Italiaans restaurant Leiden - De Italiaanse keuken in Nederland

Zoeken naar Italiaanse horeca in Leiden? Op deze site vindt u precies wat u zoekt. Iedereen die ooit echt Italiaanse gerechten geproefd heeft, weet: Italiaanse dineren blijft heerlijk. In Leiden kunt u goed terecht. Hieronder staat een overzicht van ideeen om echt Italiaans te dineren in een Italiaans restaurant in Leiden of omgeving. Eet smakelijk!


Italiaans restaurant Leiden
Italiaans restaurant Leiden

Italiaans eten in Leiden 2022

In Leiden zijn erg veel gelegenheden waar je lekker Italiaans kunt eten. Al met al zijn er minstens zeven pizzeria's. Er zijn meer dan tien gelegenheden in Leiden gespecialiseerd in de Italiaanse keuken.

Ervaringsdeskundigen over Italiaans uiteten in Leiden

Hieronder diverse actuele ervaringen van één van de Italiaanse restaurants in Leiden.

Dit wordt gezegd over Italiaans restaurant 'O Sole Mio (gemiddelde beoordeling: 8.9) in Leiden:

 • (Cijfer: 9.7) Beste pizza's in Leiden! Tafels en bestek zijn niet echt schoon, maar de heerlijke pizza's maken dat meer dan goed.
 • (Cijfer: 9) Een super gezellig klein restaurantje met zeer vriendelijke bediening. De pizza's zijn erg goed en vers.
 • (Cijfer: 9.9) Het eten was echt super goed. Alles wordt super vers gemaakt. Hele aardige bediening. Was ook erg snel klaar.
 • (Cijfer: 9.6) We hebben met de familie heerlijk gegeten voor een nette prijs. Je kan zien hoe de producten worden klaargemaakt. Beperkte keuze in voorgerechten. Zeker komen we nog een keer terug.
 • (Cijfer: 8) Het eten hier is echt heerlijk, de beste pizza van leiden. Ik kom hier dan ook regelmatig terug om te genieten van de heerlijke pizza. De bediening daarentegen is erg belabberd, ze zetten netjes stokbrood met kruidenboter neer maar lopen vervolgens weg zonder te vragen of je iets wilt drinken & je staat gerust 10 minuten om je heen te kijken voordat de bediening doorheeft dat je klaar bent om te bestellen. Tussendoor vragen of je nog wat wilt drinken als je glas al 5 minuten leeg staat is er ook niet bij. Dit kan beter! Het restaurant is erg klein, misschien een capaciteit van 35 man en dan zit het bomvol. Maar toen dit gebeurde waren wij de enige in het restaurant...
 • (Cijfer: 8.8) Goed en gezellig restaurant! Vegetarische spaghetti was lekker klaargemaakt. Ook de lasagne was goed. Geen opdringerige bediening, erg vriendelijk. We kregen direct stokbrood met kruidenboter, gratis! Ja, een restaurant waar we terug komen in Leiden!!!

Meer ervaringen en beoordelingen zien van restaurants in Leiden? Kijk dan eens bij:

Italiaans is meer dan alleen heerlijke pizza

Als men over Italiaans eten hoort, denken de meeste mensen als eerste aan pizza. De pizza is het meest beroemde Italiaanse gerecht. Ook in Leiden zijn er diverse pizzeria's, waar men smakelijke pizza's klaarmaakt. Karakteristiek van de pizza is de ronde bodem van deeg met een gevarieerde topping. Typische ingrediënten van de pizza zijn kaas, tomaten, olijven, champignons, diverse groenten of gehakt. Het hoofdingredient van een pizza is normaliter kaas (fromagi). Beroemde pizza's zijn Hawai, Shoarma, Napoletana, Salami en Margherita pizza.

Naast de pizza, zijn ook de Italiaanse pasta's beroemd. Met name Macroni, Canneloni, Spaghetti, Tortellini en uiteraard de Lasagne. De veelzijdige sauzen zijn hierbij de smaakmakers. Typische Italiaanse smaken komen van ingrediënten als olijfolie, Italiaanse kaas en oregano.

Maar Italiaans eten is veel meer dan alleen pizza en pasta. Bekende Italiaanse gerechten zijn o.a. Osso Bucco, Frutti di Mare, Risotto, Tiramisu, Zabaglione, pesto, scroppino en Caponata.

Naast de pizza, pasta en andere gerechten, kent iedereen de wereldberoemde Italiaanse koffie (met name de espresso), heerlijke wijnen en het beroemde Italiaanse softijs. Vrijwel al deze pizza's, pasta's en andere lekkernijen zijn ook te proeven in Leiden.

Italiaanse restaurants Leiden

Er zijn vele Italiaanse restaurants in Leiden. Hieronder een selectie van enkele van deze restaurants.

 • Al Capone's Pizza
  Robijnstraat 21
  2332 KE Leiden
 • Sorrento
  Watersteeg 2
  2311 HZ Leiden
 • New York Pizza
  Herensingel 1
  2316 JS Leiden
 • Lion Pizza
  Haarlemmerweg 1
  2316 AA Leiden
 • Fratelli
  Lange Mare 112
  2312 GV Leiden
 • Pizzeria Giuseppe
  Herenstraat 33
  2313 AE Leiden
 • Spiekeria
  Pieterskerk-Choorsteeg 21
  2311 TR Leiden
 • Pizzeria Karalis
  Doezastraat 3-3
  2311 GZ Leiden
 • Very Italian Pizza
  Turfmarkt 8
  2312 CE Leiden
 • La Piccola Italia
  Boommarkt 2
  2311 EA Leiden

Lijst mogelijk gemaakt door eet.nu

Italiaanse restaurants Leiden op de kaart

Waar zijn de Italiaanse restaurants in Leiden? Op onderstaande kaart van Leiden en omgeving staan ze vermeld. Wijs een Italiaans restaurant aan en u ziet nadere informatie.

Google Map

Nieuws over horeca in Leiden

Jos regisseerde de onwerkelijke opmars van Max
De Italianen noemen dat sprezzatura: de kunst om iets ogenschijnlijk moeiteloos te doen. Hij heeft het talent van zijn ... Jos Verstappen heeft er zelf de racerij aan gegeven om zoon Max met vaste hand naar de Formule 1 te leiden . Niet als een project ...
bron: www.nrc.nl
Rutte kwaad op CDA-Kamerlid tijdens debat-Umar
Hij wil dat het kabinet onderzoekt hoever de beïnvloeding van de Turkse regering in de Nederlandse samenleving reikt. De VVD'er vreest dat de Turkse bemoeienis zal leiden tot sektarische spanningen in de Turks-Nederlandse gemeenschap.
bron: www.nu.nl
AJO mikt om menselijk rendement
"Vervolgens vroeg UBP mij informatie te leveren over mijn eigen werkervaring en die van mijn collega's die het fonds zouden gaan helpen beheren," vertelt zij tijdens een interview voor IEXProfs in Restaurant Nine aan de Amsterdamse Zuidas. "Dat had ik ...
bron: www.iexprofs.nl
Saudi-Arabië bezit minder Amerikaanse staatsobligaties dan gedacht
... Saudi-Arabië voor honderden miljarden aan Amerikaanse waardepapieren van de hand kunnen doen als het Congres een omstreden wet aanneemt die tot processen kan leiden rond de beweerde Saudische medeverantwoordelijkheid voor de aanslagen  ...
bron: www.nu.nl
Yoghurt Barn en Brownies & Downies openen in Leiden
Yoghurt Barn en Brownies & Downies openen in Leiden . Restaurant . Yoghurt-formule Yoghurt Barn en lunchroom Downies & Brownies openen beiden een filiaal in Leiden . In de Catharinasteeg, in de binnenstad, gaan beide formules begin volgend jaar  ...
bron: www.missethoreca.nl