Italiaans restaurant Hilversum - De Italiaanse keuken in Nederland

U bent op zoek naar een Italiaans restaurant in Hilversum? Dan bent u hier op het juiste adres. Italiaans eten is overheerlijk. Op deze pagina van Italiaans Restaurant .info vindt u een overzicht met suggesties om overheerlijk Italiaans te genieten in Hilversum. Bellissimo!


Italiaans restaurant Hilversum
Italiaans restaurant Hilversum

Italiaans eten in Hilversum 2018

Lekker uit eten in oktober ? Hilversum kent erg veel restaurants waar je prima Italiaans kunt eten. Er zijn minstens vijf pizzeria's, waar je terecht kunt voor uiteenlopende pizza's. Er zijn minstens tien restaurants in Hilversum helemaal gespecialiseerd in de Italiaanse keuken.

Ervaringsdeskundigen over Italiaans uiteten in Hilversum

Hieronder enkele recente beoordelingen van één van de bekendere Italiaanse restaurants in Hilversum.

Deze reacties ontvingen we over Italiaans restaurant Il Negozio (gemiddelde beoordeling: 9.7) in Hilversum:

 • (Cijfer: 10) Gisteravond gegeten bij gianni en ans. Was weer heerlijk eten zoals altijd. Jullie zijn toppers. Altijd gezellig en goed eten lekker en genoeg eten voor een goede prijs. We komen zeker terug bij jullie.
 • (Cijfer: 10) Vrolijke Italiaanse sfeer met fantastisch eten kenmerkt Il Negozio!
 • (Cijfer: 10) Winkelcentrum de Ridderhof heeft eindelijk een “place to be” als het gaat om goed eten en gezellig borrelen. Gianni en zijn vrouw Ans zorgen samen met Tim elke keer weer voor een heerlijke avond. Alles vers en alles tot in de puntjes verzorgd. Ook worden er leuke avonden georganiseerd. Een bingo, Quiz avond, wijn proeverijen. Ik kom hier vaker terug en kan niet wachten om weer een van de heerlijke gerechten te mogen proeven.
 • (Cijfer: 10) Het eten is super lekker bij Il Negozio! Er zijn verschillende soorten pasta en sinds kort ook pizza's. Alles smaakt even goed. Daarnaast zijn Gianni en Ans erg vriendelijk. De evenementen, zoals pubquiz en wijnproeverij, zijn ook een groot succes :)
 • (Cijfer: 10) Als ik in Alphen ben kom ik altijd langs. De sfeer is gezellig en het qualiteit van het eten is perfect! Ze zijn er heel vriendelijk en maken altijd tijd voor een klein praatje.
 • (Cijfer: 10) Gisterenavond heerlijk gegeten het was gezellig en verzorgt door schatten van mensen zeker voor herhaling vatbaar!

Meer ervaringen en beoordelingen zien van restaurants in Hilversum? Kijk dan eens bij:

Italiaans: veel meer dan pizza's

De pizza is het meest beroemde Italiaanse gerecht. Ook in Hilversum zijn er diverse pizzeria's, waar men uiteenlopende pizza's klaarmaakt. Typerend is de ronde, ambachtelijk gebakken bodem van deeg met een gevarieerde topping. Typische ingrediënten van de pizza zijn kaas, champignons of gehakt. Het hoofdingredient van een pizza is normaliter kaas (fromagi). Beroemde pizza's zijn Hawai, Salami en Margherita pizza. Ook bekend is de Calzone, de pizza die opgevouwen is. En ook zijn de Italiaanse pasta's beroemd. Met name Macroni, Spaghetti, Tortellini en Lasagne. De veelzijdige sauzen zijn daarbij de smaakmakers. Typische Italiaanse smaken, veelal gemaakt met verse groenten, komen van ingrediënten als olijfolie en oregano.

Maar Italiaans eten is veel meer dan alleen pizza en pasta. Bekende Italiaanse gerechten zijn bijvoorbeeld Saltimbocca, Osso Bucco, Risotto, Tiramisu, pesto, minestronesoep, frittata en Caponata.

Naast de Italiaanse gerechten, kent iedereen de beroemde Italiaanse koffie (espresso), heerlijke wijnen en ijs. De beroemdste Italiaanse wijn is wellicht wel de Chianti, uit de streek gelegen in Toscane. Vrijwel al deze lekkernijen zijn ook te eten in Hilversum.

Italiaanse restaurants Hilversum

Er zijn erg veel Italiaanse restaurants in Hilversum. Hieronder noemen we enkele van de betere restaurants.

 • Eethuis Aly
  Engelmanstraat 5
  6086 BA Neer
 • Pizzeria Adriano
  De Buorren 21
  9289 HD Drogeham
 • Bussia
  Reestraat 28-30
  1016 DN Amsterdam
 • Da Roberto Statensingel
  Statensingel 147
  6211 PP Maastricht
 • Dolce Pizza
  Stationsstraat 9
  4357 BK Domburg
 • Piccola Bottega
  Prinses Christinalaan 135
  1421 BH Uithoorn
 • Grand Italia
  Burg Van Houtplein 3
  5251 PS Vlijmen
 • Restaurant Antoine
  Markt 2B
  6065 AW Montfort
 • Mamma Mia
  Stationsstraat 2a
  9451 AJ Rolde
 • Rizo's
  Middenstraat 4
  6915 AN Lobith

Lijst mogelijk gemaakt door eet.nu

Italiaanse restaurants Hilversum op de kaart

Waar zijn de Italiaanse restaurants in Hilversum? Op onderstaande kaart van Hilversum en omgeving staan ze vermeld. Wijs een Italiaans restaurant aan en u ziet nadere informatie.

Google Map

Nieuws over eten in Hilversum

Roofkunst uit Tweede Wereldoorlog gevonden in museum Moskou
De kunstschat bevat onder meer beeldhouwwerken van de Italiaanse meesters Donatello, Luca della Robbia en Giovanni Pisano, meldt de publieke Duitse zender Deutschlandradio Kultur. Het Poesjkin-museum doet met Duitse hulp onderzoek naar  ...
bron: www.nu.nl
Minder treinen rond Schiphol door seinstoring
Vooral tussen Schiphol en Hilversum rijden er minder intercity's. Volgens de NS zijn de overige trajecten vooral zijdelings getroffen. Reizigers moeten volgens de NS rekening houden met een extra reistijd van 30 tot 60 minuten. De seinstoring is naar  ...
bron: www.nu.nl
Woonwinkel WoonXL opent pop-up stores in oude panden V&D
In de vroegere V&D's in Alphen aan den Rijn en Beverwijk komen grote pop-up stores onder de naam WoonXL. Het gaat om tijdelijke woonwinkels die worden opgezet door wooncentrum De Zeehoek, een meubelverkoper uit het West-Friese Andijk.
bron: www.nu.nl
Een maand zonder cash: hoe gaat dat?
Op weg naar de redactie heb ik 20 minuten overstaptijd op station Hilversum . Tijd voor een kop koffie, maar de ...
bron: www.plusonline.nl
Top vernielde kerstboom restaurant Hilversum teruggebracht
HILVERSUM De top van één van de tien vernielde kerstbomen van restaurant VIDA is vandaag teruggebracht. De tien kerstbomen werden in de nacht van donderdag op vrijdag allemaal uit de grond getrokken. Van de grootste boom werd de bovenste helft  ...
bron: www.rtvnh.nl