Italiaans restaurant Zeist - De Italiaanse keuken in Nederland

Zoeken naar de Italiaanse keuken in Zeist? Dan zit u hier goed. Italiaans eten blijft genieten. Hieronder staat een lijst te vinden met tips om heerlijk Italiaans te eten in Zeist. Buon appetito!


Italiaans restaurant Zeist
Italiaans restaurant Zeist

Italiaans eten in Zeist 2019

Zeist kent diverse Italiaanse restaurants. Er zijn meer dan vijf plekken in Zeist gespecialiseerd in Italiaans eten.

Ervaringsdeskundigen over Italiaans uiteten in Zeist

Hieronder diverse actuele ervaringen van één van de Italiaanse restaurants in Zeist. Dit zeggen mensen over Italiaans restaurant Monterosso (gemiddelde beoordeling: 7.5) in Zeist:

 • (Cijfer: 9.2) Geweldig eten voor een geweldige prijs. Dat zie je niet vaak meer. De sfeer is relaxed. Vlees, vis en vooral de scampi napoletana zijn echt een aanrader. De pizza's zijn ook zoals ze horen, een goede dunne bodem en heerlijk van smaak. Voor tips en aanraders van de ruime keuze van de kaart moet je even vragen. Ik kan dit restaurant van harte aanbevelen.
 • (Cijfer: 8) We stonden eerst voor een gesloten deur, maar naar bleek bestaat het restaurant uit twee delen. Eenmaal in de steeg was de hoofdingang zo gevonden en kregen we een tafeltje aan het raam toebedeeld. papieren servetjes, niks mis mee, maar niet echt 'uitstraling'. verder doet het restaurant qua aankleding wat 'traditionale' aan: lege chiantiflessen massaal aan de dakspanten, maar verder niet kitscherig. Parkeren kan niet voor de deur, daarvoor moet je even verderop een plekje zoeken in de parkeergarage. Overdag betaald, maar 's avonds vrij parkeren bij 'het Leger des Heils'. Broodje stokbrood als 'amuse'. Lekker, maar weinig fantasievol. De rode huiswijn komt zoals we hem hebben willen: lekker op temperatuur en keurig in een fles. 16,50 voor 0.75 l. niet echt goedkoop, maar de wijn is de meerprijs ten opzichte van de 2l schroefdopmeuk die je meestal bij een Italiaan voorgeschoteld krijgt meer dan waard: prima wijntje! Geen voorafje: een pizza is meestal voldoende. De Fantasia voor mijn tafeldame en de Proscuito e Fungi voor mij. Dunne bodem, goed belegd, niks mis mee, maar verder weinig opzienbarend. Twee ijscoupes na die zonder kristallen worden geserveerd. Anno december vind ik dat toch wel vermeldenswaardig aangezien het ijs dan meestal toch niet zo heel hard gaat. De kou buiten zorgt er wel voor dat de verwarming stevig aanslaat en dat maakt het aan de tafeltjes bij het raam toch wel wat onbehaaglijk warm. Maar ik kan me voorstellen dat ze de tafeltjes bij het raam graag bezet hebben om een 'bewoonde' indruk te maken. De rekening viel alleszins mee: nog geen vijftig euro voor twee prima maaltijden en dus zeker een herhaling waard!
 • (Cijfer: 8.8) Bon Giorno. Zeer gezellig en lekker eten! Wij hebben een goede ervaring bij deze italiaanse familie. De 2 zussen en de pizza kok hebben er een goede zaak van gemaakt die elke dag goed loopt. De sfeer is dan ook goed. We komen er regelmatig, het eten is goed en flinke porties, voor ouderen is dit wel vaak te veel. Misschien een idee voor ouderen om senioren porties te serveren ( de helft van nu ). Ga er vanavond weer eten heb er nu al zin in.
 • (Cijfer: 7) + Goeie pizza's. + Afhalen gaat snel. - Jonge, onervaren bediening. - Sub-assertieve houding. - Niet echt een gezellig restaurant (te licht) - Duurt vaak te lang. Conclusie: lekkere pizza's, maar de bediening laat te wensen over. De jonge meisjes die er rondlopen weten weinig tot niks van klanttevredenheid en dit kan soms leiden tot, in de ogen van de klant, onbeschoft en ongeinteresseerd gedrag. Mijn advies is dan ook om je etenswaar af te halen en lekker thuis op te eten. De pizza's zijn heerlijk, mits je van een dunne bodem houdt.
 • (Cijfer: 9.7) Heerlijk gegeten! Echt wat een lekkere pizza! En ook nog voor een goede prijs. De gastvrouw (en tevens "serveerster") vond ik een beetje moeilijk te verstaan, maar dat was verder geen probleem. Aardige mensen en mocht ik nog eens in de buurt zijn, kom ik zeker terug!

Meer ervaringen en beoordelingen zien van restaurants in Zeist? Kijk dan eens bij:

Italiaans: niet alleen heerlijke pizza's

De pizza is het meest beroemde Italiaanse gerecht. Ook in Zeist zijn er diverse pizzeria's, waar men diverse pizza's klaarmaakt. Karakteristiek is de ronde, gebakken bodem van deeg met een gevarieerde topping. Typische ingrediënten van de pizza zijn kaas, salami of gehakt. Het hoofdingredient van een pizza is normaliter kaas (fromagi). Beroemde pizza's zijn Hawai, Shoarma, Napoletana, Salami en Margherita pizza. Ook bekend is de Calzone, de opgevouwen pizza. Naast de pizza, zijn de Italiaanse pasta's beroemd. Met name Macroni, Spaghetti en Lasagne. De sauzen zijn tot slot de extra smaakmakers. Typische Italiaanse smaken, veelal gemaakt van verse groenten, komen van ingrediënten als olijfolie en oregano.

Italiaans eten is veel meer dan alleen pizza en pasta. Bekende Italiaanse gerechten zijn bijvoorbeeld Saltimbocca, Risotto, Tiramisu, Zabaglione, scroppino, minestronesoep en Caponata.

Naast de pizza, pasta en andere gerechten, kent iedereen de Italiaanse wijnen en het beroemde Italiaanse ijs. De beroemdste Italiaanse wijn is waarschijnlijk wel de Chianti. Vrijwel al deze pizza's, pasta's en andere Italiaanse lekkernijen zijn ook te eten in Zeist.

Italiaans restaurant Zeist

Er zijn diverse Italiaanse restaurants in Zeist. Hieronder enkele van deze restaurants.

 • Het Pasta Lokaal
  Slotlaan 274
  3701 GW Zeist
 • New York Pizza
  Steynlaan 33a
  3701 EB Zeist
 • Monterosso
  Voorheuvel 61
  3701 JC Zeist
 • Da Sandro
  Prinses Marijkelaan 1a
  3708 DA Zeist
 • Bistoria
  Arnhemse Bovenweg 31
  3708 AA Zeist
 • Bella Italia
  Steynlaan 62
  3701 EH Zeist
 • Restaurant Lara
  Steynlaan 20
  3701 EE Zeist
 • Romeo
  Laan van Vollenhove 2995
  3706 AL Zeist
 • Pronto
  Steynlaan 53
  3701 EC Zeist
 • Dell'Italia
  Steynlaan 24
  3701 EG Zeist

Lijst mogelijk gemaakt door eet.nu

Italiaanse restaurants Zeist op de kaart

Waar zijn de Italiaanse restaurants in Zeist? Op onderstaande kaart van Zeist en omgeving staan ze vermeld. Wijs een Italiaans restaurant aan en u ziet nadere informatie.

Google Map

Zeist - Restaurants in het nieuws

Apresto: Italiaanse mode op Slotlaan
Zeist - Ondernemer Hans van Aalst (40) opent vrijdag zijn derde modehuis, op de Slotlaan in Zeist . ''Het wordt een modezaak zoals je die vroeger zag, maar in een nieuw jasje.'' Hans van Aalst (40) heeft de Slotlaan ontdekt. De Brabantse ondernemer  ...
bron: nieuwsbode-zeist.nl
2e Utrechtse Wielercafé in Zeist
Nederland heeft een rijk verleden in de Italiaanse ronde en twee oud-renners met mooie en minder mooie herinneringen aan de Giro zullen over hun ervaringen komen vertellen. Het zijn Michel Stolker, geboren Utrechter, die als eerstejaars prof in 1956 ...
bron: nieuwsbode-zeist.nl
Wereldwijd Vertelcafé Zeist, nu ook in Austerlitz.
Op vrijdagavond 27 mei 2016 organiseert de Werkgroep Zeist Vertelt van Stichting CultuurZeist het negende Wereldwijd Vertelcafé Zeist . Het wordt gehouden van 20.00 tot plm. 22.00 uur in Restaurant Het Plein in Austerlitz. De deur staat vanaf 19.30 uur  ...
bron: nieuwsbode-zeist.nl
Accommodatienieuws - mei 2016 (2)
Er komt een Van der Valk hotel in de buurt van Lelystad Airport. Van der Valk speelt met deze nieuwe vestiging in op de toekomst. In april 2018 start Lelystad Airport met de eerste passagiersvluchten vanaf een vernieuwde luchthaven. Rijk, provincie en  ...
bron: www.congreswereld.nl
Transportbiograaf Willem Vermeulen uit Zeist publiceert derde boek over transport
De officiële overdracht vond op 28 juni 1991 plaats in Zeist , in Hotel- Restaurant 'Oud London'. Die plek was op praktische gronden gekozen. De mensen van Nedlloyd moesten uit Rotterdam komen, de nieuwe eigenaren uit Heerde. Zeist lag voor beide  ...
bron: nieuwsbode-zeist.nl