Italiaans restaurant Maastricht - Geniet van de Italiaanse keuken

U bent op zoek naar Italiaanse restaurants in Maastricht? Op deze site geven we u de enkele van de beste Italiaanse adresjes in Maastricht. De Italiaanse keuken is altijd overheerlijk. In Maastricht kunt u wat dat betreft goed terecht. Op deze pagina staat een lijst opgenomen van tips om heerlijk Italiaans te eten of omgeving. Buon appetito!


Italiaans restaurant Maastricht
Italiaans restaurant Maastricht

Italiaans eten Maastricht 2019

Maastricht zijn vele plaatsen waar je heerlijk Italiaans kunt eten. Er zijn meer dan tien plaatsen helemaal gespecialiseerd in Italiaans eten.

Wat vertellen klanten over Italiaans dineren in Maastricht

Hieronder enkele actuele ervaringen van één van de Italiaanse restaurants in Maastricht. Deze reacties ontvingen we over Italiaans restaurant Da Roberto Statensingel (gemiddelde beoordeling: 9.6) in Maastricht:

 • (Cijfer: 10) Top service! In het verleden altijd klant in vestiging Scharn, helaas is deze ontzettend achteruit gegaan. Nu gaan we geregeld bij deze vestiging eten heerlijk!!!
 • (Cijfer: 10) De allerbeste pizza Taco die er is! Ook de pasta's zijn hier heerlijk.. Tip probeer eens pasta scampi! Verder uitstekende prijs kwaliteit verhouding.. Kan geen andere bezorg pizzeria tegen op!
 • (Cijfer: 9.7) Ideaal voor de snelle hap! Heb er pas nog een verjaardag bijgewoond, was zeer netjes geregeld.

Meer ervaringen en beoordelingen zien van restaurants in Maastricht? Kijk dan eens bij:

Italiaans: niet alleen pizza's

De pizza is het meest beroemde Italiaanse gerecht. Ook in Maastricht zijn er diverse goede pizzeria's, waar men smakelijke pizza's bakt. Typerend is de ronde bodem van deeg met een gevarieerde topping. Typische ingrediënten van de pizza zijn kaas, tomaten, salami, diverse groenten of gehakt. Het hoofdingredient van een pizza is normaliter kaas (fromagi). Beroemde pizza's zijn Hawai, Shoarma, Quattro Formaggi, Salami en Margherita pizza. Maar ook zijn de Italiaanse pasta's beroemd. Met name Canneloni, Spaghetti, Ravioli en uiteraard de Lasagne. De veelzijdige sauzen zijn tot slot de smaakmakers. Typische Italiaanse smaken komen van ingrediënten als olijfolie en oregano.

Maar Italiaans eten is veel meer dan alleen pizza en pasta. Bekende Italiaanse gerechten zijn onder meer Osso Bucco, Frutti di Mare, Risotto, Tiramisu, pesto, minestronesoep en Caponata.

Naast de pizza, pasta en andere gerechten, kan uiteraard niemand heen om de wijnen en softijs. De beroemdste Italiaanse wijn is de Chianti. Vrijwel al deze Italiaanse lekkernijen zijn ook te eten in Maastricht.

Italiaanse restaurants Maastricht

Er zijn erg veel Italiaanse restaurants in Maastricht. Hieronder noemen we enkele aanraders.

 • De Twee Heeren
  Platielstraat 17-19
  6211 GV Maastricht
 • Bocca Lupo
  Vrijthof 34
  6211 LE Maastricht
 • Da Kiko
  Boschstraat 111
  6211 AW Maastricht
 • Napoli
  Markt 73
  6211 CL Maastricht
 • Rivazza
  P. Debyeplein 15
  6229 HA Maastricht
 • Donatello's
  Tongersestraat 30
  6211 LN Maastricht
 • Gastrobar Vino&Friends
  Plankstraat 6
  6211 GA Maastricht
 • Da Geppetto
  Markt 63-64
  6211 CL Maastricht
 • Familia
  Heggenstraat 3
  6211 GW Maastricht
 • TiramiSu
  Grote Gracht 37
  6211 ST Maastricht

Lijst mogelijk gemaakt door eet.nu

Italiaanse restaurants Maastricht op de kaart

Waar zijn de Italiaanse restaurants in Maastricht? Op onderstaande kaart van Maastricht en omgeving staan ze vermeld. Wijs een Italiaans restaurant aan en u ziet nadere informatie.

Google Map

Nieuws over eten in Maastricht

'Radioactief afval wordt onveilig opgeslagen bij kernreactor Petten'
Radioactief afval wordt bij de kernreactor in Petten op een onveilige manier opgeslagen. Dat staat in een officiële klacht aan de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming, die in handen is van Radio 1-programma Argos. De klacht is ...
bron: www.nu.nl
Mensen uiten hun zorgen op infoavond over chroom-6 in Tilburg
De ruim tachtig aanwezigen op de informatieavond in Tilburg voor werklozen die met chroom-6 hebben gewerkt hebben woensdagavond emotioneel gereageerd op de onduidelijkheden over hun gezondheidsrisico's. ''Het was een pittige avond vol met  ...
bron: www.nu.nl
Meer gegevens gevonden in zaak Tommie van der Burg
Bij doorzoekingen in panden in Eindhoven, Best en het Belgische Weelde zijn dinsdag zaken in beslag genomen die van belang kunnen zijn in het onderzoek naar de moord op Tommie van der Burg (31), zo maakte de politie woensdagmiddag bekend.
bron: www.nu.nl
Sterrenchef Pascal Barbot kookt op Folie Culinaire
Entree Magazine
bron: www.derestaurantkrant.nl
Gwyneth Paltrow en Chris Martin samen voor verjaardag dochtertje Apple
Ze zou daarbij frietjes naar een barman in het restaurant in New Orleans hebben gegooid. Achterklap 14. 1 dag, 4 uren geleden Achterklap Instagrampagina pasgeboren zoon Kim Kötter aangemaakt om naamgebruik Kim Kötter maakte onlangs een  ...
bron: www.nu.nl