Italiaans restaurant Leeuwarden - Genieten op z'n Italiaans

Op zoek naar de betere Italiaanse restaurants in Leeuwarden? Op deze site geven we u de enkele van de beste Italiaanse restaurants in Leeuwarden. Iedereen die ooit Italiaans gegeten heeft, weet: Italiaans eten is altijd overheerlijk. Op deze pagina van Italiaans Restaurant .info vindt u een overzicht van suggesties om heerlijk Italiaans te dineren. Eet smakelijk!


Italiaans restaurant Leeuwarden
Italiaans restaurant Leeuwarden

Italiaans eten Leeuwarden 2022

Leeuwarden kent vele gelegenheden waar je prima Italiaans kunt eten. Al met al zijn er meer dan acht pizzeria's. Er zijn meer dan tien gelegenheden gespecialiseerd in Italiaans eten.

Wat zeggen fijnproevers over de Italiaanse belevenis in Leeuwarden

Hieronder enkele recente beoordelingen van één van de bekendere Italiaanse restaurants in Leeuwarden.

Dit zeggen klanten over Italiaans restaurant Julia's Cucina Italiana (beoordeling: 7.8) in Leeuwarden:

 • (Cijfer: 7) Als snelle hap even gegeten bij julia's pasta. De pasta was prima en lekker. De keuze vond ik echter vrij eentonig qua sauzen. Het restaurant ziet er goed en verzorgd uit, iets wat je bijna niet verwacht bij een station. Qua prijs vind ik het niet echt waard om nog eens te eten. Voor die prijs zit je ook lekker bij een pizzeria.
 • (Cijfer: 8) Beetje eentonig al die 8-jes, maar welgemeend.. sfeer en service op treinstation leeuwarden erg leuk, bijna gezellig.. Heerlijke koffie's.. maar met name voor wel bijzonder schappelijke prijzen ook verscheidene zeer smakelijke pastavariaties en/of welbelegde broodjes.. lekker wijntje erbij behoort tot de mogelijkheden.. prima (vera..) ciao..
 • (Cijfer: 8) Het personeel was erg vriendelijk. We zaten aan een tafeltje naast het keukengedeelte en iedereen was rustig maar snel aan het werken. Ik wilde mijn keuze veranderen toen alles al in de computer stond en dat was geen enkel probleem. Ondanks dat Julia voor de snelle hap is, was dit een prettige eet ervaring. De cappucino was ook behoorlijk goed.
 • (Cijfer: 8) Prettige atmosfeer, vriendelijke bediening, goede prijs/kwaliteitsverhouding, kom zeker weer.

Meer ervaringen en beoordelingen zien van restaurants in Leeuwarden? Kijk dan eens bij:

Italiaans: niet alleen pizza's

Als men Italiaans eten praat, denken de meeste mensen het eerst aan pizza. De pizza is het meest beroemde Italiaanse gerecht. Ook in Leeuwarden zijn er diverse pizzeria's, waar men heerlijke pizza's klaarmaakt. Typerend is de ronde bodem van deeg met een gevarieerde topping. Typische ingrediënten van een pizza zijn kaas, salami, champignons of gehakt. Het hoofdingredient van een pizza is normaliter kaas (fromagi). Beroemde pizza's zijn Hawai, Quattro Formaggi, Salami en Margherita pizza. Naast de pizza, zijn de Italiaanse pasta's beroemd. Met name Spaghetti en uiteraard de Lasagne. De veelzijdige sauzen zijn hierbij de extra smaakmakers. Typische Italiaanse smaken komen van ingrediënten als olijfolie, Italiaanse kazen en oregano.

Italiaans eten is veel meer dan alleen pizza en pasta. Bekende Italiaanse gerechten zijn o.a. Saltimbocca, Frutti di Mare, Risotto, pesto, scroppino en Caponata.

Naast de Italiaanse gerechten, kent iedereen de heerlijke wijnen en het beroemde Italiaanse softijs. Vrijwel al deze pizza's, pasta's en andere lekkernijen zijn ook te proeven in de restaurants , die te vinden zijn in Leeuwarden.

Italiaanse restaurants in Leeuwarden

Er zijn vele Italiaanse restaurants in Leeuwarden. Hieronder noemen we enkele van de betere restaurants.

 • Mimma
  Kleine Kerkstraat 19
  8911 DL Leeuwarden
 • De Burgemeester van Napels
  Ruiterskwartier 115
  8911 BS Leeuwarden
 • Don Vito
  Zuidvliet 52
  8921 BM Leeuwarden
 • Pizzeria Sardegna
  Grote Hoogstraat 28
  8911 HB Leeuwarden
 • Pidokkio
  Nieuweburen 131
  8911 EZ Leeuwarden
 • Bella Roma
  Uniabuurt 4
  8911 LB Leeuwarden
 • Rigoletto
  Nieuwe Oosterstraat 1d
  8911 KM Leeuwarden
 • Pizzeria Napoli
  Neptunusweg 36j-11
  8938 AA Leeuwarden
 • Bellini Delicatessen
  Edisonstraat 46
  8912 AW Leeuwarden
 • Fellini
  Wilhelminaplein 20
  8911 BS Leeuwarden

Lijst mogelijk gemaakt door eet.nu

Italiaanse restaurants Leeuwarden op de kaart

Waar zijn de Italiaanse restaurants in Leeuwarden? Op onderstaande kaart van Leeuwarden en omgeving staan ze vermeld. Wijs een Italiaans restaurant aan en u ziet nadere informatie.

Google Map

Leeuwarden - Restaurants in het nieuws

Kustwacht Italië redt negenhonderd asielzoekers voor kust Sicilië
De Italiaanse kustwacht heeft donderdag bijna negenhonderd asielzoekers, overwegend Syriërs, gered uit twee boten voor de kust van Sicilië. Dat heeft een woordvoerder van de kustwacht bekendgemaakt. Uit een boot werden 515 mensen gehaald, uit een  ...
bron: www.nu.nl
Als de armen een brood stelen, of een Italiaanse worst
Illustratief is de wijze waarop het Gerechtshof Arnhem- Leeuwarden in 2013 een beroep op noodtoestand verwierp voor de diefstal van 'een hoeveelheid kippenvlees alsmede wijn en een aantal blikjes bier' door een illegale vreemdeling. Het hof overwoog  ...
bron: www.nrc.nl
Van de kaart
... slechte uitvoering uit bij een restaurant bij mij om de hoek: 'octopus – duck egg – Atlantic cod – pigeon imperial – witte merlijn – salty chocolate'. Je kunt je er als gast niets bij voorstellen. Op een menu van de Stenden Hogere Hotelschool in ...
bron: fd.nl
Woonwinkel WoonXL opent pop-up stores in oude panden V&D
Zo is sportwinkelketen Topshelf een nieuwe megastore begonnen in de oude V&D in Arnhem. In Leeuwarden en Zaandam komen modewinkels van Zara en in de kelder van de V&D in Den Haag opent een filiaal van de Franse sportwinkelketen Decathlon.
bron: www.nu.nl
Volle bioscopen door koude Pinksteren
1 dag geleden Lifestyle Italië wil hogere kinderbonus om daling geboortes tegen te gaan De Italiaanse minister van Volksgezondheid maakt zich zorgen om het lage geboortecijfer in het land. Beatrice Lorenzin is daarom van plan om de zogenoemde  ...
bron: www.nu.nl