Italiaans restaurant Roosendaal

Zoeken naar Italiaans proeven in Roosendaal? Dan bent u aan het juiste adres. Iedereen die ooit Italiaans geproefd heeft, weet: Italiaans eten blijft genieten. En in Roosendaal kunt u wat dat betreft prima terecht. Hier staat een overzicht van suggesties om heerlijk Italiaans te genieten. Geniet ervan!


Italiaans restaurant Roosendaal
Italiaans restaurant Roosendaal

Italiaans eten in Roosendaal 2019

In Roosendaal zijn enkele Italiaanse eetgelegenheden. Er zijn minimaal twee restaurants in Roosendaal gespecialiseerd in Italiaans eten.

Wat zeggen ervaringsdeskundigen over de Italiaanse belevenis in Roosendaal

Hieronder diverse actuele ervaringen van één van de Italiaanse restaurants in Roosendaal.

Dit zeggen mensen over Italiaans restaurant Adriatico (beoordeling: 6.4) in Roosendaal:

 • (Cijfer: 8.6) Met 5 personen heerlijk gegeten, bediening perfect, met goede adviezen over de te kiezen gerechten.
 • (Cijfer: 8) Op en zondag daar gegeten met de kinderen en kleinkinderen. Geen probleem dat ze na een tijdje niet meer op hun plaats wilden blijven en met andere kinderen gingen spelen. Allemaal heerlijk gegeten en zeker voor herhaling vatbaar. Top plek.

Meer ervaringen en beoordelingen zien van restaurants in Roosendaal? Kijk dan eens bij:

Italiaans eten: niet alleen heerlijke pizza's

De pizza is het meest beroemde Italiaanse gerecht. Typische ingrediënten van een pizza zijn kaas, olijven, champignons, diverse groenten of gehakt. Het hoofdingredient van een pizza is normaliter kaas (fromagi). Beroemde pizza's zijn Hawai, Shoarma, Napoletana, Salami en Margherita pizza. Ook bekend is de Calzone pizza, de opgevouwen pizza.

Naast de pizza, zijn ook de Italiaanse pasta's beroemd. Met name Canneloni, Spaghetti, Tortellini, Ravioli en uiteraard de Lasagne. De veelzijdige sauzen zijn daarbij de extra smaakmakers. Typische Italiaanse smaken, veelal gemaakt met verse groenten, komen van ingrediënten als olijfolie, basilicum en oregano.

Italiaans eten is veel meer dan alleen pizza en pasta. Bekende Italiaanse gerechten zijn bijvoorbeeld Osso Bucco, Risotto, Tiramisu, Zabaglione, pesto, scroppino en Caponata.

Naast de Italiaanse gerechten, kent iedereen de beroemde Italiaanse koffie (met name de onweerstaanbare espresso), heerlijke Italiaanse wijnen en softijs. De beroemdste wijn is waarschijnlijk de Chianti.

Vrijwel al deze pizza's, pasta's en andere lekkernijen zijn ook te proeven in de restaurants in de omgeving van Roosendaal.

Italiaanse restaurants Roosendaal

Er zijn enkele Italiaanse restaurants in Roosendaal. Hieronder enkele aanraders.

 • New York Pizza
  Nieuwe Markt 96
  4701 AM Roosendaal
 • Il Fornaretto
  Raadhuisstraat 48
  4701 PV Roosendaal
 • Roosendaal Catering
  St. Josephsstraat 10
  4702 CW Roosendaal
 • Adriatico
  Brugstraat 55-57
  4701 LC Roosendaal
 • Ristorante Trattoria Italiana
  Kade 14
  4703 GG Roosendaal

Lijst mogelijk gemaakt door eet.nu

Italiaanse restaurants Roosendaal op de kaart

Waar zijn de Italiaanse restaurants in Roosendaal? Op onderstaande kaart van Roosendaal en omgeving staan ze vermeld. Wijs een Italiaans restaurant aan en u ziet nadere informatie.

Google Map

Nieuws over horeca in Roosendaal

Weinig belangstelling voor horecapilot winkels centrum Roosendaal
Tot 1 april 2017 is het mogelijk voor Roosendaalse ondernemers om alcohol in een kledingzaak te serveren of juist kleding en andere producten in het restaurant te verkopen. Doel van deze pilot, van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN), is om te kijken ...
bron: www.bndestem.nl
Nieuwe horeca opent in vergroot outletcentrum Rosada Roosendaal
Naast de nieuw te openen Trattiora Rosa, een lunchcafé met Italiaanse lunchgerechten, is Vermaat aanwezig met het vernieuwde koffie- en bagelscafé Mockamore en pannenkoekenrestaurant On Top. De Duitse snoepreus Haribo opent in het outletcentrum  ...
bron: foodclicks.nl
Enexis-kantoor van Breda naar Roosendaal
Volgens hem levert verhuizen naar Roosendaal voordelen op voor de klant. “Straks kunnen de medewerkers van de storingdienst ook eerder ter plekke zijn en dus sneller reageren.” Het kantoor in Breda is gevestigd aan de Edisonstraat. Het nieuwe kantoor  ...
bron: www.nu.nl
Woonwinkel WoonXL opent pop-up stores in oude panden V&D
In de vroegere V&D's in Alphen aan den Rijn en Beverwijk komen grote pop-up stores onder de naam WoonXL. Het gaat om tijdelijke woonwinkels die worden opgezet door wooncentrum De Zeehoek, een meubelverkoper uit het West-Friese Andijk.
bron: www.nu.nl
Van der Duim wint future; Van Rijthoven verliest finale
De 21-jarige Lokoli stond een jaar geleden nog op zijn hoogste notering (ATP-207) maar is lang geblesseerd geweest. Van Rijthoven was zelf als vierde geplaatst en de speler uit Roosendaal versloeg twee reekshoofden op weg naar de eindstrijd.
bron: www.tennis.nl
Vind uw Italiaans Restaurant