Italiaans restaurant Breda - Echt Italiaans genieten

U bent op zoek naar Italiaanse horeca in Breda? Dan bent u aan het juiste adres. Iedereen die ooit echt Italiaanse gerechten geproefd heeft, vertellen we niets nieuws: Eten uit Italie is altijd lekker genieten. En ook in Breda kunt u uitstekend terecht. Op deze pagina van Italiaans Restaurant .info vindt u een overzicht met tips om overheerlijk Italiaans te eten in een restaurant of omgeving. Bellissimo!


Italiaans restaurant Breda
Italiaans restaurant Breda

Italiaans eten Breda 2020

Lekker uit eten in maart of april 2020? Breda kent vele Italiaanse eetgelegenheden. Je vindt er minimaal drie pizzeria's. Er zijn minimaal tien plaatsen helemaal gespecialiseerd in de Italiaanse keuken.

Wat vertellen klanten over Italiaans uiteten in Breda

Hieronder enkele actuele ervaringen van één van de bekendere Italiaanse restaurants in Breda. Deze reacties ontvingen we over Italiaans restaurant Al Dente (gemiddelde beoordeling: 8.4) in Breda:

 • (Cijfer: 10) Uitstekend gegeten in leuk en knus restaurant. Fijne bediening. Tip: neem cash mee voor fooi want dat kan niet worden gepind. Is zeker de moeite waard!
 • (Cijfer: 7.2) Heerlijk gegegeten. Vlotte en uiterst gastvrije bediening. Hier gaan we vaker heen. Wel wat prijzig.
 • (Cijfer: 6.1) Eten is goed, maar gastvrijheid is onder de maat: reserveren is een ramp. Telefonisch slecht bereikbaar. Van tevoren wordt gezegd hoe laat je weer weg moet zijn als je komt eten. Wat wij meemaakten: wijn van de wijnkaart gekozen. Lekker, we wilden nog een fles. Dit kon niet, want de andere flessen hadden ze aan andere mensen beloofd! Dus nee, wij komen er niet meer.
 • (Cijfer: 7.8) Lekker gegeten. Bediening liet deze keer wat te wensen over (rommelig). We waren er op maandag. Enorm veel keuze (wellicht wat te veel?) Heb er vaker gegeten, had t idee dat ze flink duurder zijn geworden. Wat mij betreft wat te duur in vergelijking met andere restaurants. Menu's zijn wel betaalbaar. Eten is goed tot zeer goed. Maar houd de prijs/kwaliteit in de gaten. Voor deze prijzen moet ook de bediening top en scherp zijn.

Meer ervaringen en beoordelingen zien van restaurants in Breda? Kijk dan eens bij:

Italiaans eten is meer dan alleen heerlijke pizza

De pizza is het meest beroemde Italiaanse gerecht. Ook in Breda zijn er diverse pizzeria's, waar men uiteenlopende pizza's bakt. Karakteristiek van de pizza is de ronde, ambachtelijk gebakken bodem van deeg met een gevarieerde topping. Typische ingrediënten van een pizza zijn kaas, tomaten, olijven, diverse groenten of gehakt. Het hoofdingredient van een pizza is normaliter kaas (fromagi). Beroemde pizza's zijn Hawai, Shoarma, Quattro Formaggi, Napoletana, Salami en Margherita pizza. En ook zijn de Italiaanse pasta's bekend. Met name Macroni, Spaghetti en Lasagne. De veelzijdige sauzen zijn daarbij de smaakmakers. Typische Italiaanse smaken, veelal gemaakt van verse groenten, komen van ingrediënten als olijfolie, Italiaanse kaas en oregano.

Italiaans eten is veel meer dan alleen pizza en pasta. Bekende Italiaanse gerechten zijn o.a. Saltimbocca, Risotto, pesto, minestronesoep, frittata en Caponata.

Naast de Italiaanse gerechten, kan uiteraard niemand heen om de beroemde Italiaanse koffie (espresso), wijnen en het beroemde Italiaanse softijs. De beroemdste wijn is waarschijnlijk wel de Chianti, uit de streek gelegen in Toscane.

Vrijwel al deze Italiaanse lekkernijen zijn ook te eten in de omgeving van Breda.

Italiaanse restaurants in Breda

Er zijn erg veel Italiaanse restaurants in Breda. Hieronder noemen we een selectie van enkele van deze restaurants.

 • Da Attilio
  Grote Markt 35-37
  4811 XP Breda
 • Il Padrino
  Grote Markt 50a
  4811 XS Breda
 • Maritz Slow Food
  Nieuwe Ginnekenstraat 20c
  4811 NR Breda
 • Restaurant BarLucca
  Van Coothplein 24
  4811 NG Breda
 • Restaurant Girasole
  Sophiastraat 14
  4811 EK Breda
 • De Pasta Kantine
  Veemarktstraat 72
  4811 ZJ Breda
 • Brasserie 't Begin
  Tolbrugstraat 30
  4811 WN Breda
 • Antep Sofrasi
  Korte Brugstraat 15
  4811 ZA Breda
 • Pizzeria Antonio
  Zomerweide 49
  4824 EX Breda
 • La Cucina Italiana
  Ginnekenweg 309
  4835 NC Breda

Lijst mogelijk gemaakt door eet.nu

Italiaanse restaurants Breda op de kaart

Waar zijn de Italiaanse restaurants in Breda? Op onderstaande kaart van Breda en omgeving staan ze vermeld. Wijs een Italiaans restaurant aan en u ziet nadere informatie.

Google Map

Breda - Restaurant in het nieuws

'Winterland Breda moet dagje uit worden voor familie'
Breda nieuws
bron: www.bredavandaag.nl
Extra overstap busreizigers Breda-Utrecht vanwege Merwedebrug
Reizigers vanuit Utrecht kunnen ook gebruik maken van deze pendelbus via de omleidingsroute en op halte Sleeuwijk, Tol West overstappen op de Brabantliners richting Breda en Oosterhout. . ...
bron: www.nu.nl
Very Italian Pizza neemt intrek in pand Hot Lavo aan de Haven
BREDA - Breda krijgt een authentiek Italiaans restaurant bij. Very Italian Pizza (VIP) neemt zijn intrek in het pand aan Haven 15. Daar zat tot 31 juli 2015 Hot Lavo en voorheen Hook aan de Haven. De Italiaanse eigenaren hopen eind dit jaar of begin ...
bron: www.bredavandaag.nl
Bredase restaurants Blini, Bij Kaatje en Pepermolen staan te koop
BREDA - Restaurant Blini, lunchcaf√© Bij Kaatje en restaurant De Pepermolen staan te koop op de website van Hormax in Breda . En dat geldt ook voor het de brasserie-ijssalon Het Kwartier, dat nog niet zo heel lang geleden opende op het Dr. Struyckenplein  ...
bron: www.bndestem.nl
Very Italian Pizza neemt intrek in pand Hot Lavo aan de Haven
BREDA - Breda krijgt een authentiek Italiaans restaurant bij. Very Italian Pizza (VIP) neemt zijn intrek in het pand aan Haven 15. Daar zat tot 31 juli 2015 Hot Lavo en voorheen Hook aan de Haven. De Italiaanse eigenaren hopen eind dit jaar of begin ...
bron: www.bredavandaag.nl