Italiaans restaurant Ede - Italiaans genieten

Zoeken naar Italiaanse lekkernijen in Ede? Dan bent u hier op het juiste adres. Iedereen die ooit Italiaanse gerechten geproefd heeft, weet het al: Eten uit Italie blijft overheerlijk. In Ede kunt u prima terecht. Hieronder is een overzicht van suggesties om overheerlijk Italiaans te eten in Ede of omgeving. Buon appetito!


Italiaans restaurant Ede
Italiaans restaurant Ede

Italiaans eten in Ede 2019

Lekker uit eten in maart of april 2019? Ede kent erg veel gelegenheden waar je prima Italiaans kunt eten. Er zijn minimaal zes plaatsen gespecialiseerd in de Italiaanse keuken.

Ervaringsdeskundigen over Italiaans dineren in Ede

Hieronder diverse actuele ervaringen van één van de bekendere Italiaanse restaurants in Ede. Dit zeggen klanten over Italiaans restaurant Da Aldo (beoordeling: 7.9) in Ede:

 • (Cijfer: 10) Een feest om hier te dineren de Italiaan van Ede. Altijd verse producten en kwaliteit. Succes gr: Ties
 • (Cijfer: 6.2) Afgekomen afgelopen zomer op de '2 x 3 - gangenmenu voor de prijs van 1' - aktie. Zoetgehouden met een stukje brood moesten we 1 uur wachten voor de gerechten op tafel kwamen, en dat is met 2 kinderen veel te lang. Het eten was aangenaam, maar verre van spectaculair. Ondanks de aktie bleek de uiteindelijke rekening behoorlijk hoog. We vroegen de bon, maar kregen alleen het totaalbedrag. Na aandringen werd een handgeschreven optelsommetje uit de prullenbak gevist. Dat bleek te kloppen. Dure drankjes hadden de uiteindelijke rekening behoorlijk opgedreven.
 • (Cijfer: 10) Ik had al gezegd dat we hier zeker nog wilden terugkomen, en dat hebben we gedaan. En ook dit keer was het eten meer dan uitstekend. Vooraf calamari fritti en carpaccio van rund. Mijn calamari waren prachtig fijn gesneden, perfect beslagje, en lekker knisperig gebakken. De carpaccio was prachtig, en ik mocht stiekem meeproeven van de dressing: perfect. Daarna een fettucine al tonno, een pasta met tonijn als tussengerecht. Mooie balans tussen pasta, saus, olie en tonijn. Heel erg lekker. Als afsluiter de hoofdschotel: garnalenspiesjes: prachtig. Lekker verse garnalen, goed gegrilld, en in een dressing van olie, knoflook en kruiden. Aan de andere kant van de tafel verdween een ossehaas met pepersaus van roze pepers in rap tempo van het bord. De steak was precies zo rood als gewenst was, een kunst die steeds minder koks verstaan. En alweer kwamen we niet aan een toetje toe. Maar we zullen het blijven proberen. De koffie hebben we aangevuld met een keuze uit de ruim voorziene grappa-tafel. En ook dit was genieten. Vorige keer leverde de onbekendheid met deze zaak nog een 9 op, maar nu durven we een ruimhartige 10 uit te delen. De sfeer was prima, roezemoezig zoals een druk Italiaans restaurant hoort te zijn. De bediening was aangenaam, vriendelijk en hartelijk. Ja, we zullen hier zeker blijven komen.
 • (Cijfer: 7.9) Lekker gegeten. Uitgebreide kaart. Prima restaurant.
 • (Cijfer: 9) Super lekker gegeten, echt een aanrader, 100%. Heerlijke voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten.

Meer ervaringen en beoordelingen zien van restaurants in Ede? Kijk dan eens bij:

Italiaans: niet alleen heerlijke pizza's

De pizza is het meest beroemde Italiaanse gerecht. Ook in Ede zijn er diverse pizzeria's, waar men uiteenlopende pizza's bakt. Typerend van de pizza is de ronde bodem van deeg met een gevarieerde topping. Typische ingrediënten van de pizza zijn kaas, tomaten, salami, olijven, champignons, diverse groenten of gehakt. Het hoofdingredient van een pizza is normaliter kaas (fromagi). Beroemde pizza's zijn Hawai, Shoarma, Salami en Margherita pizza. En ook zijn de Italiaanse pasta's beroemd. Met name Canneloni, Spaghetti en Lasagne. De veelzijdige sauzen zijn tot slot de smaakmakers. Typische Italiaanse smaken komen van ingrediënten als olijfolie, basilicum en oregano.

Maar Italiaans eten is veel meer dan alleen pizza en pasta. Bekende Italiaanse gerechten zijn o.a. Saltimbocca, Osso Bucco, Frutti di Mare, Risotto, Zabaglione, pesto, scroppino, minestronesoep en Caponata.

Naast de pizza, pasta en andere gerechten, kent iedereen de heerlijke wijnen en softijs. Vrijwel al deze lekkernijen zijn ook te eten in de restaurants , die te vinden zijn in de omgeving van Ede.

Italiaanse restaurants Ede

Er zijn vele Italiaanse restaurants in Ede. Hieronder noemen we enkele aanraders.

 • Holyland
  Kuiperplein 39
  6713 AX Ede
 • Villa Brutus
  Museumplein 3
  6711 NA Ede
 • Aan Tafel
  Maandereind 13
  6711 AA Ede
 • Sole d'Italia
  Molenstraat 110
  6711 AW Ede
 • Chef on Wheels
  Dalerveen 3
  6718 MR Ede
 • La Vigna
  Nieuwe Stationsstraat 2
  6711 AG Ede
 • Da Aldo
  Stationsweg 6
  6711 PP Ede
 • Bella Milano
  Maandereind 12a
  6711 AC Ede
 • New York Pizza
  Parkweg 80
  6717 HV Ede
 • Di Mario
  Grotestraat 116a
  6711 AP Ede

Lijst mogelijk gemaakt door eet.nu

Italiaanse restaurants Ede op de kaart

Waar zijn de Italiaanse restaurants in Ede? Op onderstaande kaart van Ede en omgeving staan ze vermeld. Wijs een Italiaans restaurant aan en u ziet nadere informatie.

Google Map

Ede - Restaurants in het nieuws

Wees precies over afkomst, vermijd 'allochtoon'
'Het staat er echt', schreef een lezer vorige week. In een reportage over de onlusten in Ede werd melding gemaakt van 'Marokkaanse jongens' die verantwoordelijk zouden zijn voor brandstichting en van 'een 61-jarige Nederlandse bewoonster die haar  ...
bron: www.volkskrant.nl
Israëlische duikers vinden schat op bodem Middellandse Zee
Israëlische duikers hebben in de Middellandse Zee een spectaculaire schat met duizenden antieke munten en meerdere bronzen beelden gevonden. Het gaat om de lading van een 1.600 jaar geleden gezonken koopvaardijschip uit de laat-Romeinse tijd.
bron: www.nu.nl
FOOD - Smaken van de Heuvelrug
Landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen vormt op 4 & 5 juni het decor voor een tweedaags foodfestival. Op het 6 ha groot festivalterrein zijn verassende en interessante workshops, is komisch theater, innovatief design én ook lekker eten en drinken uit ...
bron: edestad.nl
Dodental door blikseminslagen Bangladesh loopt op
Het aantal mensen dat in Bangladesh door blikseminslagen om het leven is gekomen is in vier dagen tijd opgelopen tot 65. De meeste slachtoffers waren boeren en bouwvakkers die op het platteland in het noorden en midden van Bangladesh werden  ...
bron: www.nu.nl
Gratis spaghetti in de roze Vallei
EDE /WAGENINGEN - Op 7 mei kleurt het Raadhuisplein in Ede roze, de kleur van de leiderstrui in de Ronde. Het Giro-festivalterras op het Raadhuisplein wordt ingericht met een Italiaans terras, roze bloemen, kinderspelen en olijfbomen. Eerder komen de  ...
bron: www.gelderlander.nl