Italiaans restaurant Nieuwegein - Bellissimo!

Zoeken naar Italiaanse restaurants in Nieuwegein? Dan bent u op het juiste adres. Iedereen die ooit Italiaans geproefd heeft, weet: De Italiaanse keuken is genieten. In Nieuwegein kunt u terecht. Hier is een lijst opgenomen van suggesties om heerlijk Italiaans te eten in Nieuwegein of omgeving. Smakelijk eten!


Italiaans restaurant Nieuwegein
Italiaans restaurant Nieuwegein

Italiaans eten in Nieuwegein 2019

Nieuwegein kent een handjevol plekken waar je heerlijk Italiaans kunt eten. Er zijn minimaal twee plaatsen in Nieuwegein gespecialiseerd in Italiaans eten.

Wat vertellen ervaringsdeskundigen over de Italiaanse keuken in Nieuwegein

Hieronder diverse actuele ervaringen van één van de bekendere Italiaanse restaurants in Nieuwegein.

Deze reacties ontvingen we over Italiaans restaurant Italiano Vreeswijk (gemiddelde beoordeling: 6.8) in Nieuwegein:

 • (Cijfer: 6.9) Ik kom hier al jaren om te genieten van het eten en de no nonsens mentaliteit. Vanaf de opening ben ik geregeld te gast en ga er nog steeds met erg veel plezier naar toe. Inmidels wat ouder en met de kinderen die het een feest vinden om daar te eten. Mede door ongedwongen, relaxte, gezellige, en de anti stress sfeer. Maar oordeel zelf, doe de stoute schoenen aan en ga een keer zelf kijken en proef het eten dan ook gelijk.
 • (Cijfer: 7.6) Heerlijke pizza's. Stokbrood met kruidenboter vooraf ook lekker. Goeie prijs kwaliteit, bediening was dit keer wat minder.
 • (Cijfer: 8.7) Ik vind dit een geweldig restaurant. Ze hebben alles uit de Italiaanse keuken en het personeel is vriendelijk. Ondanks dat dit restaurant (bijna) altijd bomvol zit is de service geordend en snel. Een heerlijk en goed restaurant dus!
 • (Cijfer: 7.4) Afhalen: wij bestellen al jaren een aantal keren per jaar hier onze pizza's. Vooral de standaard Calzone is onze favoriet en ook de Quatro Stagione. Kwaliteit wisselt qua smaak iets maar is nooit slecht. Let op bij de Calzone: die wordt heel soms veel te bruin gebakken; direct bij aflevering altijd de pizza's controleren en eventueel niet-betalen/klagen. Daarbij volhouden dat je niet-tevreden bent, is helaas dan wel een must, maar uiteindelijk wordt het dan goed gemaakt.
 • (Cijfer: 8.7) Wat een verademing! Leuk restaurant dat uit 2 delen bestaat. Een zaaltje waar je pasta's en pizza's kunt eten en een nieuwe Leonardo Da Vinci zaal waar je luxer kunt eten. Zeer sfeervol en zeer vriendelijk personeel. In weekenden live optreden van o.a. Angelo met zijn accordeon en gitaar. De Italiaanse sfeer komt echt over. Boven hebben ze een kamer ingericht waar mensen kunnen roken en dus niet buiten hoeven te staan. Eten is gewoon goed en betaalbaar. Voor een 3 gangen diner waren wij 130,= kwijt. Dus goed te doen. Het servies is mooi en de tafels keurig gedekt. Toiletten zijn ook pas verbouwd en zeer netjes afgewerkt en vooral schoon. Wat ons betreft een echte aanrader!
 • (Cijfer: 8.7) Het zit hier altijd bomvol; goed eten en goed drinken tegen een goede prijs! Rob.

Meer ervaringen en beoordelingen zien van restaurants in Nieuwegein? Kijk dan eens bij:

Italiaans eten is meer dan alleen pizza

De pizza is het meest beroemde Italiaanse gerecht. Typische ingrediënten van een pizza zijn kaas, tomaten, salami of gehakt. Het hoofdingredient van een pizza is normaliter kaas (fromagi). Beroemde pizza's zijn Hawai, Salami en Margherita pizza. Ook bekend is de Calzone pizza, de pizza die opgevouwen is.

Naast de pizza, zijn de Italiaanse pasta's beroemd. Met name Canneloni, Spaghetti, Tortellini, Ravioli en Lasagne. De veelzijdige sauzen zijn daarbij de extra smaakmakers. Typische Italiaanse smaken, veelal gemaakt van verse groenten, komen van ingrediënten als olijfolie en oregano.

Italiaans eten is veel meer dan alleen pizza en pasta. Bekende Italiaanse gerechten zijn bijvoorbeeld Saltimbocca, Risotto, Tiramisu, Zabaglione, pesto, minestronesoep, frittata en Caponata.

Naast de pizza, pasta en andere gerechten, kan niemand heen om de beroemde Italiaanse koffie (met name de onweerstaanbare espresso), heerlijke wijnen en het beroemde Italiaanse softijs.

Vrijwel al deze lekkernijen zijn ook te proeven in de Italiaanse restaurants , die te vinden zijn in Nieuwegein.

Italiaans restaurant in Nieuwegein

Er zijn enkele Italiaanse restaurants in Nieuwegein. Hieronder noemen we een selectie van enkele aanraders.

 • Pauzini
  Laag Raadstede 8
  3431 LX Nieuwegein
 • Italiano Vreeswijk
  Oude Sluis 7
  3433 ZC Nieuwegein
 • Steakhouse De Nijl
  Waardijnburg 10a
  3437 AR Nieuwegein
 • Pizza Grandi
  Walnootgaarde 44b
  3436 JC Nieuwegein
 • Foodspot Plettenburg
  Zeelandhaven 3C
  3433 PL Nieuwegein
 • Piazza Pizza e Pasta
  Schakelstede 130
  3431 HE Nieuwegein
 • De Middellandse Zee
  Winkelcentrum Galecop 3b
  3437 JV Nieuwegein

Lijst mogelijk gemaakt door eet.nu

Italiaanse restaurants Nieuwegein op de kaart

Waar zijn de Italiaanse restaurants in Nieuwegein? Op onderstaande kaart van Nieuwegein en omgeving staan ze vermeld. Wijs een Italiaans restaurant aan en u ziet nadere informatie.

Google Map

Nieuwegein - Horeca in het nieuws

Heerlijk eten en Turkse gastvrijheid bij Kings Valley
NIEUWEGEIN - De Turkse keuken behoort tot een van de beste keukens van de wereld. De keuken is verfijnd en zeer gevarieerd. Met het kruidige en pittige eten zal er een culinaire wereld voor je open gaan. Kom de Turkse specialiteiten proeven bij Kings  ...
bron: www.dichtbij.nl
Afscheidsconcert voor Italiaanse tournee NAS
NIEUWEGEIN - Voor het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest naar Italië gaat geeft het een uitzwaaiconcert in De Kom, op zondag 9 oktober. In het programma van het concert is veel aandacht voor Hoornsolist Theo Schoonbrood. Hij studeerde Hoorn in  ...
bron: rtv9.nl
Drank in de winkel mag in Nieuwegein
Of een restaurant dat juist iets in de detailhandel wil doen. Tot nu toe staat de Drank- en Horecawet zulke mengvormen van winkel en horeca in de weg, hoewel de gemeente Nieuwegein een oogje dichtknijpt voor de wijnverkoop door de wereldwinkel.
bron: www.ad.nl
Nieuwegein thuisbasis van Fletcher World
Mercure-hotel Utrecht-Nieuwegein is overgenomen door Fletcher Hotels. Per 1 juli gaat het hotel verder als Fletcher Hotel- Restaurant Nieuwegein -Utrecht. Het hoofdkantoor van de hotelketen verhuist later ook naar hetzelfde complex aan de snelweg A2, net  ...
bron: www.missethoreca.nl
Binnenhof voert voor het eerst druk op richting Rusland over MH17
De druk op het kabinet zelf wordt ook opgevoerd om de Russen ter verantwoording te roepen. De Tweede Kamer wil nog vóór het herfstreces - dat op 15 oktober start -debatteren met premier Rutte over de uitkomsten van het strafrechtelijk onderzoek dat het ...
bron: www.volkskrant.nl