Italiaans restaurant Dordrecht - Buon appetito!

U bent op zoek naar een Italiaans restaurant in Dordrecht? Op deze website vindt u wat u zoekt. Iedereen die ooit echt Italiaans geproefd heeft, weet: De Italiaanse keuken is altijd heerlijk. In Dordrecht kunt u goed terecht. Op deze pagina staat een lijst te vinden met suggesties om echt Italiaans te dineren in Dordrecht of omgeving. Bellissimo!


Italiaans restaurant Dordrecht
Italiaans restaurant Dordrecht

Italiaans eten Dordrecht 2019

In Dordrecht zijn diverse Italiaanse restaurants. Er zijn minimaal vier pizzeria's. En er zijn minstens vier gelegenheden in Dordrecht helemaal gespecialiseerd in de Italiaanse keuken.

Ervaringsdeskundigen over Italiaans uiteten in Dordrecht

Hieronder diverse actuele beoordelingen van één van de Italiaanse restaurants in Dordrecht.

Dit zeggen mensen over Italiaans restaurant Costa d'Oro (gemiddelde beoordeling: 8) in Dordrecht:

 • (Cijfer: 9) Ik kom hier al bijna 40 jaar en heb nog nooit ergens een lekkerder pizza gegeten als de pizza Siciliana (met extra anchovis). Ze zijn niet te groot, dus bestel er soms 2. Het fantastische deegwerk in combinatie met de samenstelling van de ingredienten van een pizza Siciliana (eerst de rand, dan het goddelijke middendeel). En dit wordt al tientallen jarenlang op dezelfde wijze geserveerd. Zeldzaam lekker. Zeker weten.
 • (Cijfer: 7.7) Aparte italiaan, al jaren hetzelfde. Doet al vele jaren aan geen enkele modetrend mee en is alleen daarom al een aanrader.
 • (Cijfer: 9.2) Costa D'Oro was de eerste pizza zaak in Dordrecht. En als je binnen komt ademt het nog steeds de sfeer van vroeger en de pizza zijn ook nog steeds de zelfde als vroeger. En niet te vergeten de lasagne heerlijk gewoon. De bediening heel gemoedelijk en begrip vol.
 • (Cijfer: 10) Geweldig klein restaurant. Als je eenmaal 1 x binnen bent geweest, blijf je komen! Niet duur en geweldige bediening.
 • (Cijfer: 9.8) Super tentje! Heerlijke pizza's en gewoon super gezellig! En absoluut niet duur! Mn vriend en ik hebben een keertje voor 13 euro pp gegeten! 2 salade's, 4 bier, pizza's en stokbrood! Echt top tentje!

Meer ervaringen en beoordelingen zien van restaurants in Dordrecht? Kijk dan eens bij:

Italiaans eten: niet alleen pizza's

De pizza is het meest beroemde Italiaanse gerecht. Ook in Dordrecht zijn er diverse pizzeria's, waar men diverse pizza's bakt. Typische ingrediënten van een pizza zijn kaas, tomaten, olijven, diverse groenten of gehakt. Het hoofdingredient van een pizza is normaliter kaas (fromagi). Beroemde pizza's zijn Hawai, Shoarma, Quattro Formaggi, Napoletana, Salami en Margherita pizza. Ook bekend is de Calzone pizza, de opgevouwen pizza.

Naast de pizza, zijn ook de Italiaanse pasta's beroemd. Met name Canneloni, Spaghetti, Tortellini en Lasagne. De veelzijdige sauzen zijn daarbij de extra smaakmakers. Typische Italiaanse smaken, veelal gemaakt van verse groenten, komen van ingrediënten als olijfolie, Italiaanse kazen en oregano.

Italiaans eten is veel meer dan alleen pizza en pasta. Beroemde Italiaanse gerechten zijn onder meer Osso Bucco, Risotto, Tiramisu, Zabaglione, pesto en Caponata.

Naast de Italiaanse gerechten, kan uiteraard niemand heen om de wereldberoemde Italiaanse koffie (met name de onweerstaanbare espresso), heerlijke wijnen en ijs. Vrijwel al deze lekkernijen zijn ook te proeven in de restaurants , die te vinden zijn in Dordrecht.

Italiaans restaurant in Dordrecht

Er zijn diverse Italiaanse restaurants in Dordrecht. Hieronder enkele aanraders.

 • La Venezia
  Voorstraat 323
  3311 EP Dordrecht
 • Piccolo
  Krispijnseweg 45
  3314 KA Dordrecht
 • Otto e Mezzo
  Vismarkt 1
  3311 BS Dordrecht
 • Piccola Italia
  Voorstraat 259
  3311 EP Dordrecht
 • Avin
  Pearlbuck Erf 74
  3315 AB Dordrecht
 • Pizza Express Roma
  Voorstraat 219
  3311 EP Dordrecht
 • Casa Valentino
  Vest 185
  3311 TV Dordrecht
 • Portobello
  Vriesestraat 39
  3311 NN Dordrecht
 • Strada del Vino
  Wijnstraat 170
  3311 BZ Dordrecht
 • Costa d'Oro
  Voorstraat 444
  3311 CX Dordrecht

Lijst mogelijk gemaakt door eet.nu

Italiaanse restaurants Dordrecht op de kaart

Waar zijn de Italiaanse restaurants in Dordrecht? Op onderstaande kaart van Dordrecht en omgeving staan ze vermeld. Wijs een Italiaans restaurant aan en u ziet nadere informatie.

Google Map

Nieuws over eten in Dordrecht

Overval op restaurant Dordrecht; verdachte aangehouden
DORDRECHT – Na een overval op restaurant Kaminah Exotic aan het Van Oldenbarneveltplein in Dordrecht is een verdachte aangehouden. Het restaurant werd vrijdagavond 6 mei 2016 overvallen. De overvaller sloeg een medewerkster van het restaurant   ...
bron: www.zhzactueel.nl
Nieuw restaurant op Dordtse Spuiboulevard
In de zaak, die momenteel nog wordt verbouwd, komen 20 zitplaatsen. Eigenaar Yildiz opent ook een terras aan het water bij de Spuiboulevard met 40 stoelen. ,,Het is een unieke plek in Dordrecht ,'' vindt Yildiz. ,,Je hebt hier in principe alles: water ...
bron: www.ad.nl
Falende Maas vergroot druk op Allach bij Vitesse
Volgt SC Cambuur, Vitesse, FC Dordrecht , CED, CV Topklasse en vaste volger van Jong Oranje/nationale jeugdploegen. ...
bron: www.vi.nl
Dordrecht in de ban van bijzondere glaskunst
Bij glas denken we in onze regio snel aan Leerdam. Maar de komende tijd is Dordrecht even glasstad. Tijdens de tentoonstelling GlassFever zijn op allerlei locaties glaskunstwerken te zien. De bijzondere glaskunst duikt op vier plekken in de stad op ...
bron: www.rijnmond.nl
Meer zaken mensensmokkel Rotterdam in 2015
Bij deze controles wordt gebruikgemaakt van honden die verstopte mensen kunnen opsporen en speciale apparatuur. De komende weken moeten negen verdachten zich bij de rechtbank in Rotterdam en Dordrecht verantwoorden voor het smokkelen van  ...
bron: www.nu.nl