Italiaans restaurant Rotterdam - Bellissimo!

U bent op zoek naar Italiaans proeven in Rotterdam? Dan bent u hier op het juiste adres. De Italiaanse keuken is overheerlijk. Op deze pagina vindt u een lijst opgenomen van tips om overheerlijk Italiaans te dineren in een Italiaans restaurant in Rotterdam of omgeving. Buon appetito!


Italiaans restaurant Rotterdam
Italiaans restaurant Rotterdam

Italiaans eten in Rotterdam 2022

Heerlijk uit eten in augustus ? Rotterdam kent vele restaurants waar je heerlijk Italiaans kunt eten. Je vindt er meer dan tien pizzeria's, waar je terecht kunt voor een breed assortiment pizza's. Er zijn meer dan tien plekken in Rotterdam helemaal gespecialiseerd in de Italiaanse keuken.

Klanten over Italiaans uiteten in Rotterdam

Hieronder enkele recente ervaringen van één van de Italiaanse restaurants in Rotterdam. Deze reacties ontvingen we over Italiaans restaurant A Proposito (gemiddelde beoordeling: 9) in Rotterdam:

 • (Cijfer: 8.3) Linguine smaakte heerlijk, wijn in mooi glas ook uitstekend. Bediening was streng met een knipoog. Komen zeker terug.
 • (Cijfer: 8.4) Heerlijk Italiaans eten. Goede Italiaanse huis merlot. Mooi echt familiebedrijf met het daarbij horende eenvoudige interieur. Goede alerte Italiaanse bediening!
 • (Cijfer: 9) Zoals altijd gezellig en heerlijk eten. Je voelt je enorm thuis bij deze familie, al vele jaren. Mamma kookt nog steeds heerlijk!
 • (Cijfer: 8.9) Heerlijk echt Italiaans eten. Sfeer, inrichting en muziek is helaas niet erg Italiaans.
 • (Cijfer: 10) Heerlijk eten fijne mensen goeie sfeer voor herhaling vatbaar!
 • (Cijfer: 8.7) Twee heerlijke pasta's gegeten bij dit leuke kleine restaurant. Het interieur en stijl doet wat maffia-achtig aan bij binnenkomst, maar het eten is ontzettend lekker en de bediening is goed. Een aanrader!

Meer ervaringen en beoordelingen zien van restaurants in Rotterdam? Kijk dan eens bij:

Italiaans eten: niet alleen heerlijke pizza's

Als men over Italiaans gerecht hoort, denken de meeste mensen als eerste aan pizza. De pizza is het meest beroemde Italiaanse gerecht. Ook in Rotterdam zijn er diverse pizzeria's, waar men uiteenlopende pizza's klaarmaakt. Typische ingrediënten van de pizza zijn kaas, tomaten, salami, champignons, diverse groenten of gehakt. Het hoofdingredient van een pizza is normaliter kaas (fromagi). Beroemde pizza's zijn Hawai, Salami en Margherita pizza. Ook bekend is de Calzone, de opgevouwen pizza. En ook zijn de Italiaanse pasta's bekend. Met name Canneloni, Spaghetti, Tortellini, Ravioli en Lasagne. De sauzen zijn daarbij de smaakmakers. Typische Italiaanse smaken, veelal gemaakt van verse groenten, komen van ingrediënten als olijfolie, basilicum en oregano.

Maar Italiaans eten is veel meer dan alleen pizza en pasta. Bekende Italiaanse gerechten zijn bijvoorbeeld Risotto, Zabaglione, pesto, scroppino, frittata en Caponata.

Naast de pizza, pasta en andere gerechten, kent iedereen de heerlijke wijnen en softijs. Vrijwel al deze pizza's, pasta's en andere Italiaanse lekkernijen zijn ook te eten in Rotterdam.

Italiaanse restaurants in Rotterdam

Er zijn erg veel Italiaanse restaurants in Rotterdam. Hieronder enkele aanraders.

 • Dudok
  Meent 88
  3011 JP Rotterdam
 • Pavarotti
  Korte Lijnbaan 9b
  3012 EC Rotterdam
 • Palermo
  Zwart Janstraat 92c
  3035 AW Rotterdam
 • Café Rotterdam
  Wilhelminakade 699
  3072 AP Rotterdam
 • Pinokkio
  Abtsweg 48
  3042 GD Rotterdam
 • A Proposito
  Weena 505
  3013 AL Rotterdam
 • Sugo
  Aert van Nesstraat 20
  3012 CA Rotterdam
 • Marsala
  Meidoornhoek 7
  3053 BA Rotterdam
 • La Gaetano
  Prins Hendrikkade 113b
  3071 KJ Rotterdam
 • Spaghettata
  Nieuwe Binnenweg 151
  3014 GK Rotterdam

Lijst mogelijk gemaakt door eet.nu

Italiaanse restaurants Rotterdam op de kaart

Waar zijn de Italiaanse restaurants in Rotterdam? Op onderstaande kaart van Rotterdam en omgeving staan ze vermeld. Wijs een Italiaans restaurant aan en u ziet nadere informatie.

Google Map

Nieuws over horeca in Rotterdam

A15 richting Rotterdam lange tijd dicht na botsing vrachtwagens
Niet alleen richting Rotterdam , maar ook in de andere richting was er oponthoud voor het verkeer. Een rijstrook werd hier afgesloten voor de hulpdiensten. Volgens verkeersinformatiedienst VID stond er tijdens de avondspits rondom Gorinchem ruim 50  ...
bron: www.nu.nl
Elf tips over neergestoken krantenbezorgster Rotterdam
De vrouw werd na een melding gevonden vlakbij de Grieksestraat en het fietspad naar de Schiedamsedijk in Rotterdam . De politie verspreidde in Opsporing Verzocht een signalement van de vermoedelijke dader. Hij heeft mogelijk gezichtsbeharing of een  ...
bron: www.nu.nl
De beste burger van Rotterdam
Onze ligging is niet heel centraal, dus mensen hebben een duwtje in de rug nodig om ons op te zoeken.” De Burger Club is gevestigd aan de Nieuwe Binnenweg. Vanaf 15 mei mag het restaurant het vlonderterras weer neerleggen en opent de zaak ook voor  ...
bron: www.derestaurantkrant.nl
Voortvluchtig Italiaans maffialid aangehouden in Den Haag
De man, een prominent lid van het Turijnse syndicaat Belfiore, was tot in totaal bijna twintig jaar gevangenisstraf veroordeeld voor smokkel van 1500 kilo hasj tussen Nederland Spanje en Italië en faillissementsfraude. De man stond onder toezicht,  ...
bron: www.nu.nl
Mensen uiten hun zorgen op infoavond over chroom-6 in Tilburg
De ruim tachtig aanwezigen op de informatieavond in Tilburg voor werklozen die met chroom-6 hebben gewerkt hebben woensdagavond emotioneel gereageerd op de onduidelijkheden over hun gezondheidsrisico's. ''Het was een pittige avond vol met  ...
bron: www.nu.nl