Italiaans restaurant Veenendaal - Italië in Nederland

U bent op zoek naar Italiaans genieten in Veenendaal? Op deze website geven we u de enkele van de beste Italiaanse restaurants in Veenendaal. Iedereen die ooit echt Italiaans gegeten heeft, vertellen we niets nieuws: Italiaans eten is lekker genieten. In Veenendaal kunt u prima terecht. Op deze pagina is een lijst te vinden met suggesties om overheerlijk Italiaans te genieten of omgeving. Smakelijk eten!


Italiaans restaurant Veenendaal
Italiaans restaurant Veenendaal

Italiaans eten in Veenendaal 2019

Lekker uit eten in juni ? In Veenendaal zijn een paar gelegenheden waar je lekker Italiaans kunt eten. Er zijn minstens twee plekken in Veenendaal helemaal gespecialiseerd in Italiaans eten.

Fijnproevers over Italiaans dineren in Veenendaal

Hieronder diverse actuele beoordelingen van één van de Italiaanse restaurants in Veenendaal.

Dit zeggen klanten over Italiaans restaurant Valentino (gemiddelde beoordeling: 7.3) in Veenendaal:

 • (Cijfer: 8.5) Vandaag ben ik voor het eerst naar Valentino gegaan.Ik heb namelijk van vrienden gehoord dat het eten daar heerlijk is, en ik werd nieuwsgierig. Ik werd hartelijk ontvangen, dus dat was al een pluspunt! Toen ik eenmaal binnen was, kwam het personeel naar je toe en bracht je naar een plek. Het personeel was dus ook erg vriendelijk! We kregen de kaart, en hadden wat besteld. Het resultaat was prachtig, goed gedoseerd, dus niet te veel en niet te weinig, en de borden goed opgemaakt! Mijn vrouw had een Pizza, en de pizza's zijn erg lekker! tip! Bedankt voor deze fijne avond! Ik heb nog een praatje gemaakt na het eten met een aardige vrouw, wat volgens mij de baas was. Bedankt Valentino, we zullen zeker vaker komen!
 • (Cijfer: 8.5) Naar het theater in Veenendaal en dus snel even een hapje eten na de file. Ons stond een pizzeria bij waar we jaren geleden destijds op het terras een lekkere pizza gegeten hadden. De indruk die we er van over hadden gehouden was er een van de soort gokkast-pizzeria, goedkoop, lekker, maar meer een veredelde cafetaria. Groot was dan ook ook onze verrassing toen we binnen een gezellige en plezierig ingericht etablissement aantroffen waar we hartelijk door twee gastvrouwen werden ontvangen. De inrichting is modern-klassiek: lichte kleuren, maar wel met die heerlijke zwart-wit-foto's van donkerharige Italiaanse schonen aan de wand. Het rode huiswijntje ontstijgt nadrukkelijk de twee-liter-schroefdop-merlot en wordt geschonken in fraaie glazen - dat drinkt meteen een stuk prettiger. Vooraf een voortreffelijk broodplankje met smeersels en dan voor mij de Carbonara-pizza en voor mijn eega de Tagliatelle Salmone. De Pizza is meer dan rijkelijk belegd met ham, salami, spek en rosbief. Een wat ongebruikelijke combinatie, maar zonder meer heerlijk! Ook de Tagliatelle van mijn tafeldame was meer dan voortreffelijk. We hebben helaas geen tijd meer voor een nagerecht en heel eerlijk gezegd zaten we met de broodjes en de gerechten ook al behoorlijk vol. Ook de rekening was een feestje, zodat onze hernieuwde kennismaking er zonder meer een was die om een herhaling vraagt!

Meer ervaringen en beoordelingen zien van restaurants in Veenendaal? Kijk dan eens bij:

Italiaans eten is meer dan alleen pizza

De pizza is het meest beroemde Italiaanse gerecht. Ook in Veenendaal zijn er diverse pizzeria's, waar men diverse pizza's bakt. Typerend van de pizza is de ronde, gebakken bodem van deeg met een gevarieerde topping. Typische ingrediënten van de pizza zijn kaas, salami, champignons, diverse groenten of gehakt. Het hoofdingredient van een pizza is normaliter kaas (fromagi). Beroemde pizza's zijn Hawai, Shoarma, Salami en Margherita pizza. Naast de pizza, zijn ook de Italiaanse pasta's bekend. Met name Canneloni, Spaghetti, Ravioli en Lasagne. De veelzijdige sauzen zijn tot slot de smaakmakers. Typische Italiaanse smaken, veelal gemaakt met verse groenten, komen van ingrediënten als olijfolie, Italiaanse kazen, basilicum en oregano.

Italiaans eten is veel meer dan alleen pizza en pasta. Beroemde Italiaanse gerechten zijn o.a. Frutti di Mare, Risotto, Zabaglione, pesto, scroppino, minestronesoep en Caponata.

Naast de Italiaanse gerechten, kan uiteraard niemand heen om de heerlijke wijnen en ijs. Vrijwel al deze pizza's, pasta's en andere lekkernijen zijn ook te eten in de Italiaanse restaurants , die te vinden zijn in de omgeving van Veenendaal.

Italiaans restaurant in Veenendaal

Er zijn een handjevol Italiaanse restaurants in Veenendaal. Hieronder een selectie van enkele van deze restaurants.

 • Pizzeria Royal
  Zandstraat 39
  3901 CJ Veenendaal
 • Bollo Panino
  Zwaaiplein 1
  3901 BG Veenendaal
 • Valentino
  J.G. Sandbrinkstraat 33
  3901 EW Veenendaal
 • Nr. Uno
  Achterkerkstraat 34
  3901 DT Veenendaal
 • Della Chef
  Zandstraat 86
  3905 ED Veenendaal
 • Zeldzaam
  J.G. Sandbrinkstraat 1
  3901 EW Veenendaal
 • Da Gigi
  Patrimoniumlaan 36
  3904 AE Veenendaal

Lijst mogelijk gemaakt door eet.nu

Italiaanse restaurants Veenendaal op de kaart

Waar zijn de Italiaanse restaurants in Veenendaal? Op onderstaande kaart van Veenendaal en omgeving staan ze vermeld. Wijs een Italiaans restaurant aan en u ziet nadere informatie.

Google Map

Veenendaal - Restaurant in het nieuws

Gratis pleinconcert Big Band op het Kees Stipplein in Veenendaal
... onder leiding van dirigent Jan Pilon, dan van de eerste swingmuziek tot moderne stukken. Van 'Pennsylvania 6-5000' en 'In the mood' tot 'Off the Hook' en 'Firing Line'. Het concert is tussen 15.30 en 17.00 uur tegenover het terras van restaurant ...
bron: www.gelderlander.nl
Oorlogsslachtoffers krijgen een gezicht
Zo heeft een groep van 40 tot 50 Joden in Veenendaal gewoond, maar al die mensen zijn in de concentratiekampen of gaskamers overleden. In Veenendaal zijn Italiaanse krijgsgevangen omgekomen. Die zijn hier tijdelijk begraven en zijn op verzoek van de  ...
bron: www.ad.nl
Bondscoach Conte vindt Pirlo (37) niet goed genoeg voor EK
116-voudig international Pirlo maakte in september voor het laatst deel uit van de Italiaanse selectie. De verliezend finalist van het vorige EK stuit in de poulefase van het toernooi in Frankrijk op Belgiƫ (13 juni), Ierland (18 juni) en Zweden (22 ...
bron: www.nu.nl
De film 'De Helleveeg' draait as zaterdag in Filmhuis Veenendaal.
Daar wordt ze verliefd op de Italiaans -Amerikaanse Tony (Emory Cohen). Wanneer een tragedie binnen de familie haar dwingt terug te keren naar haar oude gemeenschap en een jongeman genaamd Jim (Domhnall Gleeson) haar daar het hof maakt, zit ze  ...
bron: veenendaalsekrant.nl
Veenendaal krijgt eenmalige Drive-in bioscoop
VEENENDAAL MINI Ekris en KFC Veenendaal slaan op woensdag 25 mei de handen ineen en realiseren een Drive-in bioscoop. Op het Ekris-terrein zal op een reusachtig scherm een spannende film worden vertoond, waarbij mensen vanuit de auto de  ...
bron: veenendaalsekrant.nl