Italiaans restaurant Maastricht - Geniet van de Italiaanse keuken

U bent op zoek naar Italiaanse restaurants in Maastricht? Op deze site geven we u de enkele van de beste Italiaanse adresjes in Maastricht. De Italiaanse keuken is altijd overheerlijk. In Maastricht kunt u wat dat betreft goed terecht. Op deze pagina staat een lijst opgenomen van tips om heerlijk Italiaans te eten of omgeving. Buon appetito!


Italiaans restaurant Maastricht
Italiaans restaurant Maastricht

Italiaans eten Maastricht 2018

Maastricht kent vele gelegenheden waar je prima Italiaans kunt eten. Je vindt er minstens vijf pizzeria's. Er zijn minimaal tien gelegenheden helemaal gespecialiseerd in de Italiaanse keuken.

Fijnproevers over Italiaans dineren in Maastricht

Hieronder enkele recente beoordelingen van één van de bekende Italiaanse restaurants in Maastricht. Deze reacties ontvingen we over Italiaans restaurant Il Negozio (beoordeling: 9.7) in Maastricht:

 • (Cijfer: 10) Eten wordt met liefde en vers bereid. Gezellige eigenaren en zeer attent. Eten is ruim voldoende en zeer lekker. Kortom een aanrader.
 • (Cijfer: 10) Wat een aanwinst voor Alphen aan den Rijn, en zeker voor de Ridderhof! De “ik ben hier echt thuis” sfeer wordt verzorgd door Gianni en Ans. Heerlijke gerechten en heerlijke dranken worden geserveerd op zo’n manier dat je je op vakantie waant of thuis komt bij jouw eigen Italiaanse familie! Gewoon FANTASTICO!!
 • (Cijfer: 10) Gisterenavond heerlijk gegeten het was gezellig en verzorgt door schatten van mensen zeker voor herhaling vatbaar!
 • (Cijfer: 9.8) Heerlijke gevulde pasta’s gegeten. Heel bijzondere vullingen. Naast de andere pasta gerechten een heerlijke afwisseling.
 • (Cijfer: 10) Als ik in Alphen ben kom ik altijd langs. De sfeer is gezellig en het qualiteit van het eten is perfect! Ze zijn er heel vriendelijk en maken altijd tijd voor een klein praatje.
 • (Cijfer: 10) Gisteravond gegeten bij gianni en ans. Was weer heerlijk eten zoals altijd. Jullie zijn toppers. Altijd gezellig en goed eten lekker en genoeg eten voor een goede prijs. We komen zeker terug bij jullie.

Meer ervaringen en beoordelingen zien van restaurants in Maastricht? Kijk dan eens bij:

Italiaans: niet alleen heerlijke pizza's

Als men Italiaans dineren praat, denken de meeste mensen het eerst aan pizza. De pizza is het meest beroemde Italiaanse gerecht. Ook in Maastricht zijn er diverse goede pizzeria's, waar men diverse pizza's bakt. Karakteristiek is de ronde, steenovengebakken bodem van deeg met een gevarieerde topping. Typische ingrediënten van de pizza zijn kaas, tomaten, diverse groenten of gehakt. Het hoofdingredient van een pizza is normaliter kaas (fromagi). Beroemde pizza's zijn Hawai, Napoletana, Salami en Margherita pizza.

En ook zijn de Italiaanse pasta's bekend. Met name Macroni, Spaghetti en Lasagne. De veelzijdige sauzen zijn tot slot de extra smaakmakers. Typische Italiaanse smaken komen van ingrediënten als olijfolie, Italiaanse kaas, basilicum en oregano.

Maar Italiaans eten is veel meer dan alleen pizza en pasta. Beroemde Italiaanse gerechten zijn bijvoorbeeld Osso Bucco, Risotto, Tiramisu, Zabaglione en Caponata.

Naast de pizza, pasta en andere gerechten, kan niemand heen om de Italiaanse wijnen en het Italiaanse ijs.

Vrijwel al deze lekkernijen zijn ook te eten in de restaurants , die te vinden zijn in Maastricht.

Italiaans restaurant Maastricht

Er zijn vele Italiaanse restaurants in Maastricht. Hieronder een selectie van enkele van de betere restaurants.

 • Sphinx
  Laan ten Roode 1
  5711 GA Someren
 • Nonna
  Oudestraat 16
  8261 CP Kampen
 • Lo Stivale d'Oro
  Amstelstraat 49
  1017 DA Amsterdam
 • Sphinx
  Jac van de Meijdenstraat 30
  5151 HG Drunen
 • L'Oro di Napoli
  Laan van Meerdervoort 543
  2563 AV Den Haag
 • Piccola Bottega
  Prinses Christinalaan 135
  1421 BH Uithoorn
 • Italia Uno
  Bunderstraat 7
  6231 EH Meerssen
 • Il Negozio
  Ridderhof 8
  2402 EN Alphen aan den Rijn
 • Da Roberto Statensingel
  Statensingel 147
  6211 PP Maastricht
 • Dolce Pizza
  Stationsstraat 9
  4357 BK Domburg

Lijst mogelijk gemaakt door eet.nu

Italiaanse restaurants Maastricht op de kaart

Waar zijn de Italiaanse restaurants in Maastricht? Op onderstaande kaart van Maastricht en omgeving staan ze vermeld. Wijs een Italiaans restaurant aan en u ziet nadere informatie.

Google Map

Nieuws over eten in Maastricht

'Radioactief afval wordt onveilig opgeslagen bij kernreactor Petten'
Radioactief afval wordt bij de kernreactor in Petten op een onveilige manier opgeslagen. Dat staat in een officiële klacht aan de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming, die in handen is van Radio 1-programma Argos. De klacht is ...
bron: www.nu.nl
Mensen uiten hun zorgen op infoavond over chroom-6 in Tilburg
De ruim tachtig aanwezigen op de informatieavond in Tilburg voor werklozen die met chroom-6 hebben gewerkt hebben woensdagavond emotioneel gereageerd op de onduidelijkheden over hun gezondheidsrisico's. ''Het was een pittige avond vol met  ...
bron: www.nu.nl
Meer gegevens gevonden in zaak Tommie van der Burg
Bij doorzoekingen in panden in Eindhoven, Best en het Belgische Weelde zijn dinsdag zaken in beslag genomen die van belang kunnen zijn in het onderzoek naar de moord op Tommie van der Burg (31), zo maakte de politie woensdagmiddag bekend.
bron: www.nu.nl
Sterrenchef Pascal Barbot kookt op Folie Culinaire
Entree Magazine
bron: www.derestaurantkrant.nl
Gwyneth Paltrow en Chris Martin samen voor verjaardag dochtertje Apple
Ze zou daarbij frietjes naar een barman in het restaurant in New Orleans hebben gegooid. Achterklap 14. 1 dag, 4 uren geleden Achterklap Instagrampagina pasgeboren zoon Kim Kötter aangemaakt om naamgebruik Kim Kötter maakte onlangs een  ...
bron: www.nu.nl