Italiaans restaurant Breda - Echt Italiaans genieten

U bent op zoek naar Italiaanse horeca in Breda? Dan bent u aan het juiste adres. Iedereen die ooit echt Italiaanse gerechten geproefd heeft, vertellen we niets nieuws: Eten uit Italie is altijd lekker genieten. En ook in Breda kunt u uitstekend terecht. Op deze pagina van Italiaans Restaurant .info vindt u een overzicht met tips om overheerlijk Italiaans te eten in een restaurant of omgeving. Bellissimo!


Italiaans restaurant Breda
Italiaans restaurant Breda

Italiaans eten in Breda 2019

Heerlijk uit eten in mei of juni 2019? Breda kent vele Italiaanse restaurants. Er zijn meer dan tien plekken gespecialiseerd in Italiaans eten.

Wat vertellen klanten over Italiaans uiteten in Breda

Hieronder diverse recente beoordelingen van één van de Italiaanse restaurants in Breda.

Deze reacties ontvingen we over Italiaans restaurant Al Dente (gemiddelde beoordeling: 8.4) in Breda:

 • (Cijfer: 9.1) Na tig keer gegeten te hebben hier verdienen ze een recensie.ik vind namelijk 1 of 2 keer eten geen duidelijk beeld geven. Amuse was werkelijk een mooie verrassing. Voorgerechten iedere keer goed van smaak en ruim voldoende. Hoofd gerechten zowel vis vlees of pasta altijd even lekker en netjes opgediend. Nagerechten passen meestal niet meer maar de kaas na was altijd gewoon super goed. Ook over de wijnkaart niets als lof. Echt een leuk restaurant, vlotte kundige bediening. En leuk om na te tafelen. Voor ons elke keer 1,5 uur rijden maar we doen het graag.
 • (Cijfer: 7.1) 31-07 hebben wij hier gegeten. Paar jaar eerder ook geweest. We hebben lang en heerlijk gegeten! Het was druk, maar wij hebben alle tijd op zo'n avond. De menu kaart is groot waardoor mijn keuze als italiaan liefhebber heel moeilijk was. De gerechten zijn bijzonder en lekker. De wijn was wel erg duur 5,05 voor een glas huiswijn. En vooral als je net uit Italië komt, dan schrik je wel even. De wijn was wel lekker maar niet bijzonder voor wat je er voor betaalt. Gelukkig waren de toiletten al een stuk opgeknapt, want die waren de 1e keer toen wij er waren heel erg vies. Wij zijn weer 140 euro lichter maar het was heerlijk en je voelt je weer even in Iatlië. Tot ziens! Maar niet te duur worden!
 • (Cijfer: 10) Uitstekend gegeten in leuk en knus restaurant. Fijne bediening. Tip: neem cash mee voor fooi want dat kan niet worden gepind. Is zeker de moeite waard!
 • (Cijfer: 8.7) Amuse van het huis was al een tripje waard. Fantastische kaart. Toch gekozen voor dagmenu. Heerlijke gegratineerde oesters waarna hertenbiefstuk met prima garnituur. Fijne, vlotte en persoonlijke bediening. Dank voor een exemplaar van magazine.
 • (Cijfer: 9.2) Fantastisch restaurant met echte Italiaanse keuken. Parola d'Italiana! Vriendelijk ontvangen in een ontspannen en warme sfeer! Wij zullen zeker terug komen.

Meer ervaringen en beoordelingen zien van restaurants in Breda? Kijk dan eens bij:

Italiaans is meer dan alleen heerlijke pizza's

Als men over Italiaans uiteten praat, denken de meeste mensen als eerste aan pizza. De pizza is het meest beroemde Italiaanse gerecht. Ook in Breda zijn er diverse goede pizzeria's, waar men uiteenlopende pizza's klaarmaakt. Karakteristiek van de pizza is de ronde, ovengebakken bodem van deeg met een gevarieerde topping. Typische ingrediënten van een pizza zijn kaas, olijven, diverse groenten of gehakt. Het hoofdingredient van een pizza is normaliter kaas (fromagi). Beroemde pizza's zijn Hawai, Quattro Formaggi, Salami en Margherita pizza. Ook bekend is de Calzone pizza, de pizza die opgevouwen is. En ook zijn de Italiaanse pasta's bekend. Met name Macroni, Canneloni, Spaghetti en uiteraard de Lasagne. De veelzijdige sauzen zijn hierbij de smaakmakers. Typische Italiaanse smaken komen van ingrediënten als olijfolie en oregano.

Maar Italiaans eten is veel meer dan alleen pizza en pasta. Beroemde Italiaanse gerechten zijn onder meer Saltimbocca, Osso Bucco, Risotto, Zabaglione, pesto, scroppino en Caponata.

Naast de Italiaanse gerechten, kent iedereen de wereldberoemde Italiaanse koffie (espresso), Italiaanse wijnen en het Italiaanse ijs. De beroemdste wijn is wellicht wel de Chianti.

Vrijwel al deze lekkernijen zijn ook te eten in de restaurants , die te vinden zijn in de omgeving van Breda.

Italiaanse restaurants in Breda

Er zijn erg veel Italiaanse restaurants in Breda. Hieronder een selectie van enkele van deze restaurants.

 • Da Attilio
  Grote Markt 35-37
  4811 XP Breda
 • Amore
  Schorsmolenstraat 3F
  4811 VN Breda
 • Al Dente
  Nieuwe Ginnekenstraat 20
  4811 NR Breda
 • Papa e Citu
  Ginnekenweg 60
  4818 JH Breda
 • Wijnbar Dames Pellens
  Boschstraat 24
  4811 GH Breda
 • Restaurant BarLucca
  Van Coothplein 24
  4811 NG Breda
 • La Cucina Italiana
  Ginnekenweg 309
  4835 NC Breda
 • Pazzi
  Van Coothplein 33
  4811 NC Breda
 • De Pasta Kantine
  Veemarktstraat 72
  4811 ZJ Breda
 • Happy Italy
  Bavelseparklaan 13
  4817 ZX Breda

Lijst mogelijk gemaakt door eet.nu

Italiaanse restaurants Breda op de kaart

Waar zijn de Italiaanse restaurants in Breda? Op onderstaande kaart van Breda en omgeving staan ze vermeld. Wijs een Italiaans restaurant aan en u ziet nadere informatie.

Google Map

Breda - Restaurant in het nieuws

Extra overstap busreizigers Breda-Utrecht vanwege Merwedebrug
Reizigers vanuit Utrecht kunnen ook gebruik maken van deze pendelbus via de omleidingsroute en op halte Sleeuwijk, Tol West overstappen op de Brabantliners richting Breda en Oosterhout. . ...
bron: www.nu.nl
Meisje uit Breda aangerand door jongen met horrormasker
Uit de regio Breda zijn nog niet eerder meldingen gekomen over zogenoemde 'horrorclowns' die mensen op de stuipen op het lijf jagen en de lokale politie gelooft dan ook niet in een trend. ,,Het laten schrikken van mensen is ook iets anders dan ze betasten.
bron: www.ad.nl
Zusje Oosterhouts eetcafé D'n Bal in Breda staat te koop
BREDA / OOSTERHOUT - Eeterij D'n Bal aan de Ginnekenweg in Breda , 'zusje' van het gelijknamige eetcafé in Oosterhout, staat al weer te koop. Het pand staat op de website van horecamakelaar Hormax in Breda . 'Dit restaurant /eetcafe-bedrijf is al  ...
bron: www.bndestem.nl
Kassa bij controles: 12169 euro belasting en 9704 euro openstaande boetes
Bij Winkelcentrum Heksenwiel en bij Winkelcentrum Hoge Vucht werden op basis van automatische nummerplaat herkenning auto's gecontroleerd door de samenwerkende politieteams uit de regio, de belastingdienst, Rdw, douane en de gemeente Breda .
bron: www.nu.nl
Bredase restaurants Blini, Bij Kaatje en Pepermolen staan te koop
BREDA - Restaurant Blini, lunchcafé Bij Kaatje en restaurant De Pepermolen staan te koop op de website van Hormax in Breda . En dat geldt ook voor het de brasserie-ijssalon Het Kwartier, dat nog niet zo heel lang geleden opende op het Dr. Struyckenplein  ...
bron: www.bndestem.nl