Italiaans restaurant Nieuwegein - Bellissimo!

Zoeken naar Italiaanse restaurants in Nieuwegein? Dan bent u op het juiste adres. Iedereen die ooit Italiaans geproefd heeft, weet: De Italiaanse keuken is genieten. In Nieuwegein kunt u terecht. Hier is een lijst opgenomen van suggesties om heerlijk Italiaans te eten in Nieuwegein of omgeving. Smakelijk eten!


Italiaans restaurant Nieuwegein
Italiaans restaurant Nieuwegein

Italiaans eten in Nieuwegein 2019

Nieuwegein kent een handjevol plekken waar je heerlijk Italiaans kunt eten. Er zijn minimaal twee plaatsen in Nieuwegein gespecialiseerd in Italiaans eten.

Wat vertellen ervaringsdeskundigen over de Italiaanse keuken in Nieuwegein

Hieronder diverse actuele ervaringen van één van de bekendere Italiaanse restaurants in Nieuwegein.

Deze reacties ontvingen we over Italiaans restaurant Italiano Vreeswijk (gemiddelde beoordeling: 6.8) in Nieuwegein:

 • (Cijfer: 8.7) Ik vind dit een geweldig restaurant. Ze hebben alles uit de Italiaanse keuken en het personeel is vriendelijk. Ondanks dat dit restaurant (bijna) altijd bomvol zit is de service geordend en snel. Een heerlijk en goed restaurant dus!
 • (Cijfer: 9) Kom hier al van kleins af aan, heerlijk restaurant, vriendelijke bediening. Vooral de wat oudere Italiaan, hij maakt gezellig een praatje en na oog contact komt meneer direct vragen of alles naar wens is... Zo hoort het! Eten is altijd heerlijk.
 • (Cijfer: 7.8) Wij zijn al een paar keer wezen eten bij deze pizzaria in het gezellige Vreeswijk. Leuke kaart met ruime keus. Pizza's zijn goed belegd, en hebben een lekkere dikke bodem. Bediening niet altijd even vriendelijk. Minpunt is dat sommige tafeltjes een beetje ongezellig weggepropt staan (onder een trap of direct naast de bar) dit vinden wij niet zo gezellig zitten. Verder een leuke zaak met goed eten.
 • (Cijfer: 8.5) De pizza's zijn hier werkelijk fantastisch, goed belegd, lekkere knapperige bodem. Prijs prima! Sfeer is opzich oke, mits je een goed tafeltje hebt. Sommige tafeltjes staan op minder leuke plekjes en je zit soms ook bijna op schoot bij je buurman/buurvrouw. Personeel niet altijd even vriendelijk. Vooral wanneer het wat drukker word, word je soms een beetje "afgesnauwd". Wij blijven wel terug komen, omdat ons t weinig kan schelen, maar kan me voorstellen dat andere mensen hier anders over denken. Vooral 1 van de dames van de familie zelf die in de bediening zit moet hier op letten! De oude baas die er rond loopt wel altijd vriendelijk.
 • (Cijfer: 8) Heerlijke pizza's. Stokbrood met kruidenboter vooraf wordt ook altijd zeer op prijs gesteld door ons! Heb nu al weer zin om er weer een keer te gaan eten!
 • (Cijfer: 7.6) Heerlijke pizza's. Stokbrood met kruidenboter vooraf ook lekker. Goeie prijs kwaliteit, bediening was dit keer wat minder.

Meer ervaringen en beoordelingen zien van restaurants in Nieuwegein? Kijk dan eens bij:

Italiaans eten is meer dan alleen pizza

De pizza is het meest beroemde Italiaanse gerecht. Typische ingrediënten van een pizza zijn kaas, tomaten, salami of gehakt. Het hoofdingredient van een pizza is normaliter kaas (fromagi). Beroemde pizza's zijn Hawai, Salami en Margherita pizza. Ook bekend is de Calzone pizza, de pizza die opgevouwen is.

Naast de pizza, zijn de Italiaanse pasta's beroemd. Met name Canneloni, Spaghetti, Tortellini, Ravioli en Lasagne. De veelzijdige sauzen zijn daarbij de extra smaakmakers. Typische Italiaanse smaken, veelal gemaakt van verse groenten, komen van ingrediënten als olijfolie en oregano.

Italiaans eten is veel meer dan alleen pizza en pasta. Bekende Italiaanse gerechten zijn bijvoorbeeld Saltimbocca, Risotto, Tiramisu, Zabaglione, pesto, minestronesoep, frittata en Caponata.

Naast de pizza, pasta en andere gerechten, kan niemand heen om de beroemde Italiaanse koffie (met name de onweerstaanbare espresso), heerlijke wijnen en het beroemde Italiaanse softijs.

Vrijwel al deze lekkernijen zijn ook te proeven in de Italiaanse restaurants , die te vinden zijn in Nieuwegein.

Italiaans restaurant in Nieuwegein

Er zijn enkele Italiaanse restaurants in Nieuwegein. Hieronder noemen we een selectie van enkele aanraders.

 • Piazza Pizza e Pasta
  Schakelstede 130
  3431 HE Nieuwegein
 • Pauzini
  Laag Raadstede 8
  3431 LX Nieuwegein
 • Steakhouse De Nijl
  Waardijnburg 10a
  3437 AR Nieuwegein
 • De Middellandse Zee
  Winkelcentrum Galecop 3b
  3437 JV Nieuwegein
 • Italiano Vreeswijk
  Oude Sluis 7
  3433 ZC Nieuwegein
 • Pizza Grandi
  Walnootgaarde 44b
  3436 JC Nieuwegein
 • Foodspot Plettenburg
  Zeelandhaven 3C
  3433 PL Nieuwegein

Lijst mogelijk gemaakt door eet.nu

Italiaanse restaurants Nieuwegein op de kaart

Waar zijn de Italiaanse restaurants in Nieuwegein? Op onderstaande kaart van Nieuwegein en omgeving staan ze vermeld. Wijs een Italiaans restaurant aan en u ziet nadere informatie.

Google Map

Nieuwegein - Horeca in het nieuws

Heerlijk eten en Turkse gastvrijheid bij Kings Valley
NIEUWEGEIN - De Turkse keuken behoort tot een van de beste keukens van de wereld. De keuken is verfijnd en zeer gevarieerd. Met het kruidige en pittige eten zal er een culinaire wereld voor je open gaan. Kom de Turkse specialiteiten proeven bij Kings  ...
bron: www.dichtbij.nl
Afscheidsconcert voor Italiaanse tournee NAS
NIEUWEGEIN - Voor het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest naar Italië gaat geeft het een uitzwaaiconcert in De Kom, op zondag 9 oktober. In het programma van het concert is veel aandacht voor Hoornsolist Theo Schoonbrood. Hij studeerde Hoorn in  ...
bron: rtv9.nl
Drank in de winkel mag in Nieuwegein
Of een restaurant dat juist iets in de detailhandel wil doen. Tot nu toe staat de Drank- en Horecawet zulke mengvormen van winkel en horeca in de weg, hoewel de gemeente Nieuwegein een oogje dichtknijpt voor de wijnverkoop door de wereldwinkel.
bron: www.ad.nl
Nieuwegein thuisbasis van Fletcher World
Mercure-hotel Utrecht-Nieuwegein is overgenomen door Fletcher Hotels. Per 1 juli gaat het hotel verder als Fletcher Hotel- Restaurant Nieuwegein -Utrecht. Het hoofdkantoor van de hotelketen verhuist later ook naar hetzelfde complex aan de snelweg A2, net  ...
bron: www.missethoreca.nl
Binnenhof voert voor het eerst druk op richting Rusland over MH17
De druk op het kabinet zelf wordt ook opgevoerd om de Russen ter verantwoording te roepen. De Tweede Kamer wil nog vóór het herfstreces - dat op 15 oktober start -debatteren met premier Rutte over de uitkomsten van het strafrechtelijk onderzoek dat het ...
bron: www.volkskrant.nl