Italiaans restaurant Maastricht - Geniet van de Italiaanse keuken

U bent op zoek naar Italiaanse restaurants in Maastricht? Op deze site geven we u de enkele van de beste Italiaanse adresjes in Maastricht. De Italiaanse keuken is altijd overheerlijk. In Maastricht kunt u wat dat betreft goed terecht. Op deze pagina staat een lijst opgenomen van tips om heerlijk Italiaans te eten of omgeving. Buon appetito!


Italiaans restaurant Maastricht
Italiaans restaurant Maastricht

Italiaans eten Maastricht 2018

Maastricht kent vele gelegenheden waar je prima Italiaans kunt eten. Je vindt er minstens drie pizzeria's. Er zijn minimaal tien gelegenheden helemaal gespecialiseerd in de Italiaanse keuken.

Fijnproevers over Italiaans dineren in Maastricht

Hieronder enkele recente beoordelingen van één van de bekende Italiaanse restaurants in Maastricht. Deze reacties ontvingen we over Italiaans restaurant Da Roberto Statensingel (beoordeling: 9.6) in Maastricht:

 • (Cijfer: 10) De allerbeste pizza Taco die er is! Ook de pasta's zijn hier heerlijk.. Tip probeer eens pasta scampi! Verder uitstekende prijs kwaliteit verhouding.. Kan geen andere bezorg pizzeria tegen op!
 • (Cijfer: 10) Top service! In het verleden altijd klant in vestiging Scharn, helaas is deze ontzettend achteruit gegaan. Nu gaan we geregeld bij deze vestiging eten heerlijk!!!
 • (Cijfer: 9.7) Ideaal voor de snelle hap! Heb er pas nog een verjaardag bijgewoond, was zeer netjes geregeld.

Meer ervaringen en beoordelingen zien van restaurants in Maastricht? Kijk dan eens bij:

Italiaans: niet alleen heerlijke pizza's

Als men Italiaans dineren praat, denken de meeste mensen het eerst aan pizza. De pizza is het meest beroemde Italiaanse gerecht. Ook in Maastricht zijn er diverse goede pizzeria's, waar men diverse pizza's bakt. Karakteristiek is de ronde, steenovengebakken bodem van deeg met een gevarieerde topping. Typische ingrediënten van de pizza zijn kaas, tomaten, diverse groenten of gehakt. Het hoofdingredient van een pizza is normaliter kaas (fromagi). Beroemde pizza's zijn Hawai, Napoletana, Salami en Margherita pizza.

En ook zijn de Italiaanse pasta's bekend. Met name Macroni, Spaghetti en Lasagne. De veelzijdige sauzen zijn tot slot de extra smaakmakers. Typische Italiaanse smaken komen van ingrediënten als olijfolie, Italiaanse kaas, basilicum en oregano.

Maar Italiaans eten is veel meer dan alleen pizza en pasta. Beroemde Italiaanse gerechten zijn bijvoorbeeld Osso Bucco, Risotto, Tiramisu, Zabaglione en Caponata.

Naast de pizza, pasta en andere gerechten, kan niemand heen om de Italiaanse wijnen en het Italiaanse ijs.

Vrijwel al deze lekkernijen zijn ook te eten in de restaurants , die te vinden zijn in Maastricht.

Italiaans restaurant Maastricht

Er zijn vele Italiaanse restaurants in Maastricht. Hieronder een selectie van enkele van de betere restaurants.

 • Da Geppetto
  Markt 63-64
  6211 CL Maastricht
 • Gio's Cucina Casalinga
  Vrijthof 29a
  6211 LE Maastricht
 • Tivoli
  Platielstraat 5
  6211 GV Maastricht
 • Ca Na Toneta
  Markt 66
  6211 CL Maastricht
 • Fratelli to Go
  Koningin Emmaplein 11
  6214 AB Maastricht
 • Restaurant Reube
  Tongersestraat 23
  6211 LL Maastricht
 • Da Roberto Statensingel
  Statensingel 147
  6211 PP Maastricht
 • Bocca Lupo
  Vrijthof 34
  6211 LE Maastricht
 • TiramiSu
  Grote Gracht 37
  6211 ST Maastricht
 • La Luna
  Burghtstraat 25a
  6227 RR Maastricht

Lijst mogelijk gemaakt door eet.nu

Italiaanse restaurants Maastricht op de kaart

Waar zijn de Italiaanse restaurants in Maastricht? Op onderstaande kaart van Maastricht en omgeving staan ze vermeld. Wijs een Italiaans restaurant aan en u ziet nadere informatie.

Google Map

Nieuws over eten in Maastricht

'Radioactief afval wordt onveilig opgeslagen bij kernreactor Petten'
Radioactief afval wordt bij de kernreactor in Petten op een onveilige manier opgeslagen. Dat staat in een officiële klacht aan de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming, die in handen is van Radio 1-programma Argos. De klacht is ...
bron: www.nu.nl
Mensen uiten hun zorgen op infoavond over chroom-6 in Tilburg
De ruim tachtig aanwezigen op de informatieavond in Tilburg voor werklozen die met chroom-6 hebben gewerkt hebben woensdagavond emotioneel gereageerd op de onduidelijkheden over hun gezondheidsrisico's. ''Het was een pittige avond vol met  ...
bron: www.nu.nl
Meer gegevens gevonden in zaak Tommie van der Burg
Bij doorzoekingen in panden in Eindhoven, Best en het Belgische Weelde zijn dinsdag zaken in beslag genomen die van belang kunnen zijn in het onderzoek naar de moord op Tommie van der Burg (31), zo maakte de politie woensdagmiddag bekend.
bron: www.nu.nl
Sterrenchef Pascal Barbot kookt op Folie Culinaire
Entree Magazine
bron: www.derestaurantkrant.nl
Gwyneth Paltrow en Chris Martin samen voor verjaardag dochtertje Apple
Ze zou daarbij frietjes naar een barman in het restaurant in New Orleans hebben gegooid. Achterklap 14. 1 dag, 4 uren geleden Achterklap Instagrampagina pasgeboren zoon Kim Kötter aangemaakt om naamgebruik Kim Kötter maakte onlangs een  ...
bron: www.nu.nl