Italiaans restaurant Leeuwarden - Genieten op z'n Italiaans

Op zoek naar de betere Italiaanse restaurants in Leeuwarden? Op deze site geven we u de enkele van de beste Italiaanse restaurants in Leeuwarden. Iedereen die ooit Italiaans gegeten heeft, weet: Italiaans eten is altijd overheerlijk. Op deze pagina van Italiaans Restaurant .info vindt u een overzicht van suggesties om heerlijk Italiaans te dineren. Eet smakelijk!


Italiaans restaurant Leeuwarden
Italiaans restaurant Leeuwarden

Italiaans eten Leeuwarden 2018

Leeuwarden kent vele gelegenheden waar je prima Italiaans kunt eten. Al met al zijn er meer dan vijf pizzeria's. Er zijn meer dan tien gelegenheden gespecialiseerd in Italiaans eten.

Wat zeggen fijnproevers over de Italiaanse belevenis in Leeuwarden

Hieronder enkele recente beoordelingen van één van de bekendere Italiaanse restaurants in Leeuwarden.

Dit zeggen klanten over Italiaans restaurant Il Negozio (beoordeling: 9.7) in Leeuwarden:

 • (Cijfer: 10) Al meerdere malen daar heerlijk gegeten. Vooral de ongedwongen sfeer is een aanrader.
 • (Cijfer: 10) Het eten is super lekker bij Il Negozio! Er zijn verschillende soorten pasta en sinds kort ook pizza's. Alles smaakt even goed. Daarnaast zijn Gianni en Ans erg vriendelijk. De evenementen, zoals pubquiz en wijnproeverij, zijn ook een groot succes :)
 • (Cijfer: 10) Liep zo vaak voorbij en altijd was het vol en deze keer was ik de enige. De eigenaar is super gastvrij en nam een moment om met te kletsen en t was erg gezellig. Kwamen zelfs met het leukste idee om naast t dineren Italiaans te leren. Ik kom hier zeker nog terug… ook al is t druk. Eten was trouwens super.
 • (Cijfer: 10) Eten wordt met liefde en vers bereid. Gezellige eigenaren en zeer attent. Eten is ruim voldoende en zeer lekker. Kortom een aanrader.
 • (Cijfer: 9.8) De ontvangst is goed eten en drinken is super en grote portie pasta en vlees in een woord geweldig.

Meer ervaringen en beoordelingen zien van restaurants in Leeuwarden? Kijk dan eens bij:

Italiaans: niet alleen pizza's

Als men Italiaans eten praat, denken de meeste mensen het eerst aan pizza. De pizza is het meest beroemde Italiaanse gerecht. Ook in Leeuwarden zijn er diverse pizzeria's, waar men heerlijke pizza's klaarmaakt. Typerend is de ronde bodem van deeg met een gevarieerde topping. Typische ingrediënten van een pizza zijn kaas, salami, champignons of gehakt. Het hoofdingredient van een pizza is normaliter kaas (fromagi). Beroemde pizza's zijn Hawai, Quattro Formaggi, Salami en Margherita pizza. Naast de pizza, zijn de Italiaanse pasta's beroemd. Met name Spaghetti en uiteraard de Lasagne. De veelzijdige sauzen zijn hierbij de extra smaakmakers. Typische Italiaanse smaken komen van ingrediënten als olijfolie, Italiaanse kazen en oregano.

Italiaans eten is veel meer dan alleen pizza en pasta. Bekende Italiaanse gerechten zijn o.a. Saltimbocca, Frutti di Mare, Risotto, pesto, scroppino en Caponata.

Naast de Italiaanse gerechten, kent iedereen de heerlijke wijnen en het beroemde Italiaanse softijs. Vrijwel al deze pizza's, pasta's en andere lekkernijen zijn ook te proeven in de restaurants , die te vinden zijn in Leeuwarden.

Italiaanse restaurants in Leeuwarden

Er zijn vele Italiaanse restaurants in Leeuwarden. Hieronder noemen we enkele van de betere restaurants.

 • Pizzeria Larende
  De Clercqstraat 115
  1053 AJ Amsterdam
 • Italia Uno
  Bunderstraat 7
  6231 EH Meerssen
 • Piccola Bottega
  Prinses Christinalaan 135
  1421 BH Uithoorn
 • La Mama
  Feiko Clockstraat 93
  9665 BE Oude Pekela
 • Aspendos
  Kerkstraat 22
  5175 BB Loon op Zand
 • Al Poetto
  Kerkstraat 3
  1781 GB Den Helder
 • Bussia
  Reestraat 28-30
  1016 DN Amsterdam
 • Pani e Tulipani
  Heereweg 487
  2161 DD Lisse
 • L'Oro di Napoli
  Laan van Meerdervoort 543
  2563 AV Den Haag
 • Luna Piena
  Brugstraat 19
  6041 EP Roermond

Lijst mogelijk gemaakt door eet.nu

Italiaanse restaurants Leeuwarden op de kaart

Waar zijn de Italiaanse restaurants in Leeuwarden? Op onderstaande kaart van Leeuwarden en omgeving staan ze vermeld. Wijs een Italiaans restaurant aan en u ziet nadere informatie.

Google Map

Leeuwarden - Restaurants in het nieuws

FIOD onderzoekt spelertransfers FC Twente
De opsporingsdienst van de Belastingdienst (FIOD) heeft een strafrechtelijk onderzoek geopend naar mogelijke fraude bij de transfers van spelers van FC Twente. Dat heeft een woordvoerster van het Functioneel Parket, waar het onderzoek onder valt,  ...
bron: www.nu.nl
Als de armen een brood stelen, of een Italiaanse worst
Illustratief is de wijze waarop het Gerechtshof Arnhem- Leeuwarden in 2013 een beroep op noodtoestand verwierp voor de diefstal van 'een hoeveelheid kippenvlees alsmede wijn en een aantal blikjes bier' door een illegale vreemdeling. Het hof overwoog  ...
bron: www.nrc.nl
Studenten onderzoeken imago Zeilcentrum
...
bron: www.degrouster.nl
VN-chef wil wereldwijde oplossing voor opvang vluchtelingen
De komst van vluchtelingen is uitgegroeid van een regionaal naar een mondiaal probleem waar alle landen in de wereld een oplossing voor moeten vinden. Dat zegt hoofd van de VN-vluchtelingentak UNHCR Filippo Grandi tegen de BBC. Er moeten meer  ...
bron: www.nu.nl
Woonwinkel WoonXL opent pop-up stores in oude panden V&D
Zo is sportwinkelketen Topshelf een nieuwe megastore begonnen in de oude V&D in Arnhem. In Leeuwarden en Zaandam komen modewinkels van Zara en in de kelder van de V&D in Den Haag opent een filiaal van de Franse sportwinkelketen Decathlon.
bron: www.nu.nl