Italiaans restaurant Zaandam - Geniet van de Italiaanse keuken

Zoeken naar Italiaanse lekkernijen in Zaandam? Dan bent u op het juiste adres. Iedereen die ooit echt Italiaanse gerechten geproefd heeft, weet het al: De Italiaanse keuken is altijd lekker genieten. En ook in Zaandam kunt u goed terecht. Hieronder staat een overzicht met tips om heerlijk Italiaans te eten of omgeving. Buon appetito!


Italiaans restaurant Zaandam
Italiaans restaurant Zaandam

Italiaans eten in Zaandam 2019

Lekker uit eten in juli ? In Zaandam zijn een paar plekken waar je lekker Italiaans kunt eten. Er zijn minstens twee plaatsen in Zaandam helemaal gespecialiseerd in Italiaans eten.

Klanten over de Italiaanse belevenis in Zaandam

Hieronder diverse actuele beoordelingen van één van de bekende Italiaanse restaurants in Zaandam.

Deze reacties ontvingen we over Italiaans restaurant Portofino (beoordeling: 7) in Zaandam:

 • (Cijfer: 8.8) Gisteravond met een collega na een lange werkdag bij Portofino neergestreken (het was even zoeken vanaf de Provincialeweg door alle bouwactiviteiten) en genoten van twee overheerlijke pizza's (Hans en Solo Mio). Oké, de inrichting is wat simpel en gedateerd en misschien dat de stoelen niet voor iedereen lekker zitten, maar wat maakt dat uit!? Het eten is super, inderdaad échte Italiaanse pizza's (zonder nadorst na het eten!) en de bediening is gastvrij en vriendelijk. Complimenten Fleur!
 • (Cijfer: 9.4) Lekker eten, gezellig en vriendelijk personeel.
 • (Cijfer: 10) Haal er al jaren pizza en nog geen 1 keer dat de pizza niet gesmaakt heeft.
 • (Cijfer: 8.8) Het is opvallend hoe de meningen over Portofino uiteenlopen en dat herken ik overigens van de verhalen over dit restaurant onder Zaandammers. Wat mij altijd weer opvalt is de originele Italiaanse statuur die niet alleen het eten maar ook de bemanning en de behuizing kenmerkt. Op zich niet vreemd dat ook die cultuur bepalend is voor de klantbenadering. Een Italiaan is primair klantgericht en klantvriendelijk maar daarnaast ook trots en mondig genoeg om zich in onredelijke situaties duidelijk te laten horen, hetgeen bevestigd wordt met de reactie van de eigenaar tussen de bijdrages hier. Ook het inschatten van bezorgtijd of wachttijden in het restaurant gebeuren vaak net even te optimistisch, maar voor mijn gevoel juist met de insteek de klant niet teleur te stellen. Zelf heb ik me na 1x ergenis jaren geleden me er niet meer aan gestoord en heb bewust gekozen dit restaurant te bezoeken vanwege de autentieke Italiaanse receptuur en zeer goede en constante kwaliteit van het eten. Mijn advies aan de 'vorm-gerichte' bezoekers is om een drankje extra te bestellen (Geen kraanwater natuurlijk!) en zich over te geven aan de dorpse familiesfeer die je zo ergens op het Toscaanse platteland wanen. Focus op het heerlijk versbereide eten dat echt het predikaat Italiaans verdient, en dat maken maar weinig Italiaanse restaurants waar. Ik ga binnenkort zeker weer een bezoekje brengen aan deze kleine Italiaanse enclave in Zaandam en zal met vermaak observeren hoe deze hardwerkende familie mij weer laat inzien hoe overgeorganiseerd en kritisch onze eigen cultuur geworden is en hoe men daar in het diepe zuiden toch echt een betere balans heeft gevonden tussen werk en leven... Eet smakelijk!
 • (Cijfer: 8.3) Al vele jaren de enige echte Italiaan in Zaandam (als ik me niet vergis). En dat proef je, geen Amerikaanse pizza's maar originele Itialiaanse Pizza's en Pasta's klaargemaakt in de open keuken waardoor eten hier een soort liveshow is. Gewoon erg goed en lekker eten! Een tip zou zijn de bezorglijn in elk opzicht te scheiden van het restaurant omdat de kwaliteit aanzienlijk minder is door transport en verpakking. Hierbij soms Italiaanse toestanden als het gaat om de bezorgtijden...

Meer ervaringen en beoordelingen zien van restaurants in Zaandam? Kijk dan eens bij:

Italiaans eten: niet alleen pizza's

Als men over Italiaans gerecht praat, denken de meeste mensen het eerst aan pizza. De pizza is het meest beroemde Italiaanse gerecht. Typerend van de pizza is de ronde, steenovengebakken bodem van deeg met een gevarieerde topping. Typische ingrediënten van een pizza zijn kaas, tomaten, olijven, champignons of gehakt. Het hoofdingredient van een pizza is normaliter kaas (fromagi). Beroemde pizza's zijn Hawai, Shoarma, Salami en Margherita pizza. Ook bekend is de Calzone, de opgevouwen pizza.

Naast de pizza, zijn ook de Italiaanse pasta's bekend. Met name Macroni, Spaghetti, Ravioli en Lasagne. De sauzen zijn tot slot de smaakmakers. Typische Italiaanse smaken, veelal gemaakt met verse groenten, komen van ingrediënten als olijfolie, Italiaanse kaas en oregano.

Italiaans eten is veel meer dan alleen pizza en pasta. Bekende Italiaanse gerechten zijn bijvoorbeeld Saltimbocca, Osso Bucco, Risotto, Tiramisu, pesto, minestronesoep en Caponata.

Naast de Italiaanse gerechten, kent iedereen de beroemde Italiaanse koffie (espresso), heerlijke wijnen en het beroemde Italiaanse softijs.

Vrijwel al deze pizza's, pasta's en andere Italiaanse lekkernijen zijn ook te proeven in de omgeving van Zaandam.

Italiaanse restaurants in Zaandam

Er zijn enkele Italiaanse restaurants in Zaandam. Hieronder noemen we een selectie van enkele aanraders.

 • Portofino
  Rozengracht 64-66
  1506 SH Zaandam
 • Italiaans Restaurant Carré
  Brigantijnstraat 15B
  1503 BP Zaandam
 • Zoras
  Damstraat 1
  1506 BH Zaandam
 • De Pizzabakkers
  Dam 36
  1506 BE Zaandam

Lijst mogelijk gemaakt door eet.nu

Italiaanse restaurants Zaandam op de kaart

Waar zijn de Italiaanse restaurants in Zaandam? Op onderstaande kaart van Zaandam en omgeving staan ze vermeld. Wijs een Italiaans restaurant aan en u ziet nadere informatie.

Google Map

Zaandam - Restaurants in het nieuws

Menno de Koning werkt aan tweede kookboek
“In het tweede boek staan meer gerechten uit de Italiaans -Amerikaanse keuken”, zei De Koning op het Linda Festival in Zaandam , waar hij kookles gaf aan zo'n honderd vrouwen. Gevraagd naar zijn favoriete restaurants in Den Haag noemde Menno als  ...
bron: denhaagfm.nl
Restaurant DeVijfdeSmaak te koop
In de 4 jaar dat DeVijfdeSmaak in het pand op de historische grond van De Waakzaamheid zit, is het restaurant van Chef-kok Pjotr Rentinck en gastvrouw Marieke Verbree uitgegroeid tot een smaakmaker in de Zaanstreek. Nu heeft het stel besloten dat het  ...
bron: deorkaan.nl
Straatracer (18) opgepakt na dollemansrit door centrum Zaandam
Hij noteerde het kenteken van de veroorzaker en vroeg het personeel van het restaurant de politie te bellen. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen ze dat inderdaad dat in ieder geval één auto was beschadigd. De verdachte was - niet verrassend - in ...
bron: www.rtvnh.nl
Menno de Koning werkt aan tweede kookboek
De Haagse winnaar van het tweede seizoen van 'Heel Holland Bakt' bracht in 2015 zijn eerste boek uit, met vooral recepten voor taarten en cakes. Zo stond onder meer de Haagse Kakker in het boek. “In het tweede boek staan meer gerechten uit de Italiaans ...
bron: denhaagfm.nl