Italiaans restaurant Hilversum - De Italiaanse keuken in Nederland

U bent op zoek naar een Italiaans restaurant in Hilversum? Dan bent u hier op het juiste adres. Italiaans eten is overheerlijk. Op deze pagina van Italiaans Restaurant .info vindt u een overzicht met suggesties om overheerlijk Italiaans te genieten in Hilversum. Bellissimo!


Italiaans restaurant Hilversum
Italiaans restaurant Hilversum

Italiaans eten in Hilversum 2018

Lekker uit eten in mei ? Hilversum kent erg veel restaurants waar je prima Italiaans kunt eten. Er zijn minstens vijf pizzeria's, waar je terecht kunt voor uiteenlopende pizza's. Er zijn minstens tien restaurants in Hilversum helemaal gespecialiseerd in de Italiaanse keuken.

Ervaringsdeskundigen over Italiaans uiteten in Hilversum

Hieronder enkele recente beoordelingen van één van de bekendere Italiaanse restaurants in Hilversum.

Deze reacties ontvingen we over Italiaans restaurant Il Negozio (gemiddelde beoordeling: 9.7) in Hilversum:

 • (Cijfer: 10) Wat een aanwinst voor Alphen aan den Rijn, en zeker voor de Ridderhof! De “ik ben hier echt thuis” sfeer wordt verzorgd door Gianni en Ans. Heerlijke gerechten en heerlijke dranken worden geserveerd op zo’n manier dat je je op vakantie waant of thuis komt bij jouw eigen Italiaanse familie! Gewoon FANTASTICO!!
 • (Cijfer: 10) Gisteravond gegeten bij gianni en ans. Was weer heerlijk eten zoals altijd. Jullie zijn toppers. Altijd gezellig en goed eten lekker en genoeg eten voor een goede prijs. We komen zeker terug bij jullie.
 • (Cijfer: 10) Boodschappen doen en dan geen koffie gaan drinken bij Il Negozio is voor ons al maanden ondenkbaar. Het is voor ons een plek waar je gezellig met de eigenaren ( Gianne & Ans), maar ook met de andere gasten kunt praten onder het genot van een van de koffies of theeën. Wij hebben al vaak daar gelunchd en ook 's-avonds gedineerd en kunnen alleen maar vol lof zijn over de kwaliteit en kwantiteit. De prijzen zijn zeer gematigd, wat je doet besluiten om vaker daar te gaan eten. En ik mag de heerlijke wijnen niet vergeten. Kortom : "A place to be". Wij hopen dat zij nog lang bij ons in het winkelcentrum kunnen blijven.
 • (Cijfer: 9.8) Heerlijke gevulde pasta’s gegeten. Heel bijzondere vullingen. Naast de andere pasta gerechten een heerlijke afwisseling.
 • (Cijfer: 9.8) De ontvangst is goed eten en drinken is super en grote portie pasta en vlees in een woord geweldig.

Meer ervaringen en beoordelingen zien van restaurants in Hilversum? Kijk dan eens bij:

Italiaans: veel meer dan pizza's

De pizza is het meest beroemde Italiaanse gerecht. Ook in Hilversum zijn er diverse pizzeria's, waar men uiteenlopende pizza's klaarmaakt. Typerend is de ronde, ambachtelijk gebakken bodem van deeg met een gevarieerde topping. Typische ingrediënten van de pizza zijn kaas, champignons of gehakt. Het hoofdingredient van een pizza is normaliter kaas (fromagi). Beroemde pizza's zijn Hawai, Salami en Margherita pizza. Ook bekend is de Calzone, de pizza die opgevouwen is. En ook zijn de Italiaanse pasta's beroemd. Met name Macroni, Spaghetti, Tortellini en Lasagne. De veelzijdige sauzen zijn daarbij de smaakmakers. Typische Italiaanse smaken, veelal gemaakt met verse groenten, komen van ingrediënten als olijfolie en oregano.

Maar Italiaans eten is veel meer dan alleen pizza en pasta. Bekende Italiaanse gerechten zijn bijvoorbeeld Saltimbocca, Osso Bucco, Risotto, Tiramisu, pesto, minestronesoep, frittata en Caponata.

Naast de Italiaanse gerechten, kent iedereen de beroemde Italiaanse koffie (espresso), heerlijke wijnen en ijs. De beroemdste Italiaanse wijn is wellicht wel de Chianti, uit de streek gelegen in Toscane. Vrijwel al deze lekkernijen zijn ook te eten in Hilversum.

Italiaanse restaurants Hilversum

Er zijn erg veel Italiaanse restaurants in Hilversum. Hieronder noemen we enkele van de betere restaurants.

 • Al Poetto
  Kerkstraat 3
  1781 GB Den Helder
 • Pani e Tulipani
  Heereweg 487
  2161 DD Lisse
 • Sphinx
  Jac van de Meijdenstraat 30
  5151 HG Drunen
 • Mamma Mia
  Stationsstraat 2a
  9451 AJ Rolde
 • Da Marco
  Gruizenstraat 32
  6131 EH Sittard
 • L'Oro di Napoli
  Laan van Meerdervoort 543
  2563 AV Den Haag
 • Brasserie UIT
  Schild 4
  7461 DD Rijssen
 • Piccola Bottega
  Prinses Christinalaan 135
  1421 BH Uithoorn
 • Casa Caminita
  Dorpsstraat 56
  2935 AD Ouderkerk aan den IJssel
 • Rosarias
  Voorstraat 149
  1931 AK Egmond aan Zee

Lijst mogelijk gemaakt door eet.nu

Italiaanse restaurants Hilversum op de kaart

Waar zijn de Italiaanse restaurants in Hilversum? Op onderstaande kaart van Hilversum en omgeving staan ze vermeld. Wijs een Italiaans restaurant aan en u ziet nadere informatie.

Google Map

Nieuws over eten in Hilversum

Roofkunst uit Tweede Wereldoorlog gevonden in museum Moskou
De kunstschat bevat onder meer beeldhouwwerken van de Italiaanse meesters Donatello, Luca della Robbia en Giovanni Pisano, meldt de publieke Duitse zender Deutschlandradio Kultur. Het Poesjkin-museum doet met Duitse hulp onderzoek naar  ...
bron: www.nu.nl
Minder treinen rond Schiphol door seinstoring
Vooral tussen Schiphol en Hilversum rijden er minder intercity's. Volgens de NS zijn de overige trajecten vooral zijdelings getroffen. Reizigers moeten volgens de NS rekening houden met een extra reistijd van 30 tot 60 minuten. De seinstoring is naar  ...
bron: www.nu.nl
Woonwinkel WoonXL opent pop-up stores in oude panden V&D
In de vroegere V&D's in Alphen aan den Rijn en Beverwijk komen grote pop-up stores onder de naam WoonXL. Het gaat om tijdelijke woonwinkels die worden opgezet door wooncentrum De Zeehoek, een meubelverkoper uit het West-Friese Andijk.
bron: www.nu.nl
Een maand zonder cash: hoe gaat dat?
Op weg naar de redactie heb ik 20 minuten overstaptijd op station Hilversum . Tijd voor een kop koffie, maar de ...
bron: www.plusonline.nl
Top vernielde kerstboom restaurant Hilversum teruggebracht
HILVERSUM De top van één van de tien vernielde kerstbomen van restaurant VIDA is vandaag teruggebracht. De tien kerstbomen werden in de nacht van donderdag op vrijdag allemaal uit de grond getrokken. Van de grootste boom werd de bovenste helft  ...
bron: www.rtvnh.nl