkernijen zijn ook te eten in de omgeving van Amsterdam.

Italiaanse restaurants in Amsterdam

Er zijn erg veel Italiaanse restaurants in Amsterdam. Hieronder een selectie van enkele aanraders.

 • Lo Stivale d'Oro
  Amstelstraat 49
  1017 DA Amsterdam
 • La Festa
  Hazenstraat 64
  1016 SR Amsterdam
 • Pizza Padrone
  Potgieterstraat 63
  1053 XV Amsterdam
 • Il Primo
  Reguliersdwarsstraat 13-15
  1017BJ Amsterdam
 • Panini
  Vijzelgracht 3-5
  1017HM Amsterdam
 • PepeNero
  1e Oosterparkstraat 3-5
  1091 GT Amsterdam
 • Pastini
  Leidsegracht 29
  1017 NB Amsterdam
 • Pizzeria La Gonda
  Rozenstraat 143
  1016 NP Amsterdam
 • Fantasia
  Marnixstraat 417
  1017 PK Amsterdam
 • Pizzeria Ferrara
  Beukenplein 22
  1091 KH Amsterdam

Lijst mogelijk gemaakt door eet.nu

Italiaanse restaurants Amsterdam op de kaart

Waar zijn de Italiaanse restaurants in Amsterdam? Op onderstaande kaart van Amsterdam en omgeving staan ze vermeld. Wijs een Italiaans restaurant aan en u ziet nadere informatie.

Google Map

Amsterdam - Restaurant in het nieuws

Roofkunst uit Tweede Wereldoorlog gevonden in museum Moskou
De kunstschat bevat onder meer beeldhouwwerken van de Italiaanse meesters Donatello, Luca della Robbia en Giovanni Pisano, meldt de publieke Duitse zender Deutschlandradio Kultur. Het Poesjkin-museum doet met Duitse hulp onderzoek naar  ...
bron: www.nu.nl
Mensen uiten hun zorgen op infoavond over chroom-6 in Tilburg
De ruim tachtig aanwezigen op de informatieavond in Tilburg voor werklozen die met chroom-6 hebben gewerkt hebben woensdagavond emotioneel gereageerd op de onduidelijkheden over hun gezondheidsrisico's. ''Het was een pittige avond vol met  ...
bron: www.nu.nl
Recordaantal klachten over havo-examen geschiedenis
Nog nooit is er zoveel geklaagd over een havo-eindexamen als over het examen geschiedenis van dit jaar, stelt Loran Hempenius, coördinator van de examenklachtenlijn bij het Landelijk Actie Komitee Scholieren (LAKS). Van de ruim 36.000 havisten die  ...
bron: www.nu.nl
In draaiend restaurant Moon draait het toch vooral om eten
Met de komst van A'DAM Toren krijgt de stad er twee restaurants bij. Moon op de ... De tafels van Restaurant Moon staan op een plateau dat elk uur draait, zodat de gasten zich kunnen vergapen aan het spectaculaire uitzicht over de héle stad. Prachtige  ...
bron: www.parool.nl
A15 richting Rotterdam lange tijd dicht na botsing vrachtwagens
De A15 richting Rotterdam is woensdagmiddag lange tijd afgesloten geweest nadat tussen knooppunt Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam twee vrachtwagens met elkaar in botsing waren gekomen. De snelweg is rond 22.00 uur weer vrijgegeven.
bron: www.nu.nl