Italiaans restaurant Gouda - Echt Italiaans genieten

Op zoek naar de betere Italiaanse restaurants in Gouda? Dan bent u hier op het juiste adres. Italiaanse dineren is overheerlijk. En in Gouda kunt u goed terecht. Op deze pagina is een overzicht met suggesties om echt Italiaans te dineren. Bellissimo!


Italiaans restaurant Gouda
Italiaans restaurant Gouda

Italiaans eten in Gouda 2019

Gouda kent meerdere Italiaanse restaurants. Er zijn meer dan vier plekken in Gouda gespecialiseerd in de Italiaanse keuken.

Wat zeggen fijnproevers over de Italiaanse keuken in Gouda

Hieronder diverse actuele beoordelingen van één van de Italiaanse restaurants in Gouda.

Dit wordt gezegd over Italiaans restaurant L'Angolo Divino (beoordeling: 7.6) in Gouda:

 • (Cijfer: 9.1) Heerlijke lunch genoten! Het was net alsof ik midden in Italie in een straatje zat te lunchen. Erg sfeervol en genoten! Een aanrader om met een intiem gezelschap te lunchen.
 • (Cijfer: 7.1) Het restaurant op zich beviel ons wel en ook het eten was goed en smakelijk, maar de wachttijd was simpelweg verschrikkelijk. Wij kwamen hier om iets te eten zonder meerdere gangen te gaan bestellen. Dit vanwege het feit dat wij 's middags al uitgebreid geluncht hadden, dus vandaar dat wij slechts 1 gerecht per persoon hadden besteld. Vanaf het moment van bestellen tot aan het moment van serveren hebben wij ruim een uur moeten wachten! De bediening is vriendelijk, maar het is jammer er in het restaurant maar 3-4 personen werken, waardoor de service te wensen over laat.
 • (Cijfer: 9) We hebben genoten van een heerlijk 4 gangen verrassing menu, het eten was echt heel lekker en de bediening vlot en klantvriendelijk. Wat ons betreft echt een aanrader.
 • (Cijfer: 8.2) Dit is een ècht Italiaans restaurant, met een menukaart op Italiaanse wijze. Door hun menu opbouw, hebben wij van Sonia en Teo geleerd hoe je in Italië uit eten gaat! Niet de grote hoeveelheden die Nederlanders op hun bord willen, in de geijkte volgorde, maar kiezen uit allerlei gerechten die je in willekeurige volgorde kunt eten. De Risotto is fantastisch, de pasta met zeevruchten helemaal! Wees niet bang om vieze handen te krijgen, want ook de spaghetti met mosselen wordt op authentieke Italiaanse wijze geserveerd, d.w.z. met schelp en al, hup de tomatensaus in! Heerlijk!! Top huiswijnen, maar ook lekkere andere keus. Echt Italiaans bier... En als je al kunt kiezen uit de lekkere desserts; Teo's tiramisu is werkelijk een feestje. Bij l'Angolo Divino sluit je traditioneel af met een glaasje Limoncello! Daar eten, is een waar feestje, dat het herhalen meer dan waard is!
 • (Cijfer: 7.8) Heerlijk gegeten gisteravond ik vond alleen de carpaccio met te veel mostersaus, de portie waren niet te groot dus je kan makkelijk 3 gangen doen vooral de pasta is erg lekker, nog een glaasje limoncello als afsluiter van het huis prima
 • (Cijfer: 7.5) Het eten is best goed, de mensen zijn vriendelijk. Maar je moet vreselijk lang wachten, vind ik echt een minpunt.

Meer ervaringen en beoordelingen zien van restaurants in Gouda? Kijk dan eens bij:

Italiaans eten: veel meer dan pizza's

Als men Italiaans eten hoort, denken de meeste mensen het eerst aan pizza. De pizza is het meest beroemde Italiaanse gerecht. Ook in Gouda zijn er diverse pizzeria's, waar men uiteenlopende pizza's bakt. Typerend van de pizza is de ronde, gebakken bodem van deeg met een gevarieerde topping. Typische ingrediënten van de pizza zijn kaas, salami, diverse groenten of gehakt. Het hoofdingredient van een pizza is normaliter kaas (fromagi). Beroemde pizza's zijn Hawai, Shoarma, Salami en Margherita pizza. Ook bekend is de Calzone, de pizza die opgevouwen is. Naast de pizza, zijn de Italiaanse pasta's bekend. Met name Canneloni, Spaghetti, Tortellini en uiteraard de Lasagne. De sauzen zijn tot slot de extra smaakmakers. Typische Italiaanse smaken komen van ingrediënten als olijfolie, Italiaanse kaas, basilicum en oregano.

Italiaans eten is veel meer dan alleen pizza en pasta. Bekende Italiaanse gerechten zijn o.a. Osso Bucco, Frutti di Mare, Risotto, Tiramisu, Zabaglione, scroppino en Caponata.

Naast de pizza, pasta en andere gerechten, kan niemand heen om de Italiaanse wijnen en softijs. De beroemdste Italiaanse wijn is waarschijnlijk de Chianti, uit de streek gelegen in Toscane.

Vrijwel al deze pizza's, pasta's en andere lekkernijen zijn ook te proeven in de restaurants in Gouda.

Italiaans restaurant Gouda

Er zijn meerdere Italiaanse restaurants in Gouda. Hieronder enkele van de betere restaurants.

 • L'Angolo Divino
  Wijdstraat 9-11
  2801 KA Gouda
 • Papa Gino
  Vredebest 6
  2801 AS Gouda
 • Pizza Alvino
  Nieuwehaven 159
  2801 CW Gouda
 • Delizie
  Wijdstraat 26
  2801 KC Gouda
 • Shoarma Pizzeria Gouda
  Van Limburg Stirumstraat 14
  2805 BD Gouda
 • De Tapperij
  Markt 5
  2801 JG Gouda
 • Jean Marie
  Oudebrugweg 4
  2808 NP Gouda
 • La Piazza
  Markt 29
  2801 JJ Gouda
 • Pasta Mia
  Wijdstraat 22
  2801 KC Gouda
 • Bella Di Cairo
  Bosweg 12
  2802 NT Gouda

Lijst mogelijk gemaakt door eet.nu

Italiaanse restaurants Gouda op de kaart

Waar zijn de Italiaanse restaurants in Gouda? Op onderstaande kaart van Gouda en omgeving staan ze vermeld. Wijs een Italiaans restaurant aan en u ziet nadere informatie.

Google Map

Gouda - Restaurant in het nieuws

Scherven rapen na 'dikke klap' op EK
In alle euforie riepen de speelsters vooraf al dat ze uitkeken naar het kwalificatietoernooi in Gouda , waar ze zich graag zouden melden als vrijwilliger, bijvoorbeeld als chauffeur van de Italiaanse ploeg. Maar het ging jammerlijk mis, die vrijdagavond ...
bron: www.nrc.nl
Locatietour (6 juni 2016, Amersfoort eo)
... in Gouda , Kasteel de Schaffelaar en de Midden Nederland Hallen in Barneveld (primeur; gereed eind 2016), Hoeve Sparrendam in Hoevelaken, De Rijtuigenloods, het Centraal Ketelhuis, het Oude Magazijn, De Veerensmederij en het DLC Restaurant in  ...
bron: www.congreswereld.nl
Verkoop kerkorgel zorgt voor onrust in Christelijk Gouda
In Gouda is onrust ontstaan over de verkoop van een groot kerkorgel in de Gouwekerk aan een Italiaans museum. De Goudse kerkhistoricus Paul Abels en CU-fractievoorzitter Theo Krins vinden dat het instrument in Gouda moet blijven. De strijd gaat om een  ...
bron: www.ad.nl
Enorme dierenspeciaalzaak in Gouda
Brokken & Zo is sinds 2007 gevestigd aan de Nieuwe Markt in de binnenstad van Gouda . Die winkel blijft gewoon open. "Het openen van die winkel was ... Daarnaast openen we ook een restaurant . Dat wordt een soort lunchroom, waar je snoep en belegde  ...
bron: www.ad.nl
Landelijke intocht Sinterklaas dit jaar in Maassluis
Tijdens de laatste twee landelijke intochten, in Meppel en Gouda , liepen voor het eerst andere pieten mee. In Gouda waren onder meer Stroopwafel-, Clowns- en Kaaspieten aanwezig, in Meppel waren het alleen een aantal donkergekleurde pieten.
bron: www.nu.nl