Italiaans restaurant Assen - Genieten op z'n Italiaans

U bent op zoek naar een Italiaans restaurant in Assen? Dan bent u aan het juiste adres. Eten uit Italie is altijd genieten. Hieronder staat een lijst opgenomen van ideeen om overheerlijk Italiaans te dineren in een restaurant in Assen of omgeving. Smakelijk eten!


Italiaans restaurant Assen
Italiaans restaurant Assen

Italiaans eten Assen 2019

Lekker uit eten in juni of juli 2019? In Assen zijn vele plaatsen waar je prima Italiaans kunt eten. Al met al zijn er minstens drie pizzeria's. En er zijn minstens zes gelegenheden helemaal gespecialiseerd in de Italiaanse keuken.

Ervaringsdeskundigen over Italiaans eten in Assen

Hieronder diverse actuele beoordelingen van één van de bekendere Italiaanse restaurants in Assen. Deze reacties ontvingen we over Italiaans restaurant La Maschera (beoordeling: 7.7) in Assen:

 • (Cijfer: 9.1) Een geweldig restaurant. Al veel gerechten geprobeerd, alles even lekker. Mooi opgemaakte borden en schalen. Bediening vrolijk en zeer attent. Echt een aanrader!
 • (Cijfer: 6.2) De beste pizza van assen koop je hier. Jammer dat de rest van de hele aankleding zo matig is. Redelijk stuntelige bediening moet ervoor zorgen dat het ons aan niets ontbreekt. Gelukkig lukt dit haar zonder morsen en andere ongelukken. Zodra ze dat onder de knie hebben en stoppen met een irish Tea te verKopen als irish koffie is dit een prima restaurant voor een pizza. Vooralsnog adviseer ik om hier alleen af te halen.
 • (Cijfer: 9.5) Super gezellig in het hartje van Assen. Leuke mensen, lekker eten, gemoedelijke sfeer en goede kaart! Kortom wij komen er graag ;-)
 • (Cijfer: 9) Heerlijk gegeten en super gezellig gezeten gisteravond.
 • (Cijfer: 10) Leuke en vlotte bediening. Eten was meer dan uitstekend. Waar voor je geld. Echte aanrader.
 • (Cijfer: 7) Eten is oké, maar de gastvrijheid was vanavond ver te zoeken. In het bijzonder het gedrag van de eigenaresse?? Stress is niet goed voor een mens. We hadden de pizza nog niet op en de tafel werd al opgeruimd. Nagerecht?? Nou sorry, mogen we nog even wachten??? Jammer hoor.

Meer ervaringen en beoordelingen zien van restaurants in Assen? Kijk dan eens bij:

Italiaans eten is meer dan alleen heerlijke pizza

Als men Italiaans eten praat, denken de meeste mensen als eerste aan pizza. De pizza is het meest beroemde Italiaanse gerecht. Ook in Assen zijn er diverse pizzeria's, waar men uiteenlopende pizza's bakt. Karakteristiek is de ronde, steenovengebakken bodem van deeg met een gevarieerde topping. Typische ingrediënten van een pizza zijn kaas, olijven, champignons, diverse groenten of gehakt. Het hoofdingredient van een pizza is normaliter kaas (fromagi). Beroemde pizza's zijn Hawai, Shoarma, Napoletana, Salami en Margherita pizza.

En ook zijn de Italiaanse pasta's beroemd. Met name Canneloni, Spaghetti, Tortellini, Ravioli en Lasagne. De veelzijdige sauzen zijn hierbij de smaakmakers. Typische Italiaanse smaken, veelal gemaakt van verse groenten, komen van ingrediënten als olijfolie en oregano.

Italiaans eten is veel meer dan alleen pizza en pasta. Beroemde Italiaanse gerechten zijn bijvoorbeeld Saltimbocca, Frutti di Mare, Risotto, Tiramisu, pesto en Caponata.

Naast de pizza, pasta en andere gerechten, kent iedereen de heerlijke Italiaanse wijnen en het beroemde Italiaanse softijs.

Vrijwel al deze Italiaanse lekkernijen zijn ook te proeven in de omgeving van Assen.

Italiaanse restaurants Assen

Er zijn vele Italiaanse restaurants in Assen. Hieronder noemen we een selectie van enkele aanraders.

 • Isola Bella
  Markt 3
  9401 GS Assen
 • Bella Roma
  Rolderstraat 19
  9401 AM Assen
 • Pizza Pazzo
  Scharmberg 113
  9407 EC Assen
 • 4 Mori
  Mr. P.J. Troelstralaan 249
  9406 BA Assen
 • Societea
  Koopmansplein 16
  9401 EL Assen
 • Caffé Pranzo
  Ceresplein 118-118
  9401 ZG Assen
 • Amigo
  Rolderstraat 12
  9401 AS Assen
 • Capriccio Italiano
  Lekstraat 11
  9406 RE Assen
 • Sinbad
  Rolderstraat 31
  9401 AN Assen
 • Grillroom Piatto
  Korenmolen 61
  9401 DW Assen

Lijst mogelijk gemaakt door eet.nu

Italiaanse restaurants Assen op de kaart

Waar zijn de Italiaanse restaurants in Assen? Op onderstaande kaart van Assen en omgeving staan ze vermeld. Wijs een Italiaans restaurant aan en u ziet nadere informatie.

Google Map

Assen - Restaurant in het nieuws

Niet iedereen blij met muurschildering parkeergarage Assen
Je zou haast denken dat het de ingang van een Grieks restaurant is'', zegt Norder grappend. ,,Een Drents landschap of iets dat met de historie van Assen te maken heeft was veel passender geweest.'' Het wissen van de verf gaat wat ver, maar Norder wil ...
bron: www.dvhn.nl
Feestelijke opening Antje's Taverne
Een zogeheten taverne, zoals dat van Antje, staat te boek als mengeling tussen een restaurant en een kroeg. In België zijn dit soort gelegen razend populair. In Assen was er tot op heden nog geen soortgelijk aanbod te vinden, maar met Antje's Taverne ...
bron: www.drenthejournaal.nl
Tankink 'gedragen' door Apeldoorn
Tankink maakte eerder ook de Tourstart in Rotterdam mee en was er ook bij toen de Ronde van Spanje in Assen van start ging. "De Tour is wel iets groter, maar de ... "Ook van Italiaanse renners hoorde ik dat ze onder de indruk zijn. Ze verbazen zich ...
bron: www.telegraaf.nl
Supercars zondag naar TT Circuit Assen
Het TT Circuit in Assen staat pinksterzondag in het teken van exclusieve auto's tijdens Super Car Sunday. Het Asser evenement wordt voor de derde keer ...
bron: www.dvhn.nl
CoMaTech in de wolken met buitenkansje
Hij vervolgt: “Eind vorig jaar werd ik getipt, dat dit praktisch nieuwe Italiaanse bewerkingscentrum bij Mach4Metal te koop stond. We waren meteen 'om' gezien de mogelijkheden die deze machine ons bedrijf kon bieden. Bovendien bleken er slechts 56  ...
bron: www.metaalnieuws.nl