Italiaans restaurant Venlo - De Italiaanse keuken in Nederland

Op zoek naar de Italiaanse keuken in Venlo? Dan bent u hier op het juiste adres. Iedereen die ooit Italiaanse gerechten geproefd heeft, vertellen we niets nieuws: Italiaanse dineren blijft heerlijk. Hieronder vindt u een overzicht met tips om heerlijk Italiaans te eten in een restaurant in Venlo of omgeving. Geniet ervan!


Italiaans restaurant Venlo
Italiaans restaurant Venlo

Italiaans eten in Venlo 2021

Venlo kent vele restaurants waar je lekker Italiaans kunt eten. En er zijn meer dan zes plaatsen gespecialiseerd in Italiaans eten.

Wat zeggen ervaringsdeskundigen over Italiaans eten in Venlo

Hieronder diverse actuele beoordelingen van één van de bekende Italiaanse restaurants in Venlo. Dit zeggen mensen over Italiaans restaurant Lanterna (beoordeling: 8.8) in Venlo:

 • (Cijfer: 7.7) Lekker gegeten in een gezellige omgeving!
 • (Cijfer: 8.7) Vanavond heerlijk gegeten bij Lanterna. De sfeer was goed, het eten was lekker en de tiramisu was super. Een echte aanrader!
 • (Cijfer: 10) Altijd super lekker, gezellig, vriendelijk personeel gewoon fantastisch.

Meer ervaringen en beoordelingen zien van restaurants in Venlo? Kijk dan eens bij:

Italiaans eten: niet alleen heerlijke pizza

De pizza is het meest beroemde Italiaanse gerecht. Ook in Venlo zijn er diverse goede pizzeria's, waar men diverse pizza's klaarmaakt. Typische ingrediënten van de pizza zijn kaas, tomaten, champignons, diverse groenten of gehakt. Het hoofdingredient van een pizza is normaliter kaas (fromagi). Beroemde pizza's zijn Hawai, Quattro Formaggi, Salami en Margherita pizza.

Naast de pizza, zijn ook de Italiaanse pasta's bekend. Met name Spaghetti, Ravioli en uiteraard de Lasagne. De veelzijdige sauzen zijn tot slot de extra smaakmakers. Typische Italiaanse smaken, veelal gemaakt van verse groenten, komen van ingrediënten als olijfolie, Italiaanse kaas en oregano.

Maar Italiaans eten is veel meer dan alleen pizza en pasta. Bekende Italiaanse gerechten zijn bijvoorbeeld Osso Bucco, Frutti di Mare, Risotto, Zabaglione, pesto, scroppino, minestronesoep, frittata en Caponata.

Naast de Italiaanse gerechten, kent iedereen de beroemde Italiaanse koffie (met name de onweerstaanbare espresso), Italiaanse wijnen en het beroemde Italiaanse ijs. De beroemdste Italiaanse wijn is wellicht de Chianti. Vrijwel al deze Italiaanse lekkernijen zijn ook te eten in Venlo.

Italiaans restaurant in Venlo

Er zijn vele Italiaanse restaurants in Venlo. Hieronder enkele van deze restaurants.

 • Lanterna
  Heilige Geeststraat 26
  5911 JA Venlo
 • Pizza Pronto
  Roermondsestraat 1
  5912 AH Venlo
 • Casa Italia
  Koninginnesingel 56
  5911 KE Venlo
 • Pizzeria IJssalon Venezia
  Baarlosestraat 18
  5921 ED Venlo
 • Al Forno
  Parade 40
  5911 CD Venlo
 • Mamma Mia
  Kloosterstraat 7
  5921 HA Venlo
 • Broodje en zo
  Baarlosestraat 80
  5921 EE Venlo
 • Grenswerk
  Peperstraat 10
  5911 HA Venlo
 • Pizza Corner
  Molensingel 9
  5911 AC Venlo
 • Diva's
  Eindhovenseweg 3
  5912 AB Venlo

Lijst mogelijk gemaakt door eet.nu

Italiaanse restaurants Venlo op de kaart

Waar zijn de Italiaanse restaurants in Venlo? Op onderstaande kaart van Venlo en omgeving staan ze vermeld. Wijs een Italiaans restaurant aan en u ziet nadere informatie.

Google Map

Nieuws over eten in Venlo

Conte vrijgesproken van betrokkenheid bij gokschandaal
Voetbal International
bron: www.nu.nl
Óngerwaeg over een tijdelijk restaurant in Venlo
Óngerwaeg over een tijdelijk restaurant in Venlo . In Venlo zien we vinylplaten achter het raam van een leegstaand pand tegenover het Nedinsco-complex. We besluiten - na even poolshoogte te hebben genomen - er met lopende camera op af te gaan.
bron: www.l1.nl
3D printing pop-up Restaurant in Venlo
Het 3D restaurant ontstond vanuit een samenwerking tussen koks, ontwerpers en technologen uit Londen, Barcelona en Maastricht. Het vijfgangendiner 'rolt' uit de printer van fabrikant byFlow, de eerste voedselprinter ter wereld. Na Nederland zal het pop ...
bron: www.missethoreca.nl
Woonwinkel WoonXL opent pop-up stores in oude panden V&D
Mogelijk komen er ook WoonXL's in de voormalige V&D's in Alkmaar en Venlo . Daarover vinden nog gesprekken plaats. Over drie andere oude V&D-panden wordt eveneens nog onderhandeld. Directeur Fred Reiber van De Zeehoek benadrukte maandag in  ...
bron: www.nu.nl
Video: Favoriete lente dish Eric Swaghoven (Valuas)
De natuur staat op ontploffen vanwege het aanhoudende mooie weer. Dat heeft allerlei gevolgen voor menukaarten en de keuken. Lam asperges en lentegroentes als meiknol en veldsla bepalen in het begin van dit seizoen de kaart. Chef Eric Swaghoven  ...
bron: www.missethoreca.nl