Italiaans restaurant Sittard - Genieten op z'n Italiaans

Zoeken naar Italiaanse lekkernijen in Sittard? Op deze website vindt u precies wat u zoekt. Iedereen die ooit Italiaans gegeten heeft, weet: Eten uit Italie blijft lekker genieten. Hier is een overzicht van suggesties om heerlijk Italiaans te dineren in een Italiaans restaurant in Sittard. Buon appetito!


Italiaans restaurant Sittard
Italiaans restaurant Sittard

Italiaans eten in Sittard 2019

Sittard kent meerdere Italiaanse eetgelegenheden. En er zijn minstens vier gelegenheden helemaal gespecialiseerd in Italiaans eten.

Wat zeggen klanten over de Italiaanse keuken in Sittard

Hieronder diverse actuele ervaringen van één van de bekendere Italiaanse restaurants in Sittard.

Dit zeggen klanten over Italiaans restaurant Via Pozzo (beoordeling: 9.3) in Sittard:

 • (Cijfer: 9) Op aanraden van zoon hier gaan eten. Alles goed bevallen. Complimenten aan alle medewerkers. Met dank aan zonemans voor de lekkerste tip van het jaar!
 • (Cijfer: 8.4) Zeer goed gegeten in een gezellig restaurant met gedreven en prettige bediening.
 • (Cijfer: 10) Zeer lekker gegeten, supervriendelijk personeel. Complimenten aan de chef. Echt een aanrader.
 • (Cijfer: 8.4) Heerlijk gegeten. Hielden rekening met lactose intolerantie. Zeker een aanrader.
 • (Cijfer: 9.5) Prettig ontvangst. Warme sfeer. Je merkt aan alles dat ze voor kwaliteit en service gaan. Eten was top! Zeker een aanrader.
 • (Cijfer: 10) Heerlijk eten gegeten onder het genot van een excellente wijn. De kok maakt prachtige creaties en het personeel is zeer vriendelijk. We werden zeer gastvrij ontvangen door de gastheer en hebben genoten van de gezellige sfeer. Een echte aanrader en wij gaan dan ook zeer zeker vaker eten.

Meer ervaringen en beoordelingen zien van restaurants in Sittard? Kijk dan eens bij:

Italiaans: niet alleen heerlijke pizza's

De pizza is het meest beroemde Italiaanse gerecht. Ook in Sittard zijn er diverse pizzeria's, waar men diverse pizza's bakt. Typische ingrediënten van een pizza zijn kaas, tomaten, salami, olijven, champignons of gehakt. Het hoofdingredient van een pizza is normaliter kaas (fromagi). Beroemde pizza's zijn Hawai, Quattro Formaggi, Napoletana, Salami en Margherita pizza. Ook bekend is de Calzone, de pizza die opgevouwen is.

Naast de pizza, zijn ook de Italiaanse pasta's bekend. Met name Spaghetti, Ravioli en Lasagne. De veelzijdige sauzen zijn hierbij de extra smaakmakers. Typische Italiaanse smaken komen van ingrediënten als olijfolie, basilicum en oregano.

Italiaans eten is veel meer dan alleen pizza en pasta. Bekende Italiaanse gerechten zijn o.a. Osso Bucco, Frutti di Mare, Risotto, scroppino, minestronesoep, frittata en Caponata.

Naast de Italiaanse gerechten, kan uiteraard niemand heen om de beroemde Italiaanse koffie (espresso), Italiaanse wijnen en het Italiaanse softijs. De beroemdste Italiaanse wijn is wel de Chianti, uit het gebied gelegen in Toscane. Vrijwel al deze Italiaanse lekkernijen zijn ook te eten in de omgeving van Sittard.

Italiaanse restaurants in Sittard

Er zijn meerdere Italiaanse restaurants in Sittard. Hieronder een selectie van enkele aanraders.

 • Dods
  Markt 37
  6132 EL Sittard
 • Delicious
  Steenweg 73
  6131 BD Sittard
 • Kiko
  Paardestraat 18
  6131 HE Sittard
 • Pizza e Pasta
  Rijksweg Noord 95
  6131 CK Sittard
 • Pizza e Pasta della Pietro
  Rijksweg Noord 63b
  6131 CJ Sittard
 • Meds
  Markt 31
  6131 EL Sittard
 • Da Marco
  Gruizenstraat 32
  6131 EH Sittard
 • Latino
  Steenweg 54
  6131 BG Sittard
 • Pyramide
  Paardestraat 9
  6131 HA Sittard
 • Via Pozzo
  Putstraat 36
  6131 HL Sittard

Lijst mogelijk gemaakt door eet.nu

Italiaanse restaurants Sittard op de kaart

Waar zijn de Italiaanse restaurants in Sittard? Op onderstaande kaart van Sittard en omgeving staan ze vermeld. Wijs een Italiaans restaurant aan en u ziet nadere informatie.

Google Map

Nieuws over eten in Sittard

Nieuwe VIDB Toto: daar gaan we weer!
... het vaandel. Het is het kleurrijke en trouwe publiek dat Restaurant De Klucht in Noordwijk nog steeds tot een geliefd ontmoetingshuis voor jong & oud maakt. ..... Django Warmerdam won met Jong Ajax in blessuretijd bij Fortuna Sittard : 1-2. De ...
bron: voetbalindebollenstreek.nl
Nieuwe VIDB Toto: we zijn nog niet klaar…
Eeterij Het Wapen van Kattuk is het ideale restaurant na een strandwandeling of een dagje winkelen. Een lekker avondje uit met z'n tweeën ..... Django Warmerdam won met Jong Ajax in blessuretijd bij Fortuna Sittard : 1-2. De Voorhouter speelde de gehele  ...
bron: voetbalindebollenstreek.nl
Nieuwe VIDB Toto: de ontknoping nadert
Eeterij Het Wapen van Kattuk is het ideale restaurant na een strandwandeling of een dagje winkelen. Een lekker avondje uit met z'n tweeën ..... Django Warmerdam won met Jong Ajax in blessuretijd bij Fortuna Sittard : 1-2. De Voorhouter speelde de gehele  ...
bron: voetbalindebollenstreek.nl
Noodlijdend Fortuna Sittard neemt afscheid van directeur
"Fortuna Sittard is in de afgelopen jaren overeind gehouden door de betrokkenheid van vermogende individuen. Deze financiële injecties waren pleisters op een open wond, symptoombestrijding zonder dat de oorzaak van het probleem is aangepakt.''.
bron: www.nu.nl