Italiaans restaurant Deventer - Geniet van de Italiaanse keuken

Zoeken naar de Italiaanse keuken in Deventer? Dan bent u hier op het juiste adres. Eten uit Italie blijft lekker genieten. En ook in Deventer kunt u wat dat betreft goed terecht. Hieronder vindt u een lijst te vinden van tips om overheerlijk Italiaans te genieten of omgeving. Bellissimo!


Italiaans restaurant Deventer
Italiaans restaurant Deventer

Italiaans eten in Deventer 2021

Lekker uit eten in april of mei 2021? In Deventer zijn meerdere plaatsen waar je heerlijk Italiaans kunt eten. Er zijn minimaal zes gelegenheden gespecialiseerd in de Italiaanse keuken.

Wat vertellen fijnproevers over de Italiaanse belevenis in Deventer

Hieronder diverse actuele beoordelingen van één van de bekendere Italiaanse restaurants in Deventer. Deze reacties ontvingen we over Italiaans restaurant Da Mario (gemiddelde beoordeling: 8.4) in Deventer:

 • (Cijfer: 8.5) Goede keuken, gezellige en ongedwongen sfeer. Er loopt heel veel vriendelijke personeel rond.
 • (Cijfer: 10) Afgelopen week bij Da Mario gegeten met mijn vriendin en schoonouders. We werden vriendelijk ontvangen en naar onze tafel gebracht. Een mooi plekje bij het raam. In het restaurant hangt een hele fijne sfeer. We namen allemaal een 3 gangen wild menu (echt een aanrader!) na uitleg van de gastheer. De borden waren fraai opgemaakt en waren ook nog eens heerlijk bereid vooral de hertenbiefstuk was voortreffelijk. De bediening deed het ook uitstekend. Al met al een geweldig restaurant en toegankelijk voor iedereen!
 • (Cijfer: 8.6) Beetje rommelig druk. Personeel haalt borden weg zonder te vragen of je nog wat wilt bestellen of drinken. Eerder besteld drankje niet gekregen en wel op rekening. Eten lekker, pasta wel veel olie, kan minder. Pure smaken, veel verse ingrediënten. Toetje limoncello ijs weinig verassend, vooral veel en met weinig creativiteit op bord opgemaakt.
 • (Cijfer: 8.5) Door een uiterst vriendelijke bemanning verwelkomd en voorzien van een aperitiefje. Dat de Campari met citroen besteld was en met sinaasappel geleverd zij hen vergeven, want de rest kon niet stuk. Huiswijn is meer dan gemiddeld van kwaliteit, zowel wit als rood. De Pesce grigliata mista was voortreffelijk en goed van garing. Mijn vrouw had een prima en zeer smakelijk pasta-trio. Wachttijd was niet kort, maar acceptabel. Toiletten klein maar schoon. Kortom: Graag nogmaals. (Eerste eigenaar: Mario, zou trots zijn.)
 • (Cijfer: 8) Heel vriendelijk personeel en een leuke gemoedelijke sfeer in het restaurant! Ik had de tortellini met room, ui en ham. Was van tevoren bang dat het wat machtig en vet zou zijn, maar dit viel heel erg mee! Het smaakte heerlijk. Het gerecht was wel wat scherp qua smaak, persoonlijk houd ik hier wel van. De huisgemaakte tiramisu smaakte ook goed en het bord was ontzettend mooi opgemaakt. Voor herhaling vatbaar!

Meer ervaringen en beoordelingen zien van restaurants in Deventer? Kijk dan eens bij:

Italiaans is meer dan heerlijke pizza

Als men Italiaans uiteten praat, denken de meeste mensen het eerst aan pizza. De pizza is het meest beroemde Italiaanse gerecht. Ook in Deventer zijn er diverse goede pizzeria's, waar men smakelijke pizza's bakt. Karakteristiek is de ronde, ambachtelijk gebakken bodem van deeg met een gevarieerde topping. Typische ingrediënten van de pizza zijn kaas, olijven of gehakt. Het hoofdingredient van een pizza is normaliter kaas (fromagi). Beroemde pizza's zijn Hawai, Shoarma, Salami en Margherita pizza. Maar ook zijn de Italiaanse pasta's beroemd. Met name Macroni, Spaghetti, Tortellini en Lasagne. De sauzen zijn tot slot de smaakmakers. Typische Italiaanse smaken, veelal gemaakt met verse groenten, komen van ingrediënten als olijfolie en oregano.

Maar Italiaans eten is veel meer dan alleen pizza en pasta. Beroemde Italiaanse gerechten zijn bijvoorbeeld Osso Bucco, Risotto, scroppino en Caponata.

Naast de Italiaanse gerechten, kent iedereen de heerlijke wijnen en het Italiaanse ijs. Vrijwel al deze lekkernijen zijn ook te eten in de restaurants , die te vinden zijn in de omgeving van Deventer.

Italiaans restaurant in Deventer

Er zijn meerdere Italiaanse restaurants in Deventer. Hieronder een selectie van enkele van deze restaurants.

 • Maria
  Zwaluwenburg 31-33
  7423 DV Deventer
 • Italy
  Grote Poot 11-13
  7411 KE Deventer
 • Pizza Shoarma Express
  Boxbergerweg 74
  7412 BE Deventer
 • Da Mario
  Vleeshouwerstraat 4-6
  7411 JN Deventer
 • Pars Eetcorner
  Brinkgreverweg 8
  7413 AC Deventer
 • La Sardegna
  Grote Overstraat 61
  7411 JB Deventer
 • Bella Fiore
  Flora 56
  7422 LL Deventer
 • Bella Roma
  Brink 53-59
  7411 BV Deventer
 • Raffaele’s Foodbar
  Brink 93
  7411 BZ Deventer
 • La Cantina
  Vleeshouwerstraat 3
  7411 JN Deventer

Lijst mogelijk gemaakt door eet.nu

Italiaanse restaurants Deventer op de kaart

Waar zijn de Italiaanse restaurants in Deventer? Op onderstaande kaart van Deventer en omgeving staan ze vermeld. Wijs een Italiaans restaurant aan en u ziet nadere informatie.

Google Map