Italiaans restaurant Zeist - De Italiaanse keuken in Nederland

Zoeken naar de Italiaanse keuken in Zeist? Dan zit u hier goed. Italiaans eten blijft genieten. Hieronder staat een lijst te vinden met tips om heerlijk Italiaans te eten in Zeist. Buon appetito!


Italiaans restaurant Zeist
Italiaans restaurant Zeist

Italiaans eten in Zeist 2021

Zeist kent diverse Italiaanse restaurants. Er zijn meer dan drie plekken in Zeist gespecialiseerd in Italiaans eten.

Ervaringsdeskundigen over Italiaans uiteten in Zeist

Hieronder diverse actuele ervaringen van één van de Italiaanse restaurants in Zeist. Dit zeggen mensen over Italiaans restaurant Monterosso (gemiddelde beoordeling: 6.6) in Zeist:

 • (Cijfer: 10) Wij komen hier een keer in de 2 weken! Soms zelfs elke week! Lekker eten, goede sfeer! Top! Gewoon! Onze complimenten! W&E.
 • (Cijfer: 9.6) Het eten is daar echt super lekker! De bediening mag wat sneller, maar voor de rest is het een uitstekend restaurant!!
 • (Cijfer: 8) We stonden eerst voor een gesloten deur, maar naar bleek bestaat het restaurant uit twee delen. Eenmaal in de steeg was de hoofdingang zo gevonden en kregen we een tafeltje aan het raam toebedeeld. papieren servetjes, niks mis mee, maar niet echt 'uitstraling'. verder doet het restaurant qua aankleding wat 'traditionale' aan: lege chiantiflessen massaal aan de dakspanten, maar verder niet kitscherig. Parkeren kan niet voor de deur, daarvoor moet je even verderop een plekje zoeken in de parkeergarage. Overdag betaald, maar 's avonds vrij parkeren bij 'het Leger des Heils'. Broodje stokbrood als 'amuse'. Lekker, maar weinig fantasievol. De rode huiswijn komt zoals we hem hebben willen: lekker op temperatuur en keurig in een fles. 16,50 voor 0.75 l. niet echt goedkoop, maar de wijn is de meerprijs ten opzichte van de 2l schroefdopmeuk die je meestal bij een Italiaan voorgeschoteld krijgt meer dan waard: prima wijntje! Geen voorafje: een pizza is meestal voldoende. De Fantasia voor mijn tafeldame en de Proscuito e Fungi voor mij. Dunne bodem, goed belegd, niks mis mee, maar verder weinig opzienbarend. Twee ijscoupes na die zonder kristallen worden geserveerd. Anno december vind ik dat toch wel vermeldenswaardig aangezien het ijs dan meestal toch niet zo heel hard gaat. De kou buiten zorgt er wel voor dat de verwarming stevig aanslaat en dat maakt het aan de tafeltjes bij het raam toch wel wat onbehaaglijk warm. Maar ik kan me voorstellen dat ze de tafeltjes bij het raam graag bezet hebben om een 'bewoonde' indruk te maken. De rekening viel alleszins mee: nog geen vijftig euro voor twee prima maaltijden en dus zeker een herhaling waard!
 • (Cijfer: 8.2) We komen er zeer regelmatig. Constante kwaliteit en gezellig.

Meer ervaringen en beoordelingen zien van restaurants in Zeist? Kijk dan eens bij:

Italiaans: niet alleen heerlijke pizza's

De pizza is het meest beroemde Italiaanse gerecht. Ook in Zeist zijn er diverse pizzeria's, waar men diverse pizza's klaarmaakt. Karakteristiek is de ronde, gebakken bodem van deeg met een gevarieerde topping. Typische ingrediënten van de pizza zijn kaas, salami of gehakt. Het hoofdingredient van een pizza is normaliter kaas (fromagi). Beroemde pizza's zijn Hawai, Shoarma, Napoletana, Salami en Margherita pizza. Ook bekend is de Calzone, de opgevouwen pizza. Naast de pizza, zijn de Italiaanse pasta's beroemd. Met name Macroni, Spaghetti en Lasagne. De sauzen zijn tot slot de extra smaakmakers. Typische Italiaanse smaken, veelal gemaakt van verse groenten, komen van ingrediënten als olijfolie en oregano.

Italiaans eten is veel meer dan alleen pizza en pasta. Bekende Italiaanse gerechten zijn bijvoorbeeld Saltimbocca, Risotto, Tiramisu, Zabaglione, scroppino, minestronesoep en Caponata.

Naast de pizza, pasta en andere gerechten, kent iedereen de Italiaanse wijnen en het beroemde Italiaanse ijs. De beroemdste Italiaanse wijn is waarschijnlijk wel de Chianti. Vrijwel al deze pizza's, pasta's en andere Italiaanse lekkernijen zijn ook te eten in Zeist.

Italiaans restaurant Zeist

Er zijn diverse Italiaanse restaurants in Zeist. Hieronder enkele van deze restaurants.

 • Pronto
  Steynlaan 53
  3701 EC Zeist
 • Bistoria
  Arnhemse Bovenweg 31
  3708 AA Zeist
 • Romeo
  Laan van Vollenhove 2995
  3706 AL Zeist
 • New York Pizza
  Steynlaan 33a
  3701 EB Zeist
 • Dell'Italia
  Steynlaan 24
  3701 EG Zeist
 • Bella Italia
  Steynlaan 62
  3701 EH Zeist
 • Restaurant Lara
  Steynlaan 20
  3701 EE Zeist
 • Monterosso
  Voorheuvel 61
  3701 JC Zeist

Lijst mogelijk gemaakt door eet.nu

Italiaanse restaurants Zeist op de kaart

Waar zijn de Italiaanse restaurants in Zeist? Op onderstaande kaart van Zeist en omgeving staan ze vermeld. Wijs een Italiaans restaurant aan en u ziet nadere informatie.

Google Map

Zeist - Restaurants in het nieuws

Transportbiograaf Willem Vermeulen uit Zeist publiceert derde boek over transport
De officiële overdracht vond op 28 juni 1991 plaats in Zeist , in Hotel- Restaurant 'Oud London'. Die plek was op praktische gronden gekozen. De mensen van Nedlloyd moesten uit Rotterdam komen, de nieuwe eigenaren uit Heerde. Zeist lag voor beide  ...
bron: nieuwsbode-zeist.nl
2e Utrechtse Wielercafé in Zeist
Nederland heeft een rijk verleden in de Italiaanse ronde en twee oud-renners met mooie en minder mooie herinneringen aan de Giro zullen over hun ervaringen komen vertellen. Het zijn Michel Stolker, geboren Utrechter, die als eerstejaars prof in 1956 ...
bron: nieuwsbode-zeist.nl
Accommodatienieuws - mei 2016 (2)
Er komt een Van der Valk hotel in de buurt van Lelystad Airport. Van der Valk speelt met deze nieuwe vestiging in op de toekomst. In april 2018 start Lelystad Airport met de eerste passagiersvluchten vanaf een vernieuwde luchthaven. Rijk, provincie en  ...
bron: www.congreswereld.nl
Nieuw Turks restaurant Lara naast 'Jeruzalem' in Zeist
Zeist - Wethouder Fluitman kwam afgelopen vrijdag naar de Steynlaan om restaurant Ocakbasi Lara te openen. Eigenaar Muhammet Yildirim van shoarmazaak Jeruzalem heeft zijn zaak flink uitgebreid en gemoderniseerd. Nu is er een nieuw geheel  ...
bron: nieuwsbode-zeist.nl
Wim Faas presenteert tweede Bachboek
Zeist - Precies twee en een half jaar geleden verraste Zeistenaar Wim Faas de muziekwereld met het boek Dansen met Bach. Nu ligt het vervolg in ...
bron: nieuwsbode-zeist.nl