Italiaans restaurant Leeuwarden - Genieten op z'n Italiaans

Op zoek naar de betere Italiaanse restaurants in Leeuwarden? Op deze site geven we u de enkele van de beste Italiaanse restaurants in Leeuwarden. Iedereen die ooit Italiaans gegeten heeft, weet: Italiaans eten is altijd overheerlijk. Op deze pagina van Italiaans Restaurant .info vindt u een overzicht van suggesties om heerlijk Italiaans te dineren. Eet smakelijk!


Italiaans restaurant Leeuwarden
Italiaans restaurant Leeuwarden

Italiaans eten Leeuwarden 2019

Leeuwarden kent vele gelegenheden waar je prima Italiaans kunt eten. Al met al zijn er meer dan acht pizzeria's. Er zijn meer dan tien gelegenheden gespecialiseerd in Italiaans eten.

Wat zeggen fijnproevers over de Italiaanse belevenis in Leeuwarden

Hieronder enkele recente beoordelingen van één van de bekendere Italiaanse restaurants in Leeuwarden.

Dit zeggen klanten over Italiaans restaurant Julia's Cucina Italiana (beoordeling: 7.8) in Leeuwarden:

 • (Cijfer: 8) Prettige atmosfeer, vriendelijke bediening, goede prijs/kwaliteitsverhouding, kom zeker weer.
 • (Cijfer: 7) Als snelle hap even gegeten bij julia's pasta. De pasta was prima en lekker. De keuze vond ik echter vrij eentonig qua sauzen. Het restaurant ziet er goed en verzorgd uit, iets wat je bijna niet verwacht bij een station. Qua prijs vind ik het niet echt waard om nog eens te eten. Voor die prijs zit je ook lekker bij een pizzeria.
 • (Cijfer: 8) Beetje eentonig al die 8-jes, maar welgemeend.. sfeer en service op treinstation leeuwarden erg leuk, bijna gezellig.. Heerlijke koffie's.. maar met name voor wel bijzonder schappelijke prijzen ook verscheidene zeer smakelijke pastavariaties en/of welbelegde broodjes.. lekker wijntje erbij behoort tot de mogelijkheden.. prima (vera..) ciao..
 • (Cijfer: 8) Het personeel was erg vriendelijk. We zaten aan een tafeltje naast het keukengedeelte en iedereen was rustig maar snel aan het werken. Ik wilde mijn keuze veranderen toen alles al in de computer stond en dat was geen enkel probleem. Ondanks dat Julia voor de snelle hap is, was dit een prettige eet ervaring. De cappucino was ook behoorlijk goed.

Meer ervaringen en beoordelingen zien van restaurants in Leeuwarden? Kijk dan eens bij:

Italiaans: niet alleen pizza's

Als men Italiaans eten praat, denken de meeste mensen het eerst aan pizza. De pizza is het meest beroemde Italiaanse gerecht. Ook in Leeuwarden zijn er diverse pizzeria's, waar men heerlijke pizza's klaarmaakt. Typerend is de ronde bodem van deeg met een gevarieerde topping. Typische ingrediënten van een pizza zijn kaas, salami, champignons of gehakt. Het hoofdingredient van een pizza is normaliter kaas (fromagi). Beroemde pizza's zijn Hawai, Quattro Formaggi, Salami en Margherita pizza. Naast de pizza, zijn de Italiaanse pasta's beroemd. Met name Spaghetti en uiteraard de Lasagne. De veelzijdige sauzen zijn hierbij de extra smaakmakers. Typische Italiaanse smaken komen van ingrediënten als olijfolie, Italiaanse kazen en oregano.

Italiaans eten is veel meer dan alleen pizza en pasta. Bekende Italiaanse gerechten zijn o.a. Saltimbocca, Frutti di Mare, Risotto, pesto, scroppino en Caponata.

Naast de Italiaanse gerechten, kent iedereen de heerlijke wijnen en het beroemde Italiaanse softijs. Vrijwel al deze pizza's, pasta's en andere lekkernijen zijn ook te proeven in de restaurants , die te vinden zijn in Leeuwarden.

Italiaanse restaurants in Leeuwarden

Er zijn vele Italiaanse restaurants in Leeuwarden. Hieronder noemen we enkele van de betere restaurants.

 • Super Pizza Service
  Larixstraat 10
  8924 CP Leeuwarden
 • Domino's Pizza
  Oostergrachtswal 5
  8921 AA Leeuwarden
 • Pizzeria Sardegna
  Grote Hoogstraat 28
  8911 HB Leeuwarden
 • De Burgemeester van Napels
  Ruiterskwartier 115
  8911 BS Leeuwarden
 • Mimma
  Kleine Kerkstraat 19
  8911 DL Leeuwarden
 • Ristorante Italia
  Voorstreek 31
  8911 JJ Leeuwarden
 • Mamma Mia
  Voorstreek 88
  8911 JT Leeuwarden
 • Pulsano
  De Ruyterweg 15a
  8921 KH Leeuwarden
 • Pizzeria Villacidro
  Canadezenlaan 71
  8923 AA Leeuwarden
 • Trattoria Italiana
  Sint Jacobsstraat 6
  8911 HT Leeuwarden

Lijst mogelijk gemaakt door eet.nu

Italiaanse restaurants Leeuwarden op de kaart

Waar zijn de Italiaanse restaurants in Leeuwarden? Op onderstaande kaart van Leeuwarden en omgeving staan ze vermeld. Wijs een Italiaans restaurant aan en u ziet nadere informatie.

Google Map

Leeuwarden - Restaurants in het nieuws

FIOD onderzoekt spelertransfers FC Twente
De opsporingsdienst van de Belastingdienst (FIOD) heeft een strafrechtelijk onderzoek geopend naar mogelijke fraude bij de transfers van spelers van FC Twente. Dat heeft een woordvoerster van het Functioneel Parket, waar het onderzoek onder valt,  ...
bron: www.nu.nl
Als de armen een brood stelen, of een Italiaanse worst
Illustratief is de wijze waarop het Gerechtshof Arnhem- Leeuwarden in 2013 een beroep op noodtoestand verwierp voor de diefstal van 'een hoeveelheid kippenvlees alsmede wijn en een aantal blikjes bier' door een illegale vreemdeling. Het hof overwoog  ...
bron: www.nrc.nl
Studenten onderzoeken imago Zeilcentrum
...
bron: www.degrouster.nl
VN-chef wil wereldwijde oplossing voor opvang vluchtelingen
De komst van vluchtelingen is uitgegroeid van een regionaal naar een mondiaal probleem waar alle landen in de wereld een oplossing voor moeten vinden. Dat zegt hoofd van de VN-vluchtelingentak UNHCR Filippo Grandi tegen de BBC. Er moeten meer  ...
bron: www.nu.nl
Woonwinkel WoonXL opent pop-up stores in oude panden V&D
Zo is sportwinkelketen Topshelf een nieuwe megastore begonnen in de oude V&D in Arnhem. In Leeuwarden en Zaandam komen modewinkels van Zara en in de kelder van de V&D in Den Haag opent een filiaal van de Franse sportwinkelketen Decathlon.
bron: www.nu.nl