Italiaans restaurant Vlaardingen - De Italiaanse keuken in Nederland

Op zoek naar Italiaans genieten in Vlaardingen? Op deze website geven we u de betere Italiaanse restaurants in Vlaardingen. Italiaanse dineren blijft genieten. In Vlaardingen kunt u uitstekend terecht. Hieronder is een overzicht van ideeen om heerlijk Italiaans te eten. Geniet ervan!


Italiaans restaurant Vlaardingen
Italiaans restaurant Vlaardingen

Italiaans eten in Vlaardingen 2019

Vlaardingen kent een paar restaurants waar je Italiaans kunt eten. En er zijn meer dan een restaurants in Vlaardingen helemaal gespecialiseerd in de Italiaanse keuken.

Wat zeggen ervaringsdeskundigen over de Italiaanse belevenis in Vlaardingen

Hieronder diverse recente ervaringen van één van de bekende Italiaanse restaurants in Vlaardingen. Deze reacties ontvingen we over Italiaans restaurant Sgroppino di Nicola Farinella (gemiddelde beoordeling: 8.4) in Vlaardingen:

 • (Cijfer: 8.8) De carpaccio is zoals eerder geschreven een beetje smaakloos en ik heb hem zelfs een keer half ontdooid gekregen. Voor 13,75 euro vind ik hem eigenlijk te duur, maar ik blijf (tegen beter weten in) volhouden. Dit vind ik echt het enige minpunt want de tagliolini al parmigiano is echt fantastisch! Al moet ik daar nu wel bij zeggen dat de porties steeds kleiner worden; konden we 2 jaar geleden nog met z'n tweeën van het gerecht eten, nu heb je er in je eentje amper genoeg aan. De sfeer is goed en de bediening is echt super vriendelijk en behulpzaam. Dat de tafels dicht op elkaar staan vind ik geen probleem, maar vind ik juist bijdragen aan de goede/gezellige sfeer.
 • (Cijfer: 8) Echt altijd heerlijke pizza's goeie wijn en de scroppino als toetje is zeker aan te raden.
 • (Cijfer: 7.2) Zaterdagavond, was te druk lang wachten op eten en drinken. Het vlees was bijna rauw terwijl er was gevraagd om medium doorbakken. Gelukkig blijft maistro vrolijk en werkt keihard, drankje gekregen voor het lange wachten. Komen zeker nog eens langs weten dat het beter kan vorige keren heerlijk en gezellig gegeten. Maar niet meer op zaterdag.
 • (Cijfer: 7.6) De pizza was heerlijk, als je vraagt om extra kaas krijg je ook echt extra kaas. Dat is niet overal zo! Ook het personeel was goed en heeft ons keurig bediend. De setting echter was behoorlijk teleurstellend. De tafels stonden zó dicht tegen elkaar aan, dat een normaal gesprek voeren onderling eigenlijk geen doen was. De tafels naast en achter je konden rustig alles meeluisteren. Toch minder prettig. Door deze setting 'vluchtte' wij na het eten van de pizza het restaurant uit, het was zó druk en lawaaierig, dat de gezellige kletsavond die we voor ogen hadden niet te doen was.
 • (Cijfer: 10) 1Ste keer hier geweest. Fantastisch. Huiskamer gevoel. Heerlijk Italiaanse sfeer proeven. Open keuken. Lekker eten. Goede prijs. Amuse vooraf ontvangen. Kortom herhaling vatbaar en zeker een aanrader. Reserveren is wel aan te raden.

Meer ervaringen en beoordelingen zien van restaurants in Vlaardingen? Kijk dan eens bij:

Italiaans: niet alleen pizza

Als men over Italiaans gerecht praat, denken de meeste mensen het eerst aan pizza. De pizza is het meest beroemde Italiaanse gerecht. Ook in Vlaardingen zijn er diverse goede pizzeria's, waar men heerlijke pizza's bakt. Karakteristiek van de pizza is de ronde bodem van deeg met een gevarieerde topping. Typische ingrediënten van de pizza zijn kaas, olijven, champignons of gehakt. Het hoofdingredient van een pizza is normaliter kaas (fromagi). Beroemde pizza's zijn Hawai, Shoarma, Quattro Formaggi, Salami en Margherita pizza. Ook bekend is de Calzone, de opgevouwen pizza.

Naast de pizza, zijn de Italiaanse pasta's beroemd. Met name Canneloni, Spaghetti en uiteraard de Lasagne. De sauzen zijn tot slot de smaakmakers. Typische Italiaanse smaken, veelal gemaakt van verse groenten, komen van ingrediënten als olijfolie, Italiaanse kaas, basilicum en oregano.

Maar Italiaans eten is veel meer dan alleen pizza en pasta. Bekende Italiaanse gerechten zijn bijvoorbeeld Saltimbocca, Osso Bucco, Risotto, Tiramisu, pesto, minestronesoep, frittata en Caponata.

Naast de pizza, pasta en andere gerechten, kent iedereen de heerlijke wijnen en het Italiaanse ijs.

Vrijwel al deze pizza's, pasta's en andere lekkernijen zijn ook te proeven in Vlaardingen.

Italiaanse restaurants Vlaardingen

Er zijn een handjevol Italiaanse restaurants in Vlaardingen. Hieronder noemen we enkele aanraders.

 • Sgroppino di Nicola Farinella
  Hoogstraat 217
  3131 BB Vlaardingen
 • Pizza4You
  Wagnerstraat 15
  3131 DS Vlaardingen
 • Gallo d'Oro
  Smalle Havenstraat 7
  3131 BS Vlaardingen
 • Mevlana
  Rontgenstraat 1
  3131 RL Vlaardingen
 • Pizza Prima I
  Reigerlaan 18
  3136 JK Vlaardingen
 • Eetcafé Montano
  Hoogstraat 37
  3131 BL Vlaardingen

Lijst mogelijk gemaakt door eet.nu

Italiaanse restaurants Vlaardingen op de kaart

Waar zijn de Italiaanse restaurants in Vlaardingen? Op onderstaande kaart van Vlaardingen en omgeving staan ze vermeld. Wijs een Italiaans restaurant aan en u ziet nadere informatie.

Google Map

Nieuws over eten in Vlaardingen

Grote brand in leegstaand restaurant in Elst
"Omdat andere gebouwen dicht op het restaurant staan en het vuur kan overslaan, concentreren wij ons vooral op het nathouden van die panden", aldus de zegsman. In een van de panden wonen de eigenaren van het al geruime tijd leegstaande restaurant .
bron: www.nu.nl
Inbrekers Chinees restaurant Liesveldviaduct Vlaardingen verstoppen kluis in ...
Drie mannen stalen dinsdagochtend de kluis van een restaurant op het Liesveldviaduct in Vlaardingen . Ze gebruikten een kliko van het restaurant voor het vervoer. Twee mannen en een vrouw werden kort daarna aangehouden. Een surveillerende agent  ...
bron: nieuwsopbeeld.nl
Eten voor het goede doel
VLAARDINGEN – Serviceclub Inner Wheel Vlaardingen , zeg maar een Rotaryclub maar dan alleen voor vrouwen, organiseert binnenkort weer een 'fundraising dinner', een evenement waarbij geld opgehaald wordt voor het goede doel. Dit maal gaat  ...
bron: www.vlaardingen24.nl
Pluimage Festival
Op de kleine, knusse locatie van de Vreemde Vogel in West- Vlaardingen heeft iedereen het naar zijn zin. Op het terras worden pizza's gebakken en binnen in het restaurant kan men genieten van singer-songwriters. Buiten in het weitje doen twee geiten  ...
bron: 3voor12.vpro.nl
Zaak neergestoken krantenbezorger in Opsporing Verzocht
De politie verspreidt dinsdag in het programma Opsporing Verzocht een signalement van de dader die vrijdag in Rotterdam een vrouwelijke krantenbezorger neerstak. Het vermoeden is dat een getinte man van tussen de 20 en 30 jaar oud de  ...
bron: www.nu.nl