Italiaans restaurant Ede - Italiaans genieten

Zoeken naar Italiaanse lekkernijen in Ede? Dan bent u hier op het juiste adres. Iedereen die ooit Italiaanse gerechten geproefd heeft, weet het al: Eten uit Italie blijft overheerlijk. In Ede kunt u prima terecht. Hieronder is een overzicht van suggesties om overheerlijk Italiaans te eten in Ede of omgeving. Buon appetito!


Italiaans restaurant Ede
Italiaans restaurant Ede

Italiaans eten in Ede 2019

Lekker uit eten in juni of juli 2019? Ede kent erg veel gelegenheden waar je prima Italiaans kunt eten. Er zijn minimaal zes plaatsen gespecialiseerd in de Italiaanse keuken.

Ervaringsdeskundigen over Italiaans dineren in Ede

Hieronder diverse actuele ervaringen van één van de bekendere Italiaanse restaurants in Ede. Dit zeggen klanten over Italiaans restaurant Da Aldo (beoordeling: 7.9) in Ede:

 • (Cijfer: 9.5) Al verscheidene keren heb ik er gegeten. Een aanrader . Goede Prijs Aardige eigenaars. Heerlijke toetjes. BRAVO
 • (Cijfer: 8.4) Meerdere keren heerlijk gegeten bij Da Aldo. Je proeft dat er veel met verse ingrediënten gewerkt word en er is genoeg keus voor een ieder. Over de kwaliteit valt dus zeker niet te twisten. Echter, aan de bediening schort nog heel wat, wat wij erg jammer vinden. Bij binnenkomst afgelopen keer hing een van de medewerkers over een stoel en was aan het praten met gasten. Ons werd in eerste instantie geen gedag gezegd, en toen hij het doorhad zei hij: Oh als je gereserveerd heb moet je ff bij mijn collega zijn. Vervolgens kregen wij een plekje toegewezen en was alles in orde. Na het voorgerecht (wat vrij lang duurde) werd ons gevraagd het bestek van het bord af te halen en te bewaren voor het hoofdgerecht. Ik had vlees gehad, en mijn hoofdgerecht was vis, dus ik heb alsnog om nieuw bestek moeten vragen. Of wij nog iets te drinken wilden is ons geen een keer gevraagd, dit hebben wij meerdere keren zelf moeten vragen. Ook bij de tafels om ons heen was het niet in orde. Nogmaals, op het heerlijke eten valt niks aan te merken, maar de ongastvrijheid die er bij Da Aldo heerst zou voor ons een reden kunnen zijn om niet meer terug te komen. Hopelijk komt het niet zo ver, want we zijn gek op de heerlijke bruschetta en de fantastische pasta's. We hopen dat deze recensie als een goed advies word gezien. Investeren in een goeie, gastvrije en gezellige bediening is echt geen gek idee.
 • (Cijfer: 9) Super lekker gegeten, echt een aanrader, 100%. Heerlijke voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten.
 • (Cijfer: 6.7) Lekker gegeten, helaas is de gastvrouw niet zeer gast vriendelijk en komt wat nors over. Maar als je voor het eten komt kan ik niet anders zeggen dat het goed was. De bij eeniemand carpaccio was waarschijnlijk minder. De overige gerechten die ook andere gasten hebben genomen was prima. Als tip voor de gastvrouw neem een cursus klantvriendelijkheid.. Voor een italiaans restaurant is het wel aan de prijzige kant. maar kwalitatief prima.
 • (Cijfer: 9) Zaterdagavond met vrienden wezen eten, voortreffelijk gegeten en uitstekende vriendelijke en vakbekwame bediening. Het is goed om te merken dat het ook zo kan in de horeca. Klein detail: De verlichting mag inderdaad iets minder hard. Voor de rest niets dan lof. Een echte aanrader.
 • (Cijfer: 10) Avondje uit natuurlijk naar een rasechte Italiaan heerlijke specialiteiten en gezellig. Eten drinken en vrolijk zijn. Gr. Ties M..

Meer ervaringen en beoordelingen zien van restaurants in Ede? Kijk dan eens bij:

Italiaans: niet alleen heerlijke pizza's

De pizza is het meest beroemde Italiaanse gerecht. Ook in Ede zijn er diverse pizzeria's, waar men uiteenlopende pizza's bakt. Typerend van de pizza is de ronde bodem van deeg met een gevarieerde topping. Typische ingrediënten van de pizza zijn kaas, tomaten, salami, olijven, champignons, diverse groenten of gehakt. Het hoofdingredient van een pizza is normaliter kaas (fromagi). Beroemde pizza's zijn Hawai, Shoarma, Salami en Margherita pizza. En ook zijn de Italiaanse pasta's beroemd. Met name Canneloni, Spaghetti en Lasagne. De veelzijdige sauzen zijn tot slot de smaakmakers. Typische Italiaanse smaken komen van ingrediënten als olijfolie, basilicum en oregano.

Maar Italiaans eten is veel meer dan alleen pizza en pasta. Bekende Italiaanse gerechten zijn o.a. Saltimbocca, Osso Bucco, Frutti di Mare, Risotto, Zabaglione, pesto, scroppino, minestronesoep en Caponata.

Naast de pizza, pasta en andere gerechten, kent iedereen de heerlijke wijnen en softijs. Vrijwel al deze lekkernijen zijn ook te eten in de restaurants , die te vinden zijn in de omgeving van Ede.

Italiaanse restaurants Ede

Er zijn vele Italiaanse restaurants in Ede. Hieronder noemen we enkele aanraders.

 • Chef on Wheels
  Dalerveen 3
  6718 MR Ede
 • Holyland
  Kuiperplein 39
  6713 AX Ede
 • La Vigna
  Nieuwe Stationsstraat 2
  6711 AG Ede
 • De Italiaanse Cateraar
  Diedenweg 96
  6717 KV Ede
 • Di Mario
  Grotestraat 116a
  6711 AP Ede
 • Aan Tafel
  Maandereind 13
  6711 AA Ede
 • Da Aldo
  Stationsweg 6
  6711 PP Ede
 • Sole d'Italia
  Molenstraat 110
  6711 AW Ede
 • Villa Brutus
  Museumplein 3
  6711 NA Ede
 • Bella Milano
  Maandereind 12a
  6711 AC Ede

Lijst mogelijk gemaakt door eet.nu

Italiaanse restaurants Ede op de kaart

Waar zijn de Italiaanse restaurants in Ede? Op onderstaande kaart van Ede en omgeving staan ze vermeld. Wijs een Italiaans restaurant aan en u ziet nadere informatie.

Google Map

Ede - Restaurants in het nieuws

Wees precies over afkomst, vermijd 'allochtoon'
'Het staat er echt', schreef een lezer vorige week. In een reportage over de onlusten in Ede werd melding gemaakt van 'Marokkaanse jongens' die verantwoordelijk zouden zijn voor brandstichting en van 'een 61-jarige Nederlandse bewoonster die haar  ...
bron: www.volkskrant.nl
Israëlische duikers vinden schat op bodem Middellandse Zee
Israëlische duikers hebben in de Middellandse Zee een spectaculaire schat met duizenden antieke munten en meerdere bronzen beelden gevonden. Het gaat om de lading van een 1.600 jaar geleden gezonken koopvaardijschip uit de laat-Romeinse tijd.
bron: www.nu.nl
FOOD - Smaken van de Heuvelrug
Landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen vormt op 4 & 5 juni het decor voor een tweedaags foodfestival. Op het 6 ha groot festivalterrein zijn verassende en interessante workshops, is komisch theater, innovatief design én ook lekker eten en drinken uit ...
bron: edestad.nl
Dodental door blikseminslagen Bangladesh loopt op
Het aantal mensen dat in Bangladesh door blikseminslagen om het leven is gekomen is in vier dagen tijd opgelopen tot 65. De meeste slachtoffers waren boeren en bouwvakkers die op het platteland in het noorden en midden van Bangladesh werden  ...
bron: www.nu.nl
Gratis spaghetti in de roze Vallei
EDE /WAGENINGEN - Op 7 mei kleurt het Raadhuisplein in Ede roze, de kleur van de leiderstrui in de Ronde. Het Giro-festivalterras op het Raadhuisplein wordt ingericht met een Italiaans terras, roze bloemen, kinderspelen en olijfbomen. Eerder komen de  ...
bron: www.gelderlander.nl